magyarfutball.hu

MTK - Zuglói VII. Ker. AC 7 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 22. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000
  2. nela: 5.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.03, 22:37
    Az MTK első két gólja után a Zugló ellenállása teljesen megtört.

    MTK - Zugló VII. ker. AC 7:0 (3:0.)
    Hungária-uti pálya. — 4000 néző. — Bíró : Klug Frigyes. —

    MTK : Remete — Okos, Kocsis — Héber, Rebró, Nadler — Senkey II, Molnár, Orth, Opata, Jeny. — Zugló : Drahos — Juhász, Blaskó — Dobrer, Pálffy, Ellinger — Vaczek, Kittl, Sefcsik, Pollák, Neumeyer.

    Az MTK kezd
    lanyha iramban s csak a 4. perc hozza meg csatársorának első jelentősebb akcióját, amikor Nadler—Opata— Orth—Jeny akciójából Opata a kapu mellé lő. Zugló nem marad adós a támadással, Kittl lövése lecsúszik Okos lábáról és a labda Vaczekhez kerül, de ő magasan a kapu fölé lő. Az MTK ettől kezdve teljesen átveszi a játék irányítását és szebbnélszebb támadásokkal állandóan veszélyezteti a zuglóiak kapuját. Jeny egyre-másra futja le a nehézkes védelmet, míg Opata és Molnár nagy kedvvel igyekeznek lövőhelyzetbe kerülni, de Zugló védelme még ellentáll.
    A 18. percben egy magas labdát Kléber a szélről hátrahúz és azt Opata nyugodtan falsos lövéssel góllá értékesíti (1 : 0).
    A labda Drahos karjáról pattant föl a hálóba. Alig kezdik ujra a játékot,
    a 20. percben Orth pompás szöktetésével Senkey II lefutja a védelmet és ideális beadását Orth volleyszerű lövéssel védhetetlenül gólba küldi (2 : 0).
    Az MTK fokozza az iramot és közönségének biztatása mellett olyan lelkes játékba fog, amellyel csak időnként engedi szóhoz jutni ellenfelét és amikor a 23. percben Rebró precíz passzát Orth könnyed mozdulattal fejével Molnár elé csusztatja, aki a 16-os vonalról hosszu magas lövéssel védhetetlen gólt lő. A gólt azonban a bíró — bár a Zugló nem tiltakozott ellene —a határbíró megkérdezése után nem adja meg, mert a labda a hálónak rossz állapotban levő felső részéről visszajutott a mezőnybe és nem lehetett biztosan megállapítani, hogy a lécek között haladt-e át.
    A Zugló ezután meglepetésszerű attakot intéz az MTK ellen. Neumayer Okostól kornert erőszakol ki, amelyből pontos beadását Remete nem éri el, de Nádler ment. A gyenge labdát Kittl visszakapja, áthuzott labdáját Neumayer két lépésre a kaputól tiszta helyzetben elhibázza. Ez akció ismét mozgásba hozza az MTK gépezetét. A 33. percben Molnár a kapura irányított bombája a felső kapulécről pattan vissza, a labdát Juhász Jeny elé fejeli, aki lefut, beadását Opata Nyerges kezébe lövi, de a labda kiperdül a kezéből és Blaskó a gólvonalról ment. Rebró lövése után a 36. percben Jeny megengedett módon támadja Nyergest, amikor Dobrer hátulról durván elkaszálja mindkét lábát. A megítélt 11-est Molnár a kapuba állott Kittl hálója mellé helyezi. Zugló erős támadással felel, Vaczek a szélen lefut, beadását Kocsis nem éri el és Sefcsik közvetlenül a kapu mellé lövi a labdát.
    A 41. percben Molnár szökteti Orthot, aki kicselezve Blaskót, hatalmas lövéssel a harmadik gólt lövi. (3 : 0 ).
    A labda ismét Drahos karjáról pattant föl a hálóba. A 44. percben nagy kavarodás támad a Zugló kapuja előtt és eközben Blaskó a karjával üti le a labdát. A bíró tizenegyest ítél, amit ezuttal Orth lő kapura, de Kittl kornerre védi a rosszul rugott labdát.
    Helycsere után
    az MTK ismét belefekszik a játékba és már
    a 3. percben Molnár — Opata — Orth — Opata összjátékából utóbbi a 16-os vonalról orrheggyel védhetetlen saroklövéssel négyre szaporítja a gólok számát.
    Zugló teljesen visszaesik és feladja a reménytelen küzdelmet s igy az MTK csatársorának szabad utja van Zugló, kapujához, ahol a két hátvéd dicséretes elszántsággal menti a menthetőt. A 16. percben Nadler faultolja Pálffyt, Juhász szabadrugását Sefcsik kapja, kitör vele, éles lövése a felső kapujáról Ellinger elé pattan, ennek fejesét Remete védi.
    A 20. percben Jeny Opata akciójából utóbbi átemelt labdájára Orth befut és a kifutó Drahos mellett hatalmas lövéssel közelről védhetetlen gólt lő. (5: 0).
    Az MTK tovább is uralja a helyzetet és mikor a 23. percben a bíró az őt megsértő Pollákot többszöri figyelmeztetés után kiállítja, Zugló teljesen összeroppan. A 25. percben Neumeyer rugása öt percre harcképtelenné teszi Klébert. Molnár hátravonul, amíg Kléber visszatér.
    A 36. percben Nadler szabadrugását Senkey II kapu fölé fejeli, amikor Molnár ugyancsak Nadler passzát mintegy 18 méterről hatalmas lövéssel a felső kapujára lövi.
    A 32. percben Opata offszeidról indulva lefut, az ötös vonal sarkáról önzetlenül Molnárhoz passzol, aki kicselezi a kapuját elhagyó Drahos és helyezett gólt lő. (6:0.)
    Alig kezdenek ujra, az MTK ujabb rohamot intéz letört ellenfele kapuja ellen.
    A 40. percben Molnár szökteti Senkey Il-et, aki lefutja Blaskót és közelről védhetetlen gólt lő. (7: 0)
    Az MTK csatársor most mindenáron Jenyt akarja a góllövés dicsőségéhez juttatni, de minden kísérlete meghiusul a jeles balszélső balszerencséjén.

    Sporthirlap, 1925. május 17.