magyarfutball.hu

MTK - Budapesti AK 7 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1916/1917, 2. forduló
nézőszámok:
  1. Pesti Hírlap: 2.500
  2. Pesti Napló: 2.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.08, 20:47
    MTK—BAK 7:1 (3:0).

    Hungária-ut. 2800 néző. Biró : Horváth János. A mérkőzésre mind a két csapat a legerősebb összeállításban állott ki. A MTK halfsorában Kertész II helyén Nyul, a csatársorban pedig Konrád II játszott. A BAK-ban először szerepelt hosszu pihenő után a többszörös reprezentatív Károly. A mérkőzés titkos favoritja a BAK volt, de a MTK tüneményes forma-játékávai nemcsak hogy lerontotta a BAK győzelmi esélyeit, hanem mindvégig domináló fölényével biztos és hatalmas gólarányu győzelmet vívott ki ellene. Bár a BAK is emberfeletti erővel küzdött, de a MTK nagyszerű védelmén minden jobb akciója hajótörést szenvedett. A MTK-ben Konrád II, Schaffer, Szabó, Vágó és Kovács játszottak jól, mig a BAK-ban Deutsch, Engel, és Bódis tűntek ki. Maga a mérkőzés a szebbnél szebb akciók egész sorozata volt. A szél ellen játszó MTK az első félidőben három gólt ért el Schaffer és Konrád II révén, melyet a második félidőben hétre szaporított. Ezeket a gólokat Konrád II (2), Schaffer (1) és Scholler rúgták. A BAK egyetlen gólját Deutsch lőtte.

    Pesti Napló, 1916. október 9.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.05, 21:29 (szerk.: 2022.04.09, 11:23)
    MTK — BAK 7:1 (3:0)

    Bíró: Horváth János

    A BAK a lehető legjobb csapatával állt starthoz, sőt játszott Károly is, jobbösszekötőt, majd half time után középfedezetet, de bizony regi nagyszerü tudásából sokat felejtett. A kék-feketék dícséretes amniczióval, nagy lelkesedésel küzdötték végig a matchet és ha csatársoruk csak némi hajlandóságot mutatna az összjátékra, a csapat jó kvalitásai és figyelemreméltó teljesítménye goalokban is kifejezést nyernének. A BAK fedezet-, de különösen hátvédsora ma kitűnő formát játszott ki, de balszerencséje volt, hogy a kék-fehéreknek olyaan brilliáns napjuk volt, hogy mai kondicziójukkal történe­tesen jóval értékesebb eredményt érhettek volna el. A vakmerő Kovács ma remekül helyezkedett, a Biró- Nyúl-Vágó fedezetsor a BAK minden keletkező kombináczióját megzavarta, a Winkler—Konrad II,-Schlosszer—Schaffer—Szabó csatárláncz pedig olyan bravuros összjátékot produkált, hogy a BAK önfeláldozóan dolgozó védelmét a hét goalért semmi gáncs nem érheti. Magyar csatártól ritkán látott virtuóz játékot mutatott Konrad II. és feltünően javult Szabó. Knapp ismét bizonytalan volt.

    A szél és nap ellen játszó MTK az első negyedórában jórészt védekezik, de a belső csatárok remek kombináczióját Schaffer a 15-ik perczben már goalla] fejezi be. Két perczczel későbben Konrad II. védhetetlenül plasziroz. Félóra hosszat tartó változatos játék után, miközbep. Bódis biztos goalt hibáz, Schaffer a 44-ik perczben szabadrugásbol gyönyörű goalt fejel. Szünet után ő 5 és 9 perczczel Konrád II két gyö­nyörű goalt rug, a 19-ik perczben Schaffer tizenegyesből a hatodikat. A BAK-nak Engl által vezetett támadása is Deutsch révén sikerrel jár (24. p.). A 34-ik perczben Birót, a ki a játékbiórt megsértette, kiállítják, az MTK . javára megitélendő újabb tizenegyest viszont elkerüli a bíró figyelmét, mig öt perczczel a befejezés előtt Schlosszer hétre szaporítja az MTK goaljait.

    Kornerarány, 4 : 2 az MTK javára.

    Az Újság, 1916. október 9.