magyarfutball.hu

MTK - Terézvárosi TC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 3. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.23, 17:52
    MTK—TTC I. I. o. bajnokság Hungária-ut fél 5 Horváth J.

    Sporthirlap, 1921 szeptember 8.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.23, 17:41
    A Hungária-sporttelepen teg­nap vívta meg bajnoki mérkőzését a MTK a TTC csapatával. A Testgyakorlók játéka ujabb hanyat­lást mutatott s a bajnokcsapat csak tizenegyesből tudta a meccs arányát 1:1 (1 : 1) arányban dön­tetlenné tenni A terézvárosiak durva erővel rontot­tak ellenfelükre és nem is volt kellő büntetés a részükre, hogy a biró két játékosukat, Friedet és Procenkót kiállította. így járt egyébként Guttmann is (MTK), a ki a TTC játékmódját akceptálva, szin­tén gorombaságokkal csufolta meg az igazi futball szellemét. A vezető gólt Procenkó lőtte, a kiegyenlítő gólt Molnár szerezte meg büntetőrugásból. A MTK csapatában jóformán egyedül Kropacsek fe­lel meg a kivánalmaknak, a csapat többi tagján a tura nyomai hivalkodnak. A gondtalan, jó élet kövérré hizlalta a fiukat, de, ugy látszik, sen­kinek sincsen gondja reá, hogy a jáátékosokat erős tréninggel ismét normális testi sulyba juttassa.
    Pe­dig ha másnak nem, az Angolországból hozatott trénernek volna némi kötelessége a bajnokcsapat for­májának a megjavitása körül.

    Budapesti Hirlap, 1921. szeptember 10.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.09.26, 11:50 (szerk.: 2018.09.26, 20:07)
    Hungária-ut. Bíró: Horváth J.

    A vezetőgólt a TTC érte el Procenkó révén az I. félidő 20. percében, kavarodásból, 10 méterről a kapufáról bepattanó lapos lövéssel. 8 perc múlva Orthot foultolják s Molnár gyengén rúgott 11-esével az MTK kiegyenlít. Az MTK hevesen támad, de nem ér el eredményt. A félidő korneraránya 2:1 a TTC javára.
    A második félidő elkeseredett küzdelmet hoz. Az MTK javítani akar az eredményen, a TTC viszont meg akarja azt őrizni. A TTC védelem, élén Frieddel és Friedmannal keményen, sőt durván áll ellent. Az izgalmas küzdelemre jellemző, hogy 3 játékost állított ki a bíró. Procenkót, mert Braunnal összerúgott, Friedet hasonló okokból, Guttmannt pedig, mert sokat beszélt. Ha még megjegyezzük, hogy Opatát erősen mellbe rúgták, hogy ki kellett vinni a pályáról, akkor teljes lesz a szomorú mérkőzés története.
    Ami a játékot illeti, nem volt szép sőt megállapíthatjuk, hogy MTK-meccsen ilyen csapkodást még nem is láttunk.
    Horváth János bíró kissé bizonytalan volt.

    TTC: Braun—Kovács, Fried-Győri, Friedmann, Paukovits-Maly, Recht, Procenko, Poremba, Rosenberg.
    MTK: Kropacsek—Feldmann, Senkey—Kertész II., Nyúl, Guttmann—Braun, Molnár, Orth, Schlosser, Opata.

    Nemzeti Sport, 1921.09.10.