magyarfutball.hu

Törekvés SE - VII. Kerületi SC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 11. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: 1.000
  3. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.25, 23:41 (szerk.: 2022.03.26, 15:09)
    Törekvés - VII. er SC 3:1 (1:0)

    Halom-utca, 1000 néző
    Biró: Nagy László

    A nehéz talajon lefolyt mérkőzés­ben az állóképesebb és a nagyobb rutinnal rendelkező Vasutas-csapat biztos győzelmet aratott.

    Mindkét csapat komplett felállítás­ban vette fel a küzdelmet és az első tíz percben a Törekvés heves ostrom alá fogta a VII. kerületiek kapuját, de eredménytelenül. Ezután a VII. kerü­let is lábra kapott és Csuzmann lerohanásai révén több veszélyes helyzet adódik a Törekvés kapuja előtt, ered­ményt azonban a VII. kerületi csatá­rok sem tudnuk elérni. A félidő egyetlen gólját a Törekvés a játék­idő 43-ik percében éri el. Csermely a kornervonalig viszi le a labdát és bár több oldalról is gáncsolják, a labdát a középre adja és a szabadon ha­gyott Weisz védhetetlénül belövi.
    A második félidőben is változatos játék folyik. A 12-ik percben a Törek­vés érvénytelen gólt lőtt, négy perccel később azonban sikerül Kautzky-nak kettőre emelni a gólok számát. A VII. ker. ezután nagy erőfeszítéseket tesz és több eredmenytelen korner után ugyancsak kornerból sikerül egyetlen gólját megszereznie.

    A gól után a Törekvés visszaesik és ekkor ugy látszik, hogy a VII. kerü­letnek sikerül kiegyenlítenie, de a mi­kor a biró Brennert birósértésért ki­állítja, az egyensuly helyreáll. Később Pruha, a Törekvés jobbfedezete meg­sérül és Csermelyyel hélyet cserét. Pruha azután mint statisztáló csatár — nagy meglepetésre — a Törekvés harmadik gólját is megszerzi és ezzel végleg csapatának biztosítja a győ­zelmet. Knollt (VII. ker.) a biró durva játék miatt néhány perccel a befejezés előtt kiállította.

    A győztes Törekvés csapatában fő­ként a centerhalfot játszó Hajós, Pruha és a Weisz-Hirzer pár vált ki, mig a VII. ker. csapatában a családi gyásza ellenére játszó Juhász, Kojsza és Csuzman érdemel említést.

    Sporthirlap, 1921. december 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.25, 12:26 (szerk.: 2018.09.25, 13:28)
    (Halom-utca. Biró: Nagy L.)

    Az I. félidőt a VII. ker. veszélyes támadása nyitja meg, azonban a tisztán álló Dobos az üres kapu mellé rúgja a labdát. A Törekvés ezután védekezésre szorítja ellenfelét, de eredményt csak a félidő végén ér el Welsz révén.
    A II. félidő 20. percében lövi Kautzky a 2-ik gólt, amelyet Pollák nemsokára szép góllal viszonoz. A 35. percben esik Pruha révén az utolsó gól.
    A Törekvésből a halfsor és a csatársor balszárnya, a VII. ker.-ből Juhász, Kojsza, Knoll és Brenner tűntek ki. A két utóbbit durva játékukért a bíró kiállította.

    Törekvés; Dürr—Vass, Horváth—Pruha, Hajós, Siegl—Csermely, Chambre, Kautzky, Hirzer, Weisz.
    VII. ker.: Wagner—Juhász, Hoffmann—Weszter, Kojsza, Mellich— Csuzmann, Pollák, Brenner, Knoll, Dobos.

    Nemzeti Sport, 1921.12.12.