magyarfutball.hu

Zuglói VII. Ker. AC - MTK 1 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 2. forduló
játékvezető : Iváncsics Mihály
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. nela: 9.000
  3. Sporthírlap: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.01, 23:25
    MTK-Zugló VII. ker. SC 5:1 (3:0)
    Hungária-uti pálya. — 10.000 néző. — Biró: Ivancsics Mihály.
    A bajnokcsapat lendületes játékkal nyitotta még bajnoki mérkőzéseinek sorozatát.

    MTK : Kropacsek— Mandl, Senkey—Nyul III, Nyul II, Nadler— Braun, Molnár, Orth, Demkó, Jeny. Zugló: Eitner— Juhász, Blaskó— Pollák,Pálffy,Ellinger—Dobó,Kittl, Sefcsik, Vaczek, Neumayer.

    MTK kezd

    enyhe széllel szemben. Kölcsönös tapogatózások után, amiközben Orth két akciója nem sikerült,
    a 3. percben Orth fejjel a labdát Molnár elé adja, ez szökteti Braunt, aki gyors lefutással faképnél hagyja az ellenfél védelmét, a jobb sarokba élesen helyezett gólt lő. (1: 0).
    A gyorsan elért gól hatása csakhamar jelentkezik. Most hosszu ideig a bajnokcsapat van frontban.
    A 7. percben Orth szöktetéséből Braun lefutását Vaczek szereli, de Braun az ujból elfogott labdát mégis Demkó elé adja, aki azonban kapu mellé lő. A 13. percben hatalmas tapsot kap Orth, aki Jeny szép leadását bámulatos volley-lövéssel küldi a hajszálra kapu mellé. A 15. percben Molnár szökteti Braunt, ez Ellinger kijátszása után lefut, beadását Molnár Demkóhoz továbbítja, de ez mellé lő. A következő percben megismétli Braun lefutását Nyul III labdájával, beadásából Molnár éles lövését Eitner szépen védi. A 20. percben Molnár hosszu lövése kerüli el a kaput, majd Jeny lefutásból beadott labdáját Eitner teszi ártalmatlanná. .
    Pálffy kissé erős előreadását a ráfutó Sefcsik és Vaczek elől Kropacsek idejében elkapja. Ismét átterelődik a játék Zugló térfelére. A 30. percben Juhász Orthot térden rugja és ezzel elhinti magvát a lassan minduntalan előforduló faultoknak. A 30. percben Braun támadása kornert eredményez, azonban ebből Demkó hátrahuzott labdája kapu mellé kerül.
    A 32. percben Molnár a Brauntól kapott labdát — kihasználva a védelem közötti rést — váratlan lövéssel - góllá értékesíti. (2 : 0 .)
    A váratlan gól fellelkesíti Zuglót. Neumayer beadását Kittl nagy erővel lövi kapura és a labda Mandl lábáról irányt változtatva, a kapufát éri és a ráfutó Nadler kornerre ügyetlenkedi. Ebből kavarodás keletkezik, Sefcsik bombája emberről visszapattan, míg Kittl ujabb lövését most már Kropacsek fogja, de Neumayer csunyán beleszalad. Kropacsek a földön marad, de egy perc mulva talpra áll.
    A zuglóiak még egyszer próbálkoznak, a jobbszárny támadásából Sefcsik bombáját Kropacsek csak kornerre tudja menteni, amelyet azonban elfog. Ezután ismét MTK támad. Orth összeütközése Pálffyval kelt visszatetszést, majd Jeny támadásából Molnár, Eitner kezébe fejel.
    A 44. percben éri el az MTK harmadik gólját, amikor Orth csodaszép fejessel kiugrasztja Braunt, ez lefutja a védelmet és a kifutó Eitner mellett a labdát gólba helyezi. (3 :0)

    A második félidőt

    is az MTK támadása vezeti be, de a Zugló igen erélyes játékba fog. Orth a céltábla, aki érthetően kivonja magát a közelharcból és ez szabaddá teszi a szárnyak utját. Egy ilyen alkalommal
    a 3-ik percben Orth a labdát Molnárhoz játssza, aki azt átlépi, Braun befut és bár a védelem megakasztja, a nála maradt labdát éles lövéssel gólba küldi (4:0)
    Alig kezdik ujra a játékot, ismét Zugló kapuja előtt terem a csatársor, az MTK védelem előrehuzódik,
    Mandl kapja a labdát, rövid dribli után 25 méterről lövést küld a kapura, amely az Eitner kilátását akadályozó védelem jóvoltából a háló bal sarkában akad meg (5:0)
    Kínos incidens szakítja most meg a játékot. Sefcsik magából kikelve kiparancsolja Eitnert a kapuból és Kittlt állítja be. A közönség elképedve látja Sefcsik sportszerűtlen ténykedését és olyan tapssal kiséri a pályát elhagyó Eitnert, amilyent csak egy csodás védés után kapna.
    A bekövetkező események igazolják Sefcsiket, mert Kittl csodálatos szerencsével megóvta a kapuját további góloktól, de viszont a csonka csatársor képtelen volt egészséges akcióra. Ezzel szemben az MTK valóságos ostrom alá veszi Kittl kapuját, de az Demkó, majd a kitörő Orth éles lövését védi, nemkülönben Demkó ujabb helyezett labdáját.
    A játék sorozatos faultok során az elfajulás színezetét nyeri. Orth egy labdáért nyulása Juhász karját éri, Pollák Jenyt rugja meg, a szabadrugásból Molnár a kapu mellé huzza hátra a labdát.
    A 15. percben Pálffy frontba dobja a jobbszárnyát. Szabó átadását Sefcsik csavart lövéssel kapura küldi, a labda kiperdül Kropacsek kezéből és a befutó Neumayer kapuba helyezi. (5:1)
    Alig kezdik ujra a játékot. Jeny fut le, átadását Demkó kapásból küldi kapura, de a kapuvonalon belül látszó labdát Kittl kihalássza. A 20. percben az MTK jobbszárnya vezet támadást, Braun közelharcba bocsátkozik Ellingerrel, amikor átfut Vaczek és dühösen a közönségbe vágja a labdát. Sulyos sportszerűtlensége élénk visszatetszést keltett. A szabadrugásba Orth belefut, összeütközik Kittl-el, aki összeesik. Megakad a játék, de két perc múlva Kittl talpraáll. Ezt Dobó Senkeyn torolja meg, amikor a labdát elrugó hátvéd sípcsontjába lép. Senkeyt kiviszik, helyét Nyul III. foglalja el. Ezt már Nadler sem nézheti tétlenül : Dobót kisvártatva hátulról megrugja, amit a bíró végtére kiállításával tavol meg. Erre egy kicsit csendesebb mederbe terelődik a játék, de sok említeni való nem akad. A 32. percben Orth szép fejessel szökteti Braunt, aki lefutja a védelmet, lövését Kittl oldalt tolja és a labda a kapuvonalon gurulva ütközik a kapufába. Végig az MTK dominálja a mérkőzést, de a belsők erélytelensége nem hoz ujabb eredményt.

    Sporthirlap, 1924. szeptember 29.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.27, 14:47
    MTK-Zugló 5:1 (3:0)
    Hungária-ut. Bíró: Iváncsics.
    MTK: Kropacsek—Mandl, Senkey I.—Nyúl II., Nyúl III., Nádler, Braun, Molnár, Oláh, Demkó, Jenny.
    Zugló: Eitner—Juhász, Blaskó — Pollák, Pálffy, Ellinger—Dobó, Kittel, Sefcsik, Yaczek, Neumayer.

    Góllövők:
    (1:0) Braun (4 p.)
    (2:0) Molnár (32 p.)
    (3:0) Braun (44 p.)
    (4:0) Braun (47 p.)
    (5:0) Mandl (50 p.)
    (5:1) Neumayer (60 p.)

    Kiállítva:
    Nádler (81 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.09.29.