magyarfutball.hu

UTE - Budapesti TC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 15. forduló
játékvezető : Fiedler Konrád
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.09, 20:21 (szerk.: 2022.03.15, 15:11)
    UTE - BTC 2:0 (2:0)

    Népsziget, 2000 néző
    Bíró: Fiedler Konrad

    Az UTE vezetősége példás rendbe hoztz pályáját és igy a szép számban megjelent közönségnek reális mérkőzésben volt része.

    Az UTE a jövő vasárnapi MTK mérkő­zésre való tekintettel Czankot pihentette, a helyette játszó Egyházi azonban méltó helyet­tes volt s a győzelmet jelentő gólokat is ő juttatta a BTC hálójába.
    A mérkőzés félidőnként felváltva az UTE, illetve BTC fölényét mutatta. Az UTE az első félidőben okos kombinatív játékkal támadott és észszerű helyezkedéssel tette ártalmatlanná a BTC néhány támadását A második félidőben azonban halfsora teljesen visszaesett, aminek oka volt nagy részben a BTC lelkes játéka is. A BTC a második félidőben élvezetes háromszögjátékkal dolgozott és még a válogatott védelmet is alaposan megzavarta. Csak balszerencséjén mulott, hogy az ered­ményen nem tudott változtatni.

    Az UTE Priboj által előkészített labdával Egyházy révén már a tizedik percben vezetéshez jut s pár percre rá követi ezt ugyan­csak Priboj—Egyházi támadásából, utóbbinak második gólja. A BTC ekkor visszaesik s már-már nagy gólarányu vereséget jósolnak a fanatikus UTE hívők, az UTE azonban állandó fölénye ellenére sem tud ujabb gólt elérni. Priboj kényelmesen és óvatosan játszik, de meg erősen fogták is, Schaller pedig nagyon sokáig tartotta a labdát magá­nál. Szidon azonban elemében volt s néhány­szor remekül kiszökött s szépek voltak a kornerei is.

    A második félidőben a BTC támad éa lelkes passzjátékkal kifullaaztva az UTE half-sorát, alapos próbára tette a Vogl párt, amely azonban derekasan megállta helvét és Knoll segítségével mentesítette az UTE kapuját Az utolsó negyedórában az UTE is szóhoz jut és egymás után három kornert ér el, amelyek egyikéből Priboj biztos gólnak látszó lövését védte Palcsek.
    A félidő vége felé mezőnyjáték, sok sza­badrugással, amelyeknek vége Horváth kiállí­tása lett.

    Az UTE-ben a Voglok a szokott jók voltak s jó volt még Szidon, Kelecsényi és Egyházi is ; a BTC ben Kanyaurek, Palcsek és Gruber, a csatársorból pedig Kőszegi vált ki.

    Sporthirlap, 1920. december 13.