magyarfutball.hu

Törekvés - VAC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 18. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.18, 22:57
    VAC—Törekvés 2:0 (1:0)

    Győzött a lelkesebb és energikusabb csatársor.

    VAC: Fischer— Grosz II., Singer— Grünblatt, Weisz, Hermann— Engl I, Breuer, Boros, Lébi, Haár. Törekvés: Lantos— Ivancsics, Siegl— Wéber, Pruha, Veréb— Szántó, Urik, Kautzky, Bartos, Préger. — Hungária-uti pálya. — Bíró Schiller Gyula. —

    A Törekvés kezd.

    a széllel és nappal hátban játszó VAC azonban azonnal felnyomul. Siegl sikerrel veri vissza az ostromot, mire Kautzky vezet támadást aki Uriknak szerez kedvező gólhelyzetet, de Lantos kapujából kirohanva ment. A VAC ellentámadása is veszélyes, annál inkább, mert Lantos eleinte kissé bizonytalan. Boross és Breuer Engelnek teremt jó gólhelyzetet, lövése azonban a gól fölött sivit el. Majd a Törekvés kerül frontba, Kautzky szépen szökteti Bartost, de elnyomják. Urik labdája tul magas, majd Szántó vezet támadást, centerét Kautzky Bartoshoz adja, aki centiméterekkel a gól fölé plasziroz. Utána Kautzky kerül jó helyzetbe, de a sarokba szánt lövése a kapu mellett gurul tova. A VAC végre kiszabadul az ostrom alól.
    Weisz szökteti Borost, aki 16 méterről embermagasságban a bal sarokba menthetetlen gólt lő (25 p.)
    Törekvés ellentámadásából Urik süvítő lövését Fischer fogja el. A vasutasok tovább támadnak, de akcióik erőtlenek, ugy hogy a VAC védelme a kritikus pillanatban könnyen szereli is a Törekvés csatárokat. A 37-ik percben Borosnak tizenkét méterről pompásan irányított labdája éppen hogy elkerüli a Törekvés kapuját, míg Breuer lövése Lantos kezében akad meg. Szántó révén ismét a vasutasok kerülnek offenzívába, de Urik lövését Fischer menti, míg a VAC támadásai Siegl korner árán szereli le. (42 p.)

    Ujrakezdés után

    ismét a VAC kap hamarabb lábra és már a második percben kornerrel veszélyeztet. A Törekvés ellentámadásából Urik kerül kedvező helyzetbe, de Fischer merész kirohanással biztos góltól menti csapatát. Utána Kautzkynak van alkalma a kiegyenlítésre, kapásból remekül továbbított labdáját azonban Fischer korner árán menti (8 p.). A támadások most már változatosabbak, míg a 19-ik percben Hermann csak korner árán tudja Kautzky veszélyes akcióját leszerelni. Két perccel későbben már a VAC veszélyeztet kornerrel és miután a Törekvés halfsora nem állja már az iramot, a VAC akciói percről-percre veszélyesebbek, míg végül
    Breuer átadását Boros a szabadon álló Lébihez tolja, aki hat lépésről vehemens erővel a második gólt lövi. (31 p.
    Törekvés még egy utolsó kísérletet tesz az eredmény szépítésére, Kautzky támadásából Bartos közeli lövését azonban Fischer óriási szerencsével védi, de szerencséje van Lantosnak is, aki Lébit merész kirohanással szereli le. A 43-ik percben Wéber próbálkozott góllövéssel, huszonöt méterről irányított labdája azonban a kapu fölött süvít el.

    Sporthirlap, 1924. március 10.