magyarfutball.hu

Sabaria FC - Vasas SC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 9. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.08.13, 23:26
    Sabaria—Vasas 3:1 (1:0)
    Másfél perc alatt biztosította be a Sabaria a győzelmét a meccsen, amelyet nem zavart meg az időjárás
    Góllövő:Belkó, Borbély, Kovács II., Dán
    Szombathely, 2500 néző. Bíró: Rotter.
    Sabaria: Vermes — Kovács I., Prém — Sárközi, Vámos, Bass — Iglódy, Borbély, Kovács II., Hollós, Belkó.
    Vasas: Bereczky — Kuti, Rózsa — Remmer, Burger, Kiss — Jeney, Brunecker, Dán, Egri, Stanzl.
    A Vasas kezd, de rögtön a szombathelyiek rohamoznak. Kovács II. szökteti Belkót. A szélső elfut, szépen ad be, egészen lövésszerűen és a hálóba tartó labdát Rózsa fejeli ki. A meleg pillanatra a Vasas lendül gyorsan támadásba, Jeney mellé céloz. A 4. percben Vámos tolja Belkónak a labdát, az szépen faképnél hagyja Kutit, majd betolja a labdát. Borbély azonban kapásból fölé vágja. A Vasas választámadása ofszájdgyanús. Emiatt a Sabaria védelme le is áll. A bíró azonban nem sípol, Dán nem rest, kiugrik, a kapu felé tart, s Vermes csak kifutással tudja tisztázni a helyzetet.
    Fellélegzenek a szombathelyidrukkerek. Izgalomra egyébként is bőven akad ok, mert a mérkőzés gyors iramú s főleg változatos.
    A Vasas újabb támadása Jeney fölélövésével nyer befejezést, majd a 12. percben formás szombathelyi támadás teszi még élénkebbé a játékot.
    Kovács II. fordulásból küldött lövéssel fejezi be
    s Bereczky csak elvetéssel tudja megkaparintani a labdát. A szép akció felhozza a Sabariát és a 14. percben már ujra veszélyesen rohamoznak. Borbély Iglódynak tolja ki a labdát,
    az még fut, amikor megcsörözi, kapura küldi,
    Bereczky fogni akarja, de saját hátvédje, Kuti zavarja, mire Bereczky kiejti és a szemfüles Belkó nyolc méterről az eléje pattanó labdát habozás nélkül küldi gólba. 1:0.
    A 18. percben a Vasas válaszolna, de Dán lesállása miatt a bíró támadást akaszt. Majd a szombathelyiek támadnak, hogy ezt a szerepet újra a Vasas vegye vissza, de most meg Stanzl ofszájdja miatt kell megállaniuk. A 23. percben Borbélytör ki, pompásan helyezi a lövését, de a labda
    az alsó kapufaélről visszazuhog. Erősen gólszagú volt.
    A Vasas Kovács I. hendsze miatt jön fel. Dán áll a 22 méteres szabadrúgásnak, de fölé vágja. Most a Vasas erősen ostromol, a 32. percben Vámostól Stanzl kornert csikar ki, de Brunecker a berúgás után a labdát mellé ereszti. Erre ellanyhul egy kissé a játék. A szünetig nincs is érdemesebb esemény.
    A szombathelyiek kezdenek. Hollós a labdát hátratolja Vámosnak, az zsinórpasszt küld Iglódynak, a szélső lefut, betolja Kovács II.-nek. A center látja, hogy
    Borbély jobb helyzetben van, átadja neki a labdát és Borbély 10 méterről, előírásszerűen vágja be a labdát a hálóba. A Vasas játékosai hozzá sem értek. 2:0.
    Alig álltak fel kezdésre, újra Vámosnál a labda. A centerhalf
    Kovács II-nek adja most, a center a tétovázó Vasas védelem mellett kiugrik és nyolc méterről lövi léc alá a gólt. 3:0. (Egy és fél perc).
    A Vasas egészen megzavarodva játszik. A Sabaria állandó fölénybe kerül. Egymásután futnak a szombathelyi támadások. Végre a 10. perc után kissé magához tér a Vasas is. Jeney Vámossal szemben kornert ér el, de berúgás után Remmer mellé lő. A 12. percben Kuti a 16-oson hendszet vét. Belkó áll a szabadrúgásnak, Kovács II. fejjel továbbítja, de a labda pont Bereczky kezébe hull. A Vasas válaszol, Kovács I. taccsra vágja a labdát. Bedobás után Burgerhez kerül a labda, megbombázza, hogy egyesek góltól félnek. Vermes azonban legény a talpán. Most a Sabaria újra szép játékot mutat, pompás támadás fut, a végén Belkó csavart lövését kell Bereczkynek fognia. A 17. percben Sárközi ad előre labdát, Hollós lövése kornert is hoz. Majd a túlsó oldalon Dán kerül jó helyzetbe és nyolc méterről mellé céloz. A változatosság kedvéért újra a szombathelyiek igyekeznek. Eredmény: korner. Eredménytelen. A 26. percben Kovács II. tör ki, őt is csak korner árán tudja Kuti akasztani. Most is felszabadul a Vasas-kapu. A 27. percben Dán elől Vermes kifutással ment, majd a 35. percben újra a piros-kékek rohamoznak, de újra nincs szerencséjük, mert Brunecker hét méterről lő mellé.
    Végre
    a 38. percben eredmény kiséri a Vasas támadását is. Előre adott labdára Dán és
    Kovács I. fut. Dán gyorsabb, nagyon igyekszik, közelről, öt méterről hálóba szúrja a labdát. 3:1.
    A Vasas támadásban marad, a Sabaria védelme azonban állja a sarat. sőt a 43. perctől kezdve a szombathelyiek lendülnek előre, de Iglódy és Borbély lesállása miatt nem sokra mennek.
    Jellinek Tivadar, a Vasas trénere: Nem játszotta ki a csapat a formáját.

    Nemzeti Sport, 1930. november 24.