magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Törekvés SE 0 : 7 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.28, 21:12
    Törekvés—TTC 7:0 (2:0).

    Hungária-uti pálya. Bíró: Vértes Imre.
    Sok balszerencse után tegnap aratta a Törek­vés első bajnoki győzelmét. Hozzá tehetjük, hogy győzelme teljesen megérdemelt és reális volt, mert a játék mindkét részében feltétlenül jobbnak, agilisabbnak és labdabiztosabbnak bizonyult ellenfelénél, A csapat szemmel látha­tóan javult, de a csatárok még mindig fukarkodnak az ellenfél kapuja előtt a lövésekkel. Bár a csatárok összjátéka általában kielégíthe­tőnek mondható, a tulzásba vitt kombinációik a gólképesség rovására történnek. A fedezetsorban Viola és Ging érdemelnek említést, míg a hátvédpár a már szokott biztos védelmet al­kotta az élen Dürrel, a kiváló kapussal. A TTC csapatának, nem a fegyelem a legerősebb oldala. Játékosai tulsokat beszélnek, állandóan civakodnak, aminek következménye volt aztán, hogy Kopácsi, a csapat kapusa, a 4-dik gól után elhagyta a pályát. Innen kezdve a mér­kőzés teljesen elvesztette komolyságát és a Törekvés állandó fölénnyel játszva rugott to­vábbi 3 gólt. A TTC legjobb embere Hegyi hátvéd és Maly jobbszélsö volt Fried középfedezet agilisán dolgozott, amíg bírta tüdővel. A csapat leggyengébb része a fedezetsor volt, amely a második félidőben összeroppant és nem bírta feltartóztatni ellenfelének meg-megujuló támadásait.
    TTC kezd és eleinte változó a játék képe. A hullámzó támadásokból mindkét csapat egyformán veszi ki részét, a Terézvárosiak tá­madásait Maly, a Törekvését Boti és Csermely vezetik. A 25-ik perben Rákosi lövi a Törekvés első gólját, amely után 9 perc mulva Guttmann védhetetlen lövéssel a második gólt szerzi meg. A félidő további részében mindkét csapat egyenlő arányban támad.
    Á második félidőt, Törekvés támadásai ve­zetik be. Rövid egymásutánban négy labdát véd Kopácsi, de a 10. percben Rákosi messzi­ről lőtt labdáját elszámitja és beejti A 19. percben Viola hosszu lövése hoz — Kopácsi hibájából — ujabb gólt, amely miatt Kopácsi elhagyja a pályát. Helyét a kapuban Hegyi foglalja el, aki több igyekezettel mint tudással véd számos lövést, köztük néhányat lábbal, néhányat szerencsével, de Rákosi es Csapkay góljait megakadályozni nem tudja.


    Sporthirlap, 1918 november 11.