magyarfutball.hu

III. Kerület - Kispesti AC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.27, 23:11 (szerk.: 2022.04.28, 09:45)
    KAC — III. ker. TVE 1:1 (1:1)

    A III. kerület 10 emberrel is közel állott a győzelemhez.

    III. ker. TVE : Neuhaus — Mayherr, Szabó —Kovásznay, Kléber, Vadas — Mengl, Palcsek, Horváth, Kenyeres, Hegyi.
    KAC: Biri — Morvai, Dudás — Raix, Saguly, Eberhard — Fatter, Norik, Csida, Budai, Gulyás.

    Hungária ut, 6000 néző
    Biró: Frischer Károly

    A Vívók teljesítménye minden dicséretet megérdemel. A csütörtöki FTC elleni mérkőzéssel a lábukban, s azonkívül a mérkőzés tulnyomó részében 10 emberrel játsztva, mindvégig kiváló játékot nyujtottak, sőt voltak percek, amikor a mérkőzés megnyerésére is eminens esélyeik voltak. Az első félidő 11 percében Vadas balfedezet olyan szerencsétlenül esett el, hogy kulcscsonttörést szenvedett. A III. ker. eredetileg Schwitzer beállítását tervezte, de végül mégis Hegyi játszott balszélsőt, aki azonban a csatársor leggyengébb embere volt. Neuhaus nem volt igazi komoly helyzet elé állítva, a gyenge lövéseket biztosan fogta. Egy ízben volt csupán kritikus helyzetben, de akkor vakmerő kifutással hárította el a veszélyt. A hátvédek egyformán jól dolgoztak. A fedezetsorban feltűnt Kovásznay agilitása. Kovásznay sokkal jobb ezen a poszton, mint a csatársorban. Kléber kitűnően szerepelt, különösen a második félidőben mikor nem csak a védelemben volt a helyén, de a támadásoknak is a lelke volt. Vadas sérülése után Kenyeres ment halfnak, aki ott is megfelelt. A csonka csatársorban a Horváth—Palcsek—Mengel trió emelhető ki. Kispest reorganizált csapatában (kiesett Blasnik és Ölvedy) a csatársor nem vált be. A mezőnyben még valahogyan döcög a kombináció, a kapu előtt azonban puhák, erélytelenek, gólképtelenek. A legjobb közöttük, mint mindig, Fatter, aki az utolsó pillanatban dicséretméltó elhatározással betegen állott be a csapatba, s hogy jó előérzete volt, igazolja az általa lőtt szép gól. A többiek sorából Csida említhető, de a kapu előtt ő is késlekedik. Budai jól passzol, a kapura való lövést azonban meg sem kísérelte. Norik szokott formát játszott ki, míg Gulyás erős lámpalázzal küzdött. A halfsorban nem láttuk a mindig temperamentumos Blasnikot. A helyére került Saguly meglepetésre jól töltötte be a nehéz posztot, a játékidő végefelé azonban a tempót már gyengén bírta. Eberhardt a régi megbízható halfnak bizonyult, míg Raix sokszor kényelmüsködött, amiáltal néhány támadáshoz segítette az ellenfél csapatát. A hátvédek közül Dudás játszott jobban, Morvay itt is lassunak bizonyult s ezenkívül a lelkiismeretét terheli a kapott gól is. Biri — bár Kléber egy váratlan szép lövését bravurosan védte — a megszokott hátvédeit nélkülözve, idegesen védett néhány könnyű lövést. A mérkőzés némi késéssel kezdődött, mert a kiküldött Müller bíró nem jelent meg, s végül Frischer Károly mint szükségbíró vezette le a mérkőzést. Kezdés után a Vívók azonnal elszedik Kispest csatáraitól a labdát, de a Kléber által jól kiadott labdát Mengl outra rugja.

    Néhány percig még a Vivók vannak a frontban, ám Mengl jó centerét Palcsek erősen a kapu fölé lövi. Ezután mezőnyjáték, majd a 6. percben Fatter gyors lefutás után centerez . Csida a labdát kapásból nagy erővel a felső lécre lövi. Mengl nyomban viszonozza a támadást, de hosszu beadását Hegyi lövi kapu fölé. Ezután történik Vadas balesete. Norik próbálkozik egyéni játékkal, a szépen megindult támadás Fatter lesállásán akad meg. Középjáték folyik ezután, majd belső csatárai révén Kispest nyomul fel, de Csida gyengén helyezett labdáját Neuhaus könnyen védi. A 22. percben Saguly szökteti a tisztán álló Gulyást, aki néhány lépés után pompásan centerez. A beadást Nórik elvéti, azonban a befutó Fatter kapásból lövi a labdát, amely Mayherről irányt változtatva a felső jobb sarokba megy. A gól után is Kispest van támadásban, főleg Fatter veszélyes, de csak kornert ér el, amelyet azonban a kapu mögé továbbit. Lassanként a III. kerület nyomul fel s Mengl lefutásai gyakran veszélyt jelentenek. A 28-ik percben Mengl beadását Morvay Horváth lába elé stoppolja s Horváth hat lépésről élesen a gólba lövi a labdát. A kiegyenlítő gól után mezőnyjáték folyik. A félidő hátralévő idejéből mindkét részről egy-egy eredménytelen korner említhető. Az utolsó percekben Neuhausz kifutással tisztáz egy kritikus helyzetet, majd pedig Csida magas lövését pompásan lehuzza.

    Szünet után mindenki a 10 emberrel játszó Vivók összeroppanását várta, de csodálatosképpen nemcsak végig bírta az iramot, hanem Kléber állandóan támadásba is vitte a csonka csatársort. Mindkét csapat a jobbszélsője révén vezeti a támadásokat. Mengl révén kornert ér el a III. ker., a kornert kivédik. A 12. percben Kléber 30 méterről váratlanul éles hosszu lapos lövést küld Kispest kapujára, Biri a gyönyörű lövést csak elvetéssel tudja kornerre parírozni. A korner ismét eredménytelen. Utána Gulyás kap jó labdát, amelyből Fatter ballábas lövését Neuhaus biztosan fogja. Egy ideig mezőnyjátékkal telik az idő. Budai és Kovásznay kölcsönösen faultolják egymást, amire a bíró figyelmezteti őket. Lassanként a Vivók kerülnek fölénybe, Kléber messziről lőtt labdája a kapu felé, Hegyi lövése pedig a kapu mellé megy. Majd Hegyi támadását Rácz a 16-os vonalon kézzel tartja fel. A megítélt szabadrúgást Biri menti. A III. ker. fölénye állandóvá válik, Kispest azonban szívósan védekezik. Komoly gólhelyzetbe csupán Hegyi kerül, aki azonban Mengl hosszu beadását erősen a kapu mellé helyezi. A mérkőzés utolsó percei izgalmas jelenetekben bővelkedtek, Biri egy könynyű labda védésénél idegeskedik, majd Norik kitűnő helyzetből félre lövi a labdát. A 45. percben Kléber energikusan támad, de faultolják. A megítélt szabadrugást Kispest tömörült védelme menti. Kléber a faultnál a térdén olyan erősen megsérül, hogy játékostársai viszik le a pályáról.

    Sporthirlap, 1923. november 5.