magyarfutball.hu

Törekvés - VAC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 10. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 3.400

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.02, 23:01
    VAC - Törekvés 2:1 (0:1)

    Hungária-ut. — Bíró: Schiller Gyula.

    A VAC az utolsó hat percben győzött a végig vezető Törekvés ellen.

    VAC : Fischer- Grosz II, Singer— Grünblatt, Havas, Hermann— Haar, Lővy, Boros, Lébi, Jocke. —
    Törekvés: Lantos—Mészáros, Siegl— Wéber, Pruha, Halmos— Szántó, Bartos, Veréb, Préger, Lengyel.

    Az első félidő.

    A játékot a VAC kezdi nappal szemben és enyhe szél ellen. Haár vezeti az első támadást a Törekvés kapu ellen, a támadása azonban a kapu mellett végződik. Az 5. percben Haár lefutása kornert hoz. Ezután a Törekvés is feljön a VAC kapujához. Veréb bombaszerű lövését Fischer csak nehezen fogja, sőt kiejti a labdát, miközben Szántó beléje lép. A 15. percben Haár lefutásából és beadásából Boros jut kedvező helyzetbe, de élesen a kapu fölé lő. A következő percben Löwy éles labdáját fogja Lantos. A 19. percben a szórványosan támadó Törekvés csatársor meleg helyzetet teremt a VAC kapu előtt, Fischer ugyanis egy előreadott magas labdára kissé könnyelműen és kényelmesen fut ki, ugy hogy az erélyes és gyors Bartos előbb éri el fejjel, de fejese kevéssel a kapu mellé kerül.
    A 20-ik percben Boros kicselezi a védelmet, de messziről kapu mellé lő. A 28-ik percben a gólhelyzetek egész sora adódik a Törekvés kapu előtt, de a VAC csatárok az akciók befejezésénél folyton hibáznak. A 32-ik percben Boros szökteti Löwyt, aki jó helyzetbe kerül, de nem lő, hanem az offszájdon levő Lébkinek adja vissza a labdát, amelyet az be is lő, a bíró azonban természetesen nem adja meg a gólt.
    A 35-ik percben Bartos a félvonal közelében kapva el a labdát, hatalmas energiával átküzdi magát a védelmen, s miközben jobbról-balról nyomják, közelről Fischer feje fölött a hálóba emeli a labdát.
    A váratlan gólra a VAC csak egy eredménytelen kornerrel s egy élesen lött, de az emberekben megakadó szabadrugással tud válaszolni.

    A második félidőt

    a Törekvés támadása vezeti be . Fischer előbb Veréb éles lövését védi, majd egy Törekvés-korner is veszélyezteti eredménytelenül. A 11. percben Boros jól szökteti Lébit, aki azonban 10 méterrel a kapu előtt hibáz. A 14. percben Lébi támadása kornert hoz. A következő percben Halmos hosszu szabadrugását Fischer biztosan védi. A 17. percben a Törekvés két kornerrel is veszélyeztet. A 24. percben Bartos—Veréb—Präger összjátéka után az utóbbi kevéssel mellé lő.
    A következő percben Präger szépen lefut, de a VAC kapu előtt elveszti a labdát. A 26. percben Boros szökteti a 2 méteres offszeidről induló Lébit, aki az eléje kifutó Lantos mellett a kapura lő, a labda azonban nem megy be, hanem a kapufáról visszapattanva, egyenesen a földön fekvő Lantos kezébe repül. A 30. percben Singer szabadrugását Pruha hibásan Haar elé fejeli, de az a kapu fölé lövi. Már csak hat perc van hátra, mindenki beletörődik már az elvesztésbe, mikor csoda történik.
    A 39. percben Jocke egy magas beadására Lantos és Siegel egyszerre ugranak, miközben Siegel egyszerűen elfejeli Lantos kezéből a labdát, mely Löwy elé kerül, aki példás nyugalommal a kapu felé rugja, s a labda, mielőtt még Lantos visszaért volna a kapuba, már bent is volt a hálóban. (1:1).
    A VAC-hívők táborában éppen nagy az öröm, hogy sikerült az elveszettnek hitt mérkőzést megmenteni, mikor
    a 43-ik percben Jocke könnyű beadását Halmos elvéti, s a résen álló Haar behelyezi (2:1). Az utolsó 6 percben csak két védelmi hiba mentette meg a VAC-nak a már elveszettnek hitt mérkőzést.

    Sporthirlap, 1924. október 6.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.27, 16:43
    VAC—Törekvés 2:1 (0:1)
    Hungárla-ut. Bíró: Schiller.
    VAC: Fischer — Grosz, Singer — Grünblatt, Havas, Hermann —- Haar, Lőwi, Boross II., Lébi, Jocke.
    Törekvés: Lantos — Mészáros, Siegl — Wéber, Pruha, Halmos — Szántó, Bartos, Veréb, Préger, Lengyel.

    Góllövők:
    (0:1) Bartos (35 p.)
    (1:1) Lőwi (84 p.)
    (2:1) Haar )87 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.10.06.