magyarfutball.hu

Vasas SC - Sabaria LSz 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 3. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: -
  2. nela: 23.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.01.05, 20:27
    ttszoty, írj kérlek forrást is, mert anélkül nem tudjuk felhasználni.
     
  2. avatar: ttszoty
    2024.01.05, 20:25
    Vasas - Sabaria 0:0

    Dátum: 1926.09.26., 13.30

    Bíró: Strasser Sándor.
    Határbírák: Hirschler Jenő, Vasas ?.

    Vasas: Nyerges János — Klein II István, Király Tivadar — Remmer Lajos, Purczeld (Puskás) Ferenc, Reiner István — Jeckl István, Takács II József, Jelinek Tivadar, Szentmiklóssy Béla, Himmer Rezső.

    Sabaria: Weinhardt Ferenc — Nagy János, Kovács Imre — Horváth Ferenc, Vámos Ernő, Bass Béla — Krutzler József, Mészáros István, Holczbauer József, Szladovits (Szabóky) Géza, Németh Sándor. Tréner: Holzhoffer János.

    Takács a 26. percben lábtörést szenvedett.
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.07.30, 23:51
    Vasas—Sabaria 0:0

    A Takács lábtörése után tíz emberrel játszó Vasast nem tudta legyőzni a váratlanul gyengén szereplő Sabaria
    Vasas: Nyerges — Klein, Király — Remmer, Purtzeld, Reiner — Jeckl, Takács, Jelinek, Szentmiklóssy, Himmer. — Sabaria: Weinhardt — Nagy, Kovács — Horváth, Vámos, Bass — Krutzler, Mészáros, Holczbauer, Szladovits, Németh.

    A start nagyszerű volt. A játék első perceiben lendületes akciók veszélyeztették hol egyik, hol a másik kaput. Ez a kezdeti lendület azonban alig tíz perc után alábbhagyott, hogy kevéssé veszélyes középjátéknak adjon helyet. Majd Takácsnak a 26. percben bekövetkezett szerencsétlensége után egészen ellankadt az iram. A félidő végéig nem is láttunk különösebbet egyik csapattól sem.
    A második félidőben a tíz emberrel játszó Vasasokat látjuk jobbára frontban, a szebb és stílusosabb futballt ők játsszák, eredményt azonban, jórészt balszerencséjük miatt, nem tudnak elérni. A mérkőzésen látottakat összefoglalva meg kell állapítanunk, hogy bár a nívó nem ütötte meg a csapatok klasszisát— Takács elvesztését, Himmer komolyabb sérülését is tekintetbe véve — a Vasasok csapata produkált többet és jobbat s a döntetlent inkább a Sabaria mondhatja szerencsésnek.
    A 25. percben Himmer lefutja a Sabaria védelmét, beadása Jecklhez kerül, akit Kovács korner árán szerel. Most Strasser bíró gondoskodik róla, hogy ismét hibás ítélkezésével felizgassa a kedélyeket. A 26. percben történik Takács szerencsétlensége. Jelinek Takácshoz küldi a labdát, aki Kovács előtt elpöcköli azt, s őt megkerülve fut a labda után. Weinhardt kétségbeejtő helyzetben kifut, s mjdnem egyidőben éri el a labdát Takáccsal, összeütköznek,
    mindketten a földön fekve maradnak, miközben még néhány játékos, közöttük Kovács nagy rössel érkezik a színhelyre. A labda a tumultusban kikerül Jecklhez, akinek gurított lövése az oldalhálón akadt meg. Mindenki a labdát figyelte s csak a veszély elhárulása után fordul a figyelem az előbb jelzett összeütközés felé. Weinhardt fel is kel és beáll kapujába, Takács ellenben eszméletlenül fekszik a földön. (Senki sem tudja, hogy mi történt, csak azt látjuk, hogy Takácsot kiviszik s már az első orvosi vizsgálat szárkapocscsonttörést állapit meg.
    fölé kerül.
    A második, félidőt nagy meglepetésre a tíz emberrel játszó Vasasok lendületes támadása vezeti be. Németh ellentámadása a Sabariát juttatja kornerhez, majd Nagy faultolja Jecklt, de Szentmiklóssy szabadrugása nem veszélyes. Kovács miatt kornerhez jut a Vasas, a korner beadása után Jelinek lövése kapufáról pattan vissza, a Vasasok baloldala felé Himmer és Weinhardt egyszerre startolnak a labdára s összecsapásukból Himmer marad alul, sántítva viszik ki a pályáról.
    Csakhamar visszajön ugyan, de csak végigbicegi az egész játékidőt. A 9. percben úujabb Vasas-korner. A korner után Purtzeld a kapu fölé lő, miközben összeütközik Nagygyal.
    el. A 41. percben Szentmiklóssy hendsze miatt 40 m.-ről szabadrugás, majd a 43. percben a tizenhatos jobb sarkáról szabadrugás a Sabaria ellen, de Remmer bombaszerű lövése elkerüli a kaput. Csakhamar vége a játéknak.

    Sporthirlap, 1926. szeptember 27.