magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - Törekvés SE 1 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 14. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 19:01 (szerk.: 2022.03.29, 15:07)
    Törekvés — VII. ker. SC 1:1 (3:0)

    A játék első felé-ben a szél ellen játszó VII. kerületiek hevesen támadnak. Fél óra után a Törekvés jut frontba és Szántó jobbszélsö hosszu beadását a kapus a hálóba ejti, majd a kitűnően játszó Hirzer— Weisz balszárny gyors egymásutánban további két goalt szerez csapa-tának. Szünet után a negyedik goalt is eléri a Törekvés, amikor a VII. kerületieknek Pollák középcsatár révén sikerül az eredményt ideiglenesen javítani, de a Törekvés erre is ujabb goallal felel. Biró Gerő Ferenc.

    Pesti Napló, 1922. március 16.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.04, 14:21
    Törekvés SC-VII. kerületi SC 5:1(3:0). Bíró: Gerö Ferencz. A VII. kerületiek az első huszonöt perczben veszélyesen támadnak; majd a széllel támogatott Törekvés kerül frontba és húsz percz alatt három goalt szerez, az elsőt a VII. kerületiek kapuvédjének súlyos hibájából. Szünet után az ellenszél daczára a vasutas-csapat került fölénybe. A Törekvés goalját Hirzer (2), Wetzer, Weisz és Szántó, a VII. kerületiekét Pollák rúgta.

    Az Ujsag 1922.03.16.
    Lóverseny-téri pálya. — Biró: Gerő Ferenc.
    A Törekvés megismételte az UTE ellen mutatott nagy formáját. A VII. ker. csapata még a lábában érezte a vasárnapi erős mérkőzést, miért is a második félidőben teljesen visszaesett.
    Az első húsz percben, bár a Törekvés volt fölényben, a VII. ker. sokszor és veszélyesen támadott és a bizonytalanul dolgozó Törekvés védelem mellett erélyesebb csatársor eredményt is elérhetett volna. Az első gólhoz úgy jutott a Törekvés, hogy Szántónak egy centerezeti labdája, a széltől segítve, a kapuba került. Két perc múlva a szabadon hagyott Kautzky könnyen befejelte a második gólt. A befejezés előtt Wetzer rúgta a harmadik gólt.
    A második félidőben egyideig a VII. kerület erősen támad, a VII. kerület kapufát lő, majd tiszta helyzetben hibáz. Ezután a Törekvés nagyszerűen játszó csatársora odaszögezte a VII. kerület csapatát. Kautzky rúgta a negyedik gólt. Ezt a gólt követte a VII. kerület egyetlen gólja. Knoll lövése, Vass lábát érintve, a hálóba került. A 38-ik percben esett az ötödik gól Wetzer lövéséből. Az utolsó percben még egy gólt ért el a Törekvés, amit azonban a bíró nem ítélhetett meg, mert Wetzer kézzel ütötte a labdát a kapuba.
    A mérkőzés igen sima lefolyású volt, és hogy a bíró a mérkőzés végefelé Knollt kiállította, ezzel inkább a kedélyek csillapítására törekedett. A Törekvés csapatából külön ki kell emelni Hajós centerhalf játékát, valamint a Weisz—Hirzer balszárnyat, nem lehet azonban kifogás nélkül hagyni, hogy Hirzer keveset játszik a jobboldalra. Kautzky sokat javult. A VII. ker. kapusa Wágner indiszponáltan védett. Juhász hátvéd, Wetzer fedezet és a csatársorban Csuzmann, Knoll és Rémay érdemelnek említést. Mellich, aki a vasárnapi mérkőzésen megsérült, bekötözött fejjel játszott.

    Sporthírlap, 1922.03.16.
    Lóverseny-tér. Bíró: Gerő.
    A VII. ker. csak az elejét bírta a mérkőzéseknek. A Törekvés jó formát játszott ki és egymás után érte el góljait. Elsőnek Szántó beadása tévedt a gólba, majd Kautzky fejelt és Wetzer rúgott gólt. A VII. ker. csak kapufát lő, a Törekvés azonban ismét Kautzky és Wetzer révén gólokat ér el. Nagyon jó volt Hajós és a Hirzer— Weisz balszárny.

    Nemzeti Sport, 1922.03.18.