magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - Törekvés SE 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.13, 22:46 (szerk.: 2022.03.15, 17:10)
    VII. ker. SC — Törekvés 2:1 (2:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Vértes Imre

    Lelkes, ambiciózus játékkal megérde­melt győzelmet aratott a VII. kerület a vasutascsapat ellen, értékes pontokat sze­rezve ezzel a kiesés ellen folytatott rend­kívüli erős küzdelemben.
    A VII. kerület csapatának legjobb ré­sze a közvetlen védelem volt, amelynek mindhárom tagja biztosan megállotta a helyét. Wagner több nehéz ­labdát bravur­ral védett, Juhász és Hoffmann energi­kus belépéseikkel meghiusították a Tö­rekvés csatársor tulkombinált támadóak­cióit. Hasznos munkát végzett a fedezet­sor, Kojszával az élen, míg a­ csatársorból főleg a szélsők tűntek ki, továbbá Bren­­ner jobbösszekötő.

    Az egyenkint­­ jókvalításu va­suta­scsapat, még mindig nem tud elfogadható formát kijátszani, hiányzik belőle a játékkedv s ha ez­időközönkint fel is csillámlik, a tul­­kombináció mindent elront. A védelem eléggé megbízható, már a fedezetsor csak szünet után dolgozott képességének m­eg­­felelően, a­ csatársor legjobb embere Hirser balszélső v­olt.

    Az első félidőben jobbára a VII. kerü­let van a frontban. A 30. percben Herzog­­nak a­ szélről gyengén irányított labdá­ját Dürr elvéti. Tíz perccel később Csuz­­mann jobbszélső nehéz helyzetből szép lö­véssel kettőre növeli a gólok számát.

    Szünet után az első negyedórától elte­kintve, hatalmas fölényben van a Törek­vés, s a, A VII. kerületiek csak lefutásokkal kísérleteznek. A nagy fölény ellenére sem tud tud sokáig pozitív eredményt elérni a Tö­rekvés, a A VII. kerületiek erélyes védeke­zésével szemben. Végre hat perccel befe­jezés előtt kettős kornert ér el a Törek­vés, a másodikból Siegl gólt fejel. Két perccel később off-side-gólt lő a Törekvés, ezt azonban nem ítélik meg.

    Nemzeti Sport, 1921. március 21.