magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MTK 0 : 7

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 12. forduló
játékvezető : Vértes Imre
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.18, 23:20
    MTK—TTC 7:0 (3:0).

    — Hungária-uti pálya, 2500 néző. — Bíró Vértes Imre.
    A két csapat mérkőzése, a nagy gólarány ellenére is, elejétől végig heves és erős tempó­ban folyt le. A keményre fagyott pálya délután kissé felengedett és a rendkivül síkos talaj mindkét csapat mozgását kissé megnehezítette. Az MTK csapata mindezek mellett már igen tetszetős játékot mutatott, bár érdemleges véle­ményt ma csupán a csatársor és a fedezetsor játékáról alkothatunk. A védelemnek ma kevés alkalma volt képességei bemutatására, Orth azqnban szemmelláthatóan biztonságot és tudást jelent a csapat védelmében. A fedezetek közül Vágó már is kiváló formát mutat. Nyulnak a rendszertelenül játszó TTC csatárok ellen nem volt nehéz a feladata. Kertész II kifogástalanul végezte feladatát. A csatársor már is respektábilis tudásról tett bizonyságot. A Winkler—Braun jobbszárny semmivel sem marrad a Nagy— Schlosser balszárny képességei mögött. A közé­pen Konrád II okos és erélyes játékkal terem­tett harmóniát a csatársor két szárnya között. A TTC csapatában az egvesület vezetőségének erélyes kézzel kell rendet teremteni, ha a club nevéhez méltóan akar tovább is szerepelni. A bírónak minden ítélkezését reklamálják, egymás közt civakodnak és a csapat egyes tagjai a fair játékot csak az ellenféliéire nézve tartják kötele­zőnek. Sokkal nagyobb tudásu csapatra sem maradna következmény nélkül ennyi hiba. A védelemben Kopácsi jóképessegü kapusnak bizo­nyult, Hegyi hátvéd igen jó játékos, de kevés érzéke van a sportszerűség iránt.
    riednek összes ténykedése és ambíciói a a bíróval való feleselésben merült ki. A fedezetsorban Fried A fedezetsorban Friedmann, a csatársorban Maly és a fiatal balszélső érdemel dicséretet.
    TTC kezd, de az MTK lép fel azonnal támadólag és a 17. percben Nagy beadását Braun szép lövéssel góllá értékesíti. Uj kezdés után az MTK Winkler és Konrád révén két offside gólt ér el, amelyet a bíró nem ad meg. Braun beadásából lövi Schlosser a második gólt. A félidő utolsó percében Winkler korneréből Konrád II szépen helyezett fejese a 3. gólt eredményezi. A második félidőben sem változik a játék képe. A TTC bár nagyritkán, de min­den kombináció nélküli csatár játékkal kísérle­tezik. A l5. percben Schlossert a kapu előtt el­gáncsolják, és a megítélt tizenegyesből Nagy gólt lő. A 28. percben a kapu előtt Schlossert ismét kézzel lökik fel, és a tizenegyesből Nagy az ötödik gólt lövi. A tiszteletlenül viselkedő Hegyit a bíró kiállítja. A 34. percben Konrád a hatodik, a 38. percben Nagy a hetedik gólt lövi. A.mérkőzés vége feIé Schlossert és Friedfet a bíró kiállitotta.


    Sporthirlap, 1919 február 17.