magyarfutball.hu

Vasas SC - Sabaria FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 2. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.04, 16:11
    Vasas—Sabaria 3:1 (3:0)
    A Sabaria már csak a szünet után javíthatotta vereség gólarányán
    Góllövő: Koszta, Possák, Possák, Iglódy
    Postás-pálya. Bíró: Boronkay, 3000 néző.
    Vasas: Bereczky — Szemere, Rózsa — Stróbl, Burger, Kiss — Koszta, Egri, Possák, Brunecker, Stanzl.
    Sabaria: Vermes — Kovács I., Janzsó — Sárközi, Vámos, Szaniszló — Iglódy, Kovács II., Hollós, Szabóki, Belkó.
    A Sabaria választ, a Vasas kezd nap ellen. Possák rövid fejese már az első másodpercekben Vermes zsákmánya. Janzsó túlerélyesen szereli Kosztát, a szabadrugás azonban nem veszélyes. Sőt utána a Sabaria vezet remek támadást Sárközi — Iglódy — Kovács II. - Hollós lábán, de Iglódy végül is Bereczkyhez gurítja a labdát. A 4. percben a Vasas kifogástalan szépségű támadással viszonozza a látogatást. Stanzl remek bombájához Vermes minden bravúrja szükséges, így is csak másodszorra tudja végleg ártalmatlanná tenni a szombathelyi kapus az akciót. A 6. percben Belkó pompás centerét Kovács II. fejjel irányítja a sarokra, most Bereczkynek kell remekelnie. Csak kiütni tudja a labdát, hogy Iglódy hirtelen lövését újra eltérítse a kapu irányából. A 11. percben Kovács II. messziről küldött lövését Bereczky csak későn veszi észre, nehezen bár, de mégis ment. A 14. percben Egri—Koszta villámgyors helycserével keresztülvitt szép támadása eredményes. A bíró nem veszi észre Kosztának egy pillanatra bekövetkező lesállását,
    Koszta habozás nélkül lő és a sarokba surranó labda védhetetlen. 1:0.
    Most lanyhul a játék, de azért vannak szép akciók. Kovács II bombáját Bereczky kornerre tolja. Hollós tisztán áll, de gyengén gurít. Iglódy remek lövését Bereczky szépen fogja. — Possák kiugrik, de Vermes gyorsabb. Kovács II. újabb huszonötméteres bombáját Bereczky éppen csak hogy ki tudja ütni, Belkó rajta van a kipattanó labdán, de ezt Bereczky megszerzi. Stanzl éles lövéséből korner lesz.
    Stanzl labdája jobbra megy, Possák lesben kapja, de nyomban belövi. A bíró nem látta az ofszájdot. 2:0.
    Rossz bedobásért szabadrúgást ítél a bíró.
    Újabb Vasas-korner következik, majd a Vasas fölénybe kerül. A 43. percben Sárközi lök, a szabadrugást Stanzl irányítja szépen a kapu elé.
    Vermes és Possák egyszerre startol a labdára, Possák feje határozottabb, 3:0.
    .4 II. félidőre a Sabaria Hollóst a jobbösszekötőbe vonja és Kovács II. lesz a center. Most jobban megy a szombathelyi csatársornak, halfsora azonban változatlanul gyenge. Csak a Vasas-csatársor bágyadt játékának köszönheti a Sabaria, hogy nem kap gólt ebben a félidőben. Kovács II. bombájába Burger beugrik és ment. A 7. percben a Sabaria kornerhez jut. A 11. percben Kovács keményen megy bele Bruneckerbe, aki ettől kezdve sántít. A 13. percben Belkó jó labdát kap, szépen elfut, Rózsa ll-es gyanúsan próbálja szerelni, de a szélsőnél marad a labda. Nyugodtan centerez 10 lépéssel a kapu előtt és
    a befutó Iglódynak csak be kell tennie a lábát. 3:1.
    A Sabaria csatársora továbbra is próbálkozik a támadásokkal, de elhanyagolja kiváló szélsőjét, Belkót. A 21. percben Iglódy vágja kapu fölé a labdát jó helyzetből. A másik kapunál Janzsó ment utolsó pillanatban. A 30. perc után a Sabaria fellobbbanásának is vége, a Vasas támadásai pedig továbbra is erőtlenek. A 40. percben a Vasas kornéert ér el, majd a Sabaria veszélyes az utolsó percekben. Kovács I. csalfa lövése a 43. percben Bereczkytől bement volna.

    Nemzeti Sport, 1931. augusztus 31.