magyarfutball.hu

MTK - Terézvárosi TC 7 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 17. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.11, 22:53 (szerk.: 2022.03.15, 16:42)
    MTK - TTC 7:0 (4:0)

    Hungária-uti pálya, 4000 néző
    Bíró: Horváth János

    Nem várt nagy gólarányu győzelmet ara­tott a mindjobban lendületbe jövő MTK a sok igyekezettel és ambícióval küzdő Terézvárosi­ak felett. A TTC a játék elején határozottan veszélyesen támadott, kornert is ért el, pilla­natig sem adva fel a küzdelmet játszott, mégis nagy gólarányu vereséget kellett szenvednie, mert üldözte a balszerencse; igy például as első négy gól egyike sem kidolgozott, bravuros akciók szüleménye.

    Az MTK csapatának egyes tagjai máris top formában vannak. Kropacsek néhány veszélyes labdát szépen fogott. Kitűnő volt Mandl, míg a lábát fájlaló Senkeyt Gerber elfogad­hatóan helyettesitette. A fedezetsorban Guttman II centerhalf észszerü, pontos labdaadoga­tása tetszett, csak az iramot nem bírja még eléggé. Jó volt Kertész II, s Vágó ellen sem lehet különösebb panasz. A csatársor legjobb embere Braun volt-, akinek gyors lefutásai és pontos beadásai mmdenkor veszélyt jelentettek. A két összekötő, Molnár és Károly feleslegessen sokat forgolódik és driblizik, ami­vel megbontja a csatársor egységes mun­káját. Orth nagy technikája ezuttal is jól ér­vényesült, góljai pedig mesteriek voltak, Schloszer a balszélen is hasznos munkát végzett, bár jelenlegi formájában szivesebben látnók a balösszekötő posztján. A TTC csapatát erősen meghendikepelte Frled öngólja és Braun indiszpoziciója (Braun a héten nősült.l Braun fitten, a góIok közül 2-3-et föltétlenül ki­véd. A két hátvéd nehéz helyzetekben néhány­szor sikerrel lépett közbe, ellenben könnyű szituációkban érthetetlenül hibázott. A fedezetsorban Kluger volt a legjobb, míg a csa­társorban Maly gyors lefutásai voltak veszé­lyesek.

    Az első gólt ez MTK 8 percnyi játék után oly módon éri el, hogy Braun éles, lapos be­adását Fried védhetetlenül a saját kapujában továbbítja. A 13. percben Braun lefutása hoz gólt. A 26. és 39. percben Schlosser lő két gólt. A második félidő 15. percében Guttmann szép hosszu lövése szerzi meg az MTK ötödik gólját. A 19. és 27. percben Braun szép le­adásából Orth további két gólt lő.

    MTK: Kropacsek—Gerber, Mandl—Ker­tész II, Guttmann II., Vágó—Braun, Molnár, Orth, Károly, Schlosser.
    TTC: Braun—Kovács, Fried—Győri, Kluger, Neumann—Maly, Recht, Bornstein, Procenkó, Rosenberg.

    Sporthirlap, 1921. február 21.