magyarfutball.hu

MTK - Budapesti AK 6 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 12. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.18, 21:59
    MTK—BAK 6:0 (2: 0),

    — Hungária-uti pálya.— 4000 néző — Bíró: Taffel Miksa.
    Megsemmisítő, gólokban ki sem fejezett fö­lénnyel győzött a kék-fehérek csapata. Az első félidőben szél ellen játszva, még talált vala­melyest ellenállásra, néha-néha a BAK is tá­madott, de szünet után egy kapura folyó iskolajáték következett. Az MTK Kertész III., Tauszig és Csüdör helyén Nyullal Braunnal és Kovács II-vel állott fel. Kossuthnak egyáltalán nem volt dolga, A hátvédek közül Feldmann volt a jobbik, bár Kovács II. is biztató formát mutatott; egy-két mérkőzés után jól fog be­illeszkedni a csapatba. A fedezetsor teljes egé­szében megfelelt-, különösen Kertész II. volt elemében. A csatársor s egyben a mezőny ki­magaslóan legjobb ember Orth Gyuri volt, aki Schlosszer és Schaffer fénykorára emlékeztető szemkápráztató stílusban játszott. Ördöngős driblíjei, labdaosztogatásai és lövései első osz­tályu angol profiknak is becsületére váltak volna. Mellette Braun a jobbszélen volt kitűnő.
    A Schaffer—Szabó balszárny a szokottnál gyen­gébb volt, aminek főokát abban keressük, hogy a BAK védelem különösen vigyázott rájuk. Schlosszer a mezőnyben nagy agilitással dolgo­zott. de a kapu előtt nagy balszerencse üldözte. _ A BAK ideig-óráig kedvvel játszott, de csak­hamar kifulladva megadta magát sorsának. A csapat lelke a még mindig »fiatal Károly volt. Fejjátéka, labda adogatása még mindig a régi, csak a védelem nem bírja eléggé tüdővel. A közvetlen védelemben Székely, a csatársorban Engel volt a legjobb; ez utóbbi azonban igen durva, aminek jól megérdemelt kiállítás volt az eredménye. Az első gólt Orth lőtte az első fél­idő 21. percében, ugyancsak ő szerzi meg a második gólt is a 39. percben. Schaffer tizen­egyesét a kapus védi. A második félidő első percében lövi Orth a harmadik gólt. A to­vábbi három gólt Schlosszer lőtte a 10., 23. és 30. percben.


    Sporthirlap. 1918 február 25.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.01.18, 21:48
    A legnagyobb érdeklődés a Hungária-uti mérkőzése iránt nyilvánult, a hol közel 4000 főnyi közönség hódolt korai terminus daczára sportszenvedélyének. - Az őszi MTK—BAK-mérkőzés izgalmát és nívóját meg sem közelitette a két csapat tegnapi találkozása. A BAK ugyan ezuttal is sok ambiczióval játszott, csatársora azonban egy áltálában nemtudott érvényesülni. Károly fejjátéka még mindig mesteri a védelemben Székely magaslik ki. A kék-fehérek, Csüdör Kertész III. és Tauszig helyén tartalékokkal, a goalarányból ki nem fejezett fölényben voltak. Feldmann máris igen jó meglepően friss Kertész II., Szabó—Schaffer még mintha téli álmát aludta volna, ellenben Orth a lehető legjobb magyar csatár-klasszist játszotta ki.
    MTK—BAK 6:0 (2:0). Orth és Schlosser 3—3 goalt rugott. Bíró : Taffel Miksa. Schaffer egy tizenegyest, a mely első ízben rendeltetési helyére ju­tott, megismétlésekor elhibázott.


    Az Újság, 1918 február 26.