magyarfutball.hu

Törekvés SE - VII. Kerületi SC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.03, 20:13 (szerk.: 2022.03.04, 10:57)
    Törekvés — VII. ker. SC 0:0

    Hungária-ut
    Biró : Fiedler Konrád

    Egyenlő erők küzdelme, különösen az első félídőben, amikor öldöklő tempóban folyt a vetélkedés a vezető gól eléréséért. Ez a szédületes gólhajsza azonban megboszszulta magát, mert céltalan csapkodássá fa­jult és hiábavaló ide-oda futkozásban merült ki a játék. A mig azonban a VII. ker.-nél helylyel-közzel mégis kidomborodott az összjátékra való törekvés nyomán a támadósor technikai tudása, addig a Törekvés sehogy sem tudott életképes akciókat keresztülvinni, jóllehet a kedvező szél is támogatta őket.

    A második félidőben a Törekvés erő­sebben belefekszik a játékba, a támadások nagyobb részét is ő vezeti, azonban a VIl. ker. lefutásai a veszélyesebbek. Egy alka­lommal a kezükben is van a mérkőzés sorsa, mert egy méterrel a kapu előtt kétszer is van alkalma a VII. kerületnek a gólszer­zésre, azonban a kedvező helyzetet elkönyelmüsködik az egyébként is a tulzott óvatos­sággal játszó csatárok. Annál bátrabban ját­szott a VII. ker. védelme, amely azonban sokszor tulságba is viszi az irgalmatlan tá­madást, amit a biró a szabadrugások egész sorozatával büntet. Sőt a 33. percében Ko­csis kapust feleselés miatt a bíró ki is állítja.

    A Törekvésnél Kellemesen tűnt fel Hirzer. aki Lothka helyén játszott balszélsőt és később helyet cserélt; Csapkayval, aki egy alkalommal a kapussal összefutva karrándulást szenvedett. Siegl centerhalfot játszott — rosszal — helyét Vass foglalta el jók voltak Horváth bal hátvéd és a centercsatár Urik. A VII. ker.nél emlitést érdemel Brenner balösszekötő játéka a halfsor Ferdertber kivételével gyenge volt, ellenben jól felelt meg helyén a két hátvéd.

    Sporthirlap, 1920. szeptember 13.