magyarfutball.hu

UTE - Budapesti TC 1 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 7. forduló
játékvezető : Fiedler Konrád
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.11, 18:46 (szerk.: 2022.02.12, 16:25)
    BTC — UTE 2:1 (2:0)

    Népsziget, 5000 néző
    Biró: Fiedler Konrád

    Az UTE-ra rájár a rud. Nyolc nap leforgása alatt két vereséget kellett elszenvednie s ezzel mérföldekkel távolodott el a végső győzelem re­ménységétől. A szezont oly szépen kezdő csapat­ban ugy látszik belső bajok kaptak lábra, a veze­tőségnek tehát erős kézzel kell megfogni a gyeplőt,hogy a további hanyatlást megakadályozza. A konszolidáció megbomlását mutatta a csapatot átható indolencia, a lelkesedés minden hiánya, de kiváltképpen a fegyelmezetlenség, amely megnyi­latkozott a játékosok egymással folytatott egyenetlenkedésében. Ezzel szemben a BTC nagy kedvvel, dicséretre méltó lelkesedéssel dolgozott; játékosai között teljes a harmónia, nem csoda tehát, hogy a csapat formája is ujabb nagy fejlő­dést illusztrált.

    Mig a BTC rendes csapatává! állott fel, addig az UTE-ban hiányzott Király Dezső s helyét Baubach foglalta el. Centerfedezetet Priboj játszott s az ő helyére viszont uj ember került Kuchta személyében. A kísérlet nem vált be. Priboj sem felelt meg az uj posztján, állandóan el-elkalandozott, Baubach pedig mint jobb half egészen gyengének bizonyult. Schaller volt a csatársor legjobb embere — mint balszélsó, de elfogadhatót produkált Paulusz is, aki a második félidő 24-ik percében kiállt, mert Priboj egy elhibázott lövés után megszólta. Paulusz később vissza akart térni,de a biró nem engedte meg, mert a pályát beje­lentés nélkül hagyta el. Kuchta nem volt eléggé erős a támadások irányítására. A szokottnál jóval gyengébb volt a két Vogl is. Knoll a második félidőben brillírozott.

    A BTC csapata teljes egészében kitűnő együttes volt, mégis kiemelkedett Kőszegi és Gruber, a két hátvéd, ők voltak a mezőny legjobb emberei. A halfsor teljesítményében akad csupán kivetni való, a csatársor ellenben egészen kifogástalan, kivéve Kertészt, aki nem tud beleilleszkedni a csatár szerepébe.

    Az első félidő a BTC állandó fölénye mellett folyt le. A 35-ik percben Horváth 20 méterről első gólt. A 39-ik percben a saját térfeléből indulva az UTE fedezetein és hátvédein keresztül törte magát s a kifutó Knoll mellett a hálóba jut­tatta a labdát, megszerezvén a második gólt. Az UTE-nak is volt több gólhelyzete.

    A második félidő első részében az UTE játszott fölényben, de több biztosnak látszó gólt hibázott. Egyetlen gólját a 14-ik percben Schaller beadásá­ból és a BTC védelmének hibájából Kósa szerezte meg. A_ 24-ik percben Paulusz két méterről a kapu mellé lő, majd kiáll. Az utolsó husz percben a BTC állandóan ostromolta az UTE kapuját, de Knoll pompás védései megakadályozzák az ujabb eredmény elérésében.

    Sporthirlap, 1919. október 20.