magyarfutball.hu

Sabaria FC - Vasas SC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 17. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.28, 19:00
    Vasas—Sabaria 2:1 (1:1)
    Az I. félidőben a Sabaria, a másodikban a Vasas volt jobb, reálisabb lett volna a döntetlen Góllövő : Boda, Possák, Küzdényi
    Szombathely, 2000 néző. Bíró: Gombos.
    Vasas: Bereczky — Szemere, Kemény — Vági, Burger, Kiss — Koszta, Brunecker, Possák, Küzdényi, Eger.
    Sabaria: Vermes — Kovács I. Janzsó — Sárközi, Vámos, Szaniszló — Boda, Kovács II., Seper, Borbély, Belkó.
    Burger választ Vámossal szemben, a Sabaria kezdi a játékot. Boda beadását Seper kapu mellé teszi. Ujabb formás Sabaria-támadásra a Vasas hasonlóval felel. A 4. percben Boda jól becsavarodik, de lövése kívülről találja el a hálót. Belkó támadása után Kovács II fejese emberről pattan le, most Belkó fejel kapu mellé. A Sabaria első sarokrúgását Burger fejeli ki. A 13. percben
    Sárközi küldi előre Borbélyt, akinek meredek átadására Boda jól fut rá, bekanyarodik a labdával és elég éles szögből szépen a bal sarokba lövi. 0:1.
    Kovács II. húszméteres bombája kapu mellé jut. A 16. percben Koszta lefutása hozza meg a Vasas első jó helyzetét, de a belsők lekésnek. Possák lesből indul, Vermes önfeláldozó bedobással menti a helyzetet. Belkó beadását Kovács II. fejeli Bereczkyhez. Boda jó lefutását kapu mögé irányított beadással fejezi be. Vasas-támadás Koszta lesállásán hiúsul meg.
    A tribün állandóan a kissé lagymatag Sepert küldi labdára. Az állóhelyen vannak kőszegi tanítóképzősök, Seper földijei, akik méltatlankodva válaszolnak:
    — Miért mindig Seper?!
    Most két sarokrugást ér el egymásután a Sabaria. A 36. percben Koszta indít el szép támadást, beadását Sárközi kornerre menti.
    A sarokrugást Koszta jól csavarja, a labda a kapufáról pattan le, Vermes nem éri el, a labda a nagyszerű helyzetben levő Possákhoz kerül, akinek csak meg kell biccenteni a fejét és a labda máris a jobb sarokban köt ki. 1:1.
    Most a Sabaria lendül támadásba, veszélyes is, de Kovács II. faultja felszabadítja a Vasas kapuját. A 40. percben Seper lövését Bereczky kiejti, de utolsó pillanatban még sikerül megszereznie a labdát Seper elől. Kovács II. szép lövését Bereczky fogja. A 44. percben Vági kezelése miatt Borbély jól irányítja a szabadrúgást, de Bereczky helyén van.
    Szünet után a Vasas néhány erőtlen támadása vezeti be a játékot. Kiss vét most kornert, amit Berkó a kapu mögé küld.
    A 6. percben nagy helyzete van a Sabariának,
    Kovács II. lövése már a gólban látszik, amikor Kemény a gólvonalról kotorja ki a labdát. Bereczky a másik sarokban volt. Most váltakoznak a támadások. Egri lövését Vermes fogja, Borbély fejese kapu mellé jut, Possák pedig kapu fölé lő. Kiss kezel a 16-oson, a szabadrúgást Borbély eltolja a sorfal mellett Belkóhoz, akinek beadását Boda kapu mellé vágja. Seper Bereczky kezébe lövi a labdát. A 14. percben Küzdényi kapásból küldött lövését Vermes szépen fogja. A 19. percben szabadrúgás van a Sabaria ellen. Szemere a félpályáról a kapu elé íveli a labdát,
    amire Vermes kifut, mielőtt azonban elérné, Küzdényi mellette a hálóba fejeli. 2:1.
    Most a Vasas felülkerekedik. Brunecker megugrik Fossák labdájával, a lövés félremegy. A 29. percben Kemény miatt kornerhez jut a Sabaria. A sarokrúgás Kovács II.-t találja gólhelyzetben, azonban Kemény kézzel lefogja, kiáltó 11-es, de a bíró nem fütyül. Közben a labda Kemény fejéről újabb konerre pattan. A közönség háborog, a játék megy tovább. Koszta remek 20 méteres lövését Vermes elvetéssel fogja. Majd Bereczky szedi le Kovács II. fejéről a labdát. Belkó kirúgja Bereczky kezéből a labdát, de a kapusnak sikerül újra megszerezni azt. Az utolsó percekben a Vasas támad, de csak a hátvédekig jut el.

    Nemzeti Sport, 1932. április 18.