magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - MTK 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 13. forduló
játékvezető : Müller Gyula
nézőszámok:
  1. nela: 4.000
  2. Sporthírlap: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.20, 23:40
    MTK—Zugló VII. ker. 0:0

    Kedvetlen játék egyrészt, lelkesedés másrészt — okai a meglepetésnek.
    MTK: Kropacsek— Senkey I., Mandl— Kertész II., Orth, Nadler— Braun, Molnár, Winkler, Opata, Jeny.
    Zugló: Bindl— Juhász, Zvolenszky —Pollák, Pálffy, Ellinger— Vaczek, Brenner, Sefcsik, Kittl, Neumayer,
    — Hungária-uti pálya. — 5000 néző. — Bíró: Müller Gyula.

    A mérkőzés

    Zugló-támadással indul, amelyet Neumayer vezet. Beadása a kapu mögé kerül. Az MTK nagy erővel nyomul fel azután s hat percen belül hat korner esik a Zugló terhére, a Zugló védelme azonban megakadályozza az eredményt. Zvolenszky egy kirugásával Vacek lefut s csak Senkey faultja akasztja meg. (9. p.)
    A játék most az MTK jobboldala felé terelődik, Braun lefut, de beadása a kapu mellé kerül, Mandl félpályáról kapu mellé lő. A kapurugást Jeny elfogja, a labdával befele huzódik, de a Zugló-védelem ment. (13. p.) Nadlert Pálffy faultolja, a szabadrugást Brenner fogja és az offszeiben álló Sejcsikhez továbbítja. (15. p.)
    A következő percben egy hosszu labdára Sefcsik és Nadler startolnak, Nadler csak ugy tud menteni, hogy a labdát hosszan hátra adja. Kertészt faultolják, a szabadrugást Mandl kapja, de a támadást Winkler elrontja. A Zugló védelme a gólkikket hibásan ismét Jenyhez továbbítja, aki kapu mellé plasziroz. Opata lövése Bindlt foglalkoztatja, aki szépen véd.
    A 20. percben a Zugló támadása a 16-osig jut el, ahol Orth fejessel ment. Orth leadását Opata külső rüszttel a kapu mellé lövi. A 21. percben a hetedik kornert Winkler a kapu mellé fejeli. A Zugló jobbszélsőjének lefutását, amelyet beadással fejez be, Orth kifejeli. Ujabb támadását körülbelül 30 méterről Senkey haza játsza. Senkeyt Sefcsik támadja, aki ismét jónak látja saját kapusát foglalkoztatni. (24. p.) A Zugló elleni nyolcadik kornert Braun kapu mellé rugja. A 26. percben Winkler kezével segít, a szabadrugásból Zugló támadás alakul ki, amelyet a bíró akaszt meg Sefcsik lesbenállása miatt.
    Most az MTK leszorítja a Zuglót. A 27. percben érdekes helyzet. Opata zavarja a kapust, aki kézzel dobja ki a labdát, amelyet Winkler kapura lő, a labda azonban centiméterekkel kapu mellé megy. A 29. percben a 16-os vonal körül Zugló támadás, amelyet Orth tisztáz.
    A 30. percben Neumayert offszeidon éri a bíró, mire Neumayer nem tetszésének azzal ad kifejezést, hogy a labdát messzire kirugja a pályáról.
    A Zugló a közönség hatalmas biztatására erőre kap. Opata faultolja Zvolenszkyt, a szabadrugást Neumayer Kertész II. cselezése után beadja és csak Orth közbelépése teremt tiszta helyzetet. Sefcsik következetesen faultol.
    Az utolsó percekben ismét felnyomul az MTK. A 38. percben Braun oldalán úujabb korner, amelyet Winkler a kapu mellé fejel. A 40. percben Orth ideális passzával Braun fut le, de a vonalon elveszti a labdát A 41. percben Kropacsek kitűnő helyezkedésével ment egy labdát, tumultus támad, Sefcsik ujból helyezve kapura lő, a lövést azonban Senkey menti.
    Braun faultolja Ellingert, a szabadrugást Kropacsek fogja. Az utolsó percben Zvolenszky Molnárt faultolja szabadrugást Bindl fogja, akibe Opata csunyán belerohan, a belefutásnál Opata térde Bindl veséjét éri, ugyhogy összeesik s kiviszik a pályáról és nem is tud tovább játszani. Helyére Kittli áll be, de már nincsen módjában védeni, mert a bíró sipja a félidő végét jelzi.

    Szünet után

    már erősebb esőben folyik tovább a játék. Zugló végig Bindl nélkül játszik , a kapuban Kittl áll. Mezőnyjáték után a 3. percben Zugló szabadrugását Kropacsek védi._ Az MTK támad ezután állandóan Zugló térfelén folyik a játék még akkor is, amikor Kertész Molnárt tiszteletlensége miatt ( a labdát Kertészhez vágta) öt percre kiállítja.
    Az 5. percben ismét sikertelen MTK korner. Ezután Zugló vezet támadást, amelyet Mandl könnyen ver vissza. Most Kropacseket foglalkoztatja Sefcsik. Utána változatosság kedvéért az MTK ellen, van korner, amely után MTK támadás következik: Opata szökteti Jenyt, aki szépen lefut, lövését Zugló ismét kornerre menti. A korner eredménytelen. A visszatért Molnár a 10. percben kiszökik, Zvolenszky az ötös vonalon lövés előtt faultolja. A bíró tizenegyes büntetőrugást ítél, amelyet Molnár lő, a tartalék kapus azonban bravurral védi Az általa kidobott labdát Winkler mellé lövi.
    Ezután a faultok sorozata következik, majd az MTK teljesen kapujához szegzi a Zuglóiakat. Molnár kiadása, Braun lesbenállásan akad meg. Winklert faultolják, a Molnár által rugott szabadrugást a kapus nehezen védi. Az MTK csatárok rárohannak, Kitte gyengén megsérül.
    A faultok most oly gyors tempóban követik egymást, hogy alig lehet figyelemmel kisérni. A 19. percben Jeny oldalán Zugló ellen ujabb korner fenyeget.
    Mezőnyjáték MTK nyomasztó fölénnyel, lövés azonban egyetlen egy sem megy kapura. A 23. percben Sefcsik gyönyörű kiadását Neumayer fogja, de őt Kertész II. szereli. Brenner lövését Kropacsek nehéz helyzetben szépen fogja. A kirugott labdát Jeny offszeiben rugja.
    Az MTK most csapatát felforgatja, így remélve sikert elérni. Winkler még a hátvédnek, Molnár, Orth és Nadler alkotja a halfsort. Kertész és Senkey a csatársorba vonul, ez a felállítás azonban csak a 25. percig marad meg, amikor is Nadlert utánrugásért a bíró kiállítja. A 27. percben Braun lövése felső kapufát ér. A következő percekben Kertész Zwolenszky párharcából Kertész hatalmasat bukik.
    A 33. percben esik egy úujabb korner — Zugló terhére — amelyet Zwolenszky tisztáz. Ezután Vaceket Mandl megrugja, uhogy kiviszik a pályáról, de rövidesen visszatér.
    Állandóan Zugló kapu előtt folyik a játék, de Zugló keményen védekekezik.A monoton egyhangu játékba Sefcsik visz egy kis életet, de Orth szereli. Molnár lövése foglalkoztatja egyetlenegyszer Kittet, de ő biztosan fogja ezt az egyetlen veszélyes labdát. Teljes szürkületben folyik tovább a játék. Utolsó akcióképpen Braun beadott labdáját Senkey fejjel a kapu mellé továbbítja.

    Sporthirlap, 1923. december 3.