magyarfutball.hu

VAC - Törekvés 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 13. forduló
játékvezető : Szüsz Hugó
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.23, 21:41
    Két puhán játszó csatársor eredménytelen küzdelme két kemény védelem ellen.

    VAC—Törekvés 0 0
    Lóverseny-tér — 2500 néző, — Biró Szüsz Hugó.
    VAC: Fischer— Grosz II. Singer - Jakobovics, Grünblatt, Klopfer— Haár,Engl II, Boros, Lébi, Jocke,
    Törekvés: Lantos- Mészáros, Siegl— Weber, Lugossy, Babay- Szánthó, Bartos, Kautzky, Tritz, Schreiber.

    A Törekvés kezd
    és szabadrugás alakítja ki az első kapurohamát. A szabadrugásból meleg a helyzet a VAC-kapu előtt, de Grosz II ment. Az előrerugott labdával Boros emberek között szökteti Lébit, aki azonban lekési a kedvező alkalmat (10. perc). A Törekvés csatársor élénk összjátékkal mintegy tíz percig meg-megujuló támadásokat vezet, veszedelmes helyzetet csak a 21. percben teremt a VAC-kapu előtt. A balszárny lefutása után ugyanis Tritz lő, de labdája az üres kapu előtt halad el. A 25. percben Borosnak sikerül Isaárt átszöktetni a Törekvés védelmén, de a kifutó Fischer a lövés pillanatában leszedi Haár lábáról a labdát. A VAC rövid ideig tartó offenzívája után ismét a Törekvés nyomul föl, majd a VAC-ot a következő percben Lébi előretolt labdája juttatja jó helyzetben, de a labdára startoló Borost a kapuból kiugró Lantos leszereli. A VAC váratlan rajtaütése meghozza a mérkőzés egyik komoly gólsánszát. Lébi előreadott labdájára Boros és Siegl egyszerre startol. Siegl elvéti a labdát, Boros öt méterről laposan lő, de a labda a jobbkapujáról visszapattan, ujra Boros kapja, de ekkor a kapu mellé lő. A Törekvés most ismét erőre kap, Szánthó beadását Tritz a kapu fölé lövi, majd ugyancsak Szánthó lövését Fischer szépen fogja. A 43. percben a lefutó Jockéba Mészáros erősen belefut, Jockét aléltan viszik ki a pályáról. Az utolsó percben ismét jó gólsansz kínálkozik a VAC-nak. Lébi, Boros és Haár összjátéka után az utóbbi közelről élesen lőtt labdáját azonban Lantos szépen parírozza.
    A második félidőben
    Jocke ismét beáll, s a VAC azonnal támad, de Lébi lövése a kapu fölé kerül. Egy perccel utóbb Fischer védi Szánthó lövését. Most felváltva követik egymást mindkét részről a jól kezdődő, de a kapu előtt elmosódó támadások, majd a Törekvés most hosszabb ideig szorongatja a VAC kapuját, de támadó akciói széttagoltak, a fáradtnak látszó Kautzky előretörései erélytelenek, Bartos is rezerváltan játszik. Később a VAC támadásai élénkülnek és gyakoriabbak lesznek, de a Törekvés rajtaütései veszedelmesebbek. A 20. percben szabadrugásból Bartos fejel a kapura, de Fischer ment.
    A VAC támadásai közül Jockenek egy szép lefutása látszik veszedemesnek, de beadását Boros, majd Engel II. lekési. Ezután a félidő végéig nem alakul ki megemlítésre érdemes akció, s a mérkőzés meglehetősen ellaposodva ér véget.

    Sporthirlap, 1925. február 23.