magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MTK 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 16. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 21:55 (szerk.: 2022.03.29, 15:26)
    MTK — TTC 2:0 (2:0)

    Hungária-ut, 5000 néző
    Bíró: Gerő Ferenc

    A TTC kellemes meglepetéssel kedveskedett. Kitünően játszott és éppenséggel nem keltette annak a csapatnak a benyomását, amelynek félnie kellene az első osztályból való kieséstől. Az MTK jobb volt nála, ezt nem is kell külön hangoztatnunk, hiszen elvégre a bajnokcsapattal állt szemben. Játéka azonban azt mutatta, hogy méltó ellenfele az első osztálybeli riválisoknak. A TTC védelme a várakozást felülmuló teljesitményt produkált, sűrűn ragadtatván tapsra a csapattal érző közönséget. A közvetlen védelemben Fried nagyszerű kapcsolásaival, Kovács felszabadító rugásaival tűnt ki. A halfsor megértőén, agilisán és fairen végezte feladatat. A csatársorban kielégített Poremba, Höflinger azonban nem játszotta ki igazi formáját. Recht jobbösszekötó hatásosabb játékot mutatott. Ellenben nagyon gyenge volt Wéninger balszélsó. Maly a jobb szélen sem mutatott különöset, de legalább hivatkozhatik rá, hogy elhanyagolták.

    Összmunkában tehát a védelemmel szembeállítva a csatársor messze alulmaradt, bár az összjátékra való törekvés éles körvonalait a csatársor sokszor csillogtatta.
    Eredménytelen játékának oka elsősorban az ellenfél nagyszerű védelme volt. Mandl ideálisan játszott ma is.

    Partnere ezuttal a folyton javuló Kovács volt, akinek helyét Nyul I. foglalta el. A halfsorban Kertész II. vált ki. Vágó mint centerhalf nem sok vizet zavart. A csatársor Dobsa— Siklósi—Orth—Molnár—Opata öszszeállitásban nem váltotta be azt a a reményt, amelyet a multheti szereplése alapjan fűztek hozzá. Talán legnagyobb része van ebben az ellentél váratlanul erős ellenállásának, amely megzavarta az MTK nagytechnikáju játékosainak kombinációit.

    Az első gólt a 37. percben szerzi meg Dobsa beadásából Molnár, egy percre rá pedig Orth gyors lefutása után kettőre növeli a gólok számát. A második félidőben az MTK csatárai az állandó fölény mellett és a támadások sorozata ellenére sem tudnak gólt szerezni.

    Sporthirlap, 1922. március 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.04, 16:47
    Hungária-ut. Bíró: Gerö Ferenc.

    A bajnokcsapat nem egykönnyen szerezte meg a két pontot a nagy lelkesedéssel, fáradhatatlanul küzdő TTC-től. A csapat még korántsem egész. Olyan hézagai, gyenge pontjai vannak, melyek az együttes munkában sokat ártanak és a játék lendületét, erejét sokszor megbénítják.
    A csatársorban a két szélső munkája még sok csiszolásra szorul. Dobsa ugyan a második félidőben szép beadásokat juttatott középre időnként, de a gyorsasága még hiányzik ahhoz, hogy Orth hosszú szöktetéseit eredményesen felhasználja. Opata sem vérbeli szélső, kevés jót láttunk tőle és Molnárral sem igen értik meg egymást. A belső trió jó, bár Siklóssy még nem tanulta meg eléggé az MTK-stílust. A halfsorban Kertész II. fölényes tudása mintha már fogyó feliben volna. Már nem sikerül minden neki. Vágó nem való a centerhalf posztjára. Csapkod és fejjátéka is hiányos, a szerelékben kissé kíméletlen. Nyúl szürkén játszott balhalfot. A bekkek közül Mandl nagyszerű formában van, míg az új balbekk, Kovács, ezen a poszton is tehetséges játékosnak bizonyult. Helyezkedése még sok kívánni valót hagy hátra, szerelése is még bizonytalan, de rúgásai jók, tiszták. Kropacseknek alig akadt dolga.
    A TTC csatársora helyenként nagyon szépen játszott. Poremba a centerben ügyes, jó érzékű játékos, aki a támadásokat tudja irányítani. Mellette Maly és Höflinger játéka vált ki. A halfsorban Friedmann jól tartotta Orthot s mellette Palkovics dolgozott sokat, eredményesen. Győri szorgalmas társa volt a többieknek. A bekkek nagy munkát végeztek és jól megállták helyüket, bár nem voltak hiba nélkül. Hibáikat azonban legtöbbször korrigálták. Füleki kapus bizonytalan, a második gólt védhette volna.
    MTK támadások vezetik be a mérkőzést, de a TTC gyors védelme minden kombinációt megzavar. Sem a szélsők lefutásai, sem a belsők szöktetései nem sikerülnek, Siklóssy többször egyénileg próbál eredményt elérni, de messziről lőtt labdái nagyon elkerülik a kaput. A TTC is támad szórványosan, főleg a jobbszárnya tör előre, de az MTK védelem mindig távol tudta tartani a támadásokat. A 37. percben lövi Molnár az első gólt Dobsa szép beadásából. Erre hatalmas lendülettel támad a MTK és jobboldali kombináció után Orth áttöri magát a védelmen s éles lövéssel megszerzi a második gólt.
    A második félidő jóval változatosabb. Egyideig az MTK irányítja a játékot, de a TTC mindinkább lendületbe jön s a félidő második felében sok veszélyes támadást vezet. Gólhelyzete csak Molnárnak van, de éles lövését a kapus kivédi. A TTC-ből Höflinger lövései veszélyeztetik az MTK kaput. Ebben a félidőben azonban mindkét fél csak néhány kornert tud elérni.

    MTK: Kropacsek—Mandl, Kovács—Kertész II, Vágó, Nyúl—Opata, Molnár, Orth, Siklóssy, Dobsa.
    TTC: Füleki—Kovács, Fried—Győri, Friedmann, Palkovics—Maly, Recht, Poromba, Höflinger, Weidinger.

    Nemzeti Sport, 1922.03.27.