magyarfutball.hu

Budapesti TC - UTE 1 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.20, 18:51
    BTC—UTE 1 : 0.
    (Millenáris pálya.) Elkeseredett küzdelem után szerezte csak meg a BTC a bajnoki pontokat, mert az UTE rendkívül elszánt, kíméletlen védekezésével ugyancsak megnehezítette a győzelmet, a melyet a BTC csak nagyobb állóképességének köszönhet és főleg dicséretesen fair magatartásának, mert az ellenfél durva játékára nem reagált. A BTC az első félidőben erős szél ellen játszik. Eleinte védekezni kénytelen, majd frontba kerül és szép kombinácziókkal gyakran hozza veszélybe nz UTE Kazár által sok szerencsével védett kapuját. Az UTE támadásai sikertelenek, mert a BTC jól működő védelme mindent leszerel. Ez láthatólag idegessé teszi az egyébként legerőebb összeállításban szereplő újpestieket, a kik durva gáncsokkal szinte perczenként akasztják meg a játékot.
    Félidő Q:0.
    A második félidőben az UTE teljesen védekezésre szorul s csak a szélsők kibérelnek meg egy-egy lerohanást. A 27-ik perczben rugja Kincs a BTC goalját, a magasan iveit labdát a kapus könnyen foghatta volna. Az UTE még néhány erőteljes támadást vezet, azután azonban a BTC döntő fölénybe kerül. Kőzben a játék erősen el­durvul, úgy. hogv Molnár II. és Rubost az UTE-ból és Bobót a BTC-ből kiállítják.
    A BTC-ban a hátvédek (Kőszegi, de különösen Szendrő) játéka magaslott ki. Az UTE-ban egyedül Az UTE-ban egyedül Molnár III. mutatott kielégítő formdát. Biró : Biró Sándor.

    Az Újság 1913 március 11.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.23, 18:21 (szerk.: 2017.08.23, 18:25)
    Budapesti Torna Klub — Újpesti Torna Egyesület 1:0 (0:0).
    Millenáris versenypálya.

    A M. T. K. fölött aratott szép győzelme után többet vártunk a B. T. K.-tól. Az a körülmény, hogy inferiorisnak vélt ellenfelét ilyen keserves küzdelemmel, úgyszólván szerencsével szerzett góllal verte meg, azt bizonyítja, hogy a két heti pihenő ártott a csapatnak. A győzelem értékét az is csökkenti, hogy az U. T. E. két kiváló halfját, Kohn-t és Kuschner - t nélkülözte és a helyettük játszó Szabó és Rubos sehogyan sem
    felelt meg a nekik szánt szerepben. A B. T. K. csapatának a csatázósor volt a leggyöngébb része. Az éles és biztos lövéseivel hasznos Pócz kikerült a csapatból, a mi a csatázósor gólképességén ejtett csorbát. A védelem jó volt mind a két részen. A B. T. K.-ban Kőszegi és Szendrő játékán tört meg az U. T. E. támadásainak ereje, a B. T. K. támadásait viszont Molnár I. és Kazár hiúsította meg. A mérkőzést néhány durva jelenet tarkította, Rubos, Molnár II. és Dobó kiállításával azonban sikerült a bírónak biztosítani a mérkőzés nyugodt befejezését. A B. T. K. győzelmét jelentő gól a második félidő 32-ik percében esett olyanformán, hogy Kincs magasan beadott labdáját a szél a kapuba sodorta. Bíró: Biró Sándor volt.

    Budapesti Hírlap, 1913. március 11.
     
  3. avatar: heimo
    2017.08.23, 18:14 (szerk.: 2017.08.23, 18:14)
    B T C -U T E 1:0 (0:0). Millenáris. 2000 néző Bíró:Biró.

    Elkeseredett küzdelem után szerezte meg a BTC a bajnoki pontokat, mert az UTE rendkívül elszánt, kíméletlen védekezésével ugyancsak megnehezítette a győzelmet, melyet a BTC csak nagyobb állóképességének köszönhet és főleg dicséretesen fair magatartásának, mert az ellenfél durva játékára nem reagált. A BTC az első félidőben erős szél ellen játszván, eleinte védekezik, de rövid idő múlva átveszi a támadószerepet és szép kombinációkkal gyakran hozza veszélybe az UTE Kazár által sok szerencsével védett kapuját. Az UTE ezzel szemben teljesen tervszerűtlenül, hosszan előreadott labdákkal próbálkozik, támadásai azonban sikertelenek, mert a BTC jól működő védelme mindent leszerel. Ez láthatólag idegessé teszi az egyébként legerősebb összeállításában szereplő újpestieket, kik folytonos durva gáncsokkal akasztják meg percenként a játékot, ami természetesen eredményre nem vezetett.

    A második félidőben az UTE. teljesen védekezésre szorul s csak a szélsők kísérelnek meg egy-egy lerohanást. A 27-ik perczben rúgja Kincs a BTC. goalját. A magasan ívelt labdát a kapus könnyen foghatta volna. Az UTE. végső erejét feszíti meg s néhány erőteljes támadást vezet eredménytelenül, ezután azonban a BTC. döntő fölénybe kerül s UTE. elkeseredett védekezésre szorul miközben durva jelenetek sűrűn fordulnak elő. Ezek következménye két UTE. és egy BTC. játékos kiállítása volt.

    A BTC.-ban a hátvédek, Kőszegi és különösen Szendrő játéka magaslott ki. Jók voltak még Horváth I., daczára a mérkőzés első félidejében szenvedett sérülésének. Ficzere és Rozsos. Az UTE-ben egyedül Molnár III. mutatott kielégítő formát.

    Sport-Világ, 1913. március 10.
     
  4. avatar: heimo
    2017.08.23, 18:06
    BTC - UTE 1:0 (0:0)
    Millenáris. Bíró: Bíró Sándor.

    A BTC új összeállítású csatársora (Kincs, Dobó, Horváth, Mészáros, Décsey)nem vált be, mert Pócz mellőzésével jó lövőt vesztett el.

    Az UTE csapatának az Achilles sarka a halfsor volt, a melyben a hiányzó Kuschnert és Kohnt, Rubos és Szabó nem tudta pótolni. A közvetlen védelem - az egyik részen Kőszegi és Szendrő, a másikon Molnár I. és Kazár - jól végezte feladatát.

    A durván játszó Molnár II.-őt, Rubost és Dobót a bíró kiállította. A mérkőzés egyetlen goalja félig-meddig a véletlen műve volt, mert Kincsnek a jobb szélről a II. félidő 32-dik percében leadott labdáját egy erős szélroham sodorta a kapuba.

    Sporthírlap, 1913. március 10.