magyarfutball.hu

Kispest FC - Sabaria LSz 1 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 1. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.04, 17:52
    Kispest - Sabaria 1:4 (0:2)

    Dátum: 1926.09.05., 14.30

    Bíró: Klein Árpád
    Határbírák: Schwartz Ernő, Szőke Sándor

    Kispest: Pósza Mihály — Saguly János, Dudás Gyula — Raix Gusztáv, Hungler III. Imre, Burger István — Varga György, Szabó Lajos, Fürstner János, Csendes János, Gulyás József. Tréner: Boldog Ádám (amatőr tréner).

    Sabaria: Weinhardt Ferenc — Nagy János, Kovács Imre — Horváth Ferenc, Vámos Ernő, Bass Béla — Krutzler József, Mészáros István, Holczbauer József, Erhardt Jenő, Németh Sándor. Tréner: Holzhoffer Mihály.

    Gólszerző: Csendes 54. ill. Erhardt 11., Holczbauer 17., Erhardt 47., Holczbauer 75.

    Mészáros a 28. percben büntetőt rontott.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.07.27, 23:23
    Sabaria—Kispest 4: 1 (2:0)

    A Sabaría klasszikus játékkal igazolta az első ligába való besorolásának jogosságát

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Kovács — Horváth, Vámos, Bass — Krutzler Mészáros, Holczbauer, Erhardt, Németh. — Kispest: Pósza — Saguly, Dudás — Raix, Burger Hungler III. — Varga, Szabó, Fürstner, Csendes, Gulyás.

    Bíró: Klein Árpád.

    A 11. percben Krutzler finoman elhúzza a labdát Hungler III. mellett, magas beadását Pósza a szemébe sütő nap miatt elvéti s a résen álló Erhardt közvetlen közelről menthetetlenül befejeli. (1:0)

    A 16. percben közel egy percen keresztül lábról-lábra, fejről-fejre megy a labda a Sabaria halfjai és csatárai között, anélkül, hogy kispesti játékos érinteni is tudná azt. Végül is Némethez kerül a labda, akinek oldalról leadott éles lövését Pósza fogja ugyan, de csak kitolni tudja s a jól helyezkedő Holzbauer megszerzi a második gólt. (2:0)

    A második félidőben
    Már a 2. percben eredményt ér el a Sabaria, amennyiben Krutzler lapos beadását Holczbauer ' és Mészáros átengedi és Erhardt éles középmagas lövése védhetetlenül akad meg Kispest háló- jában. (3:0)

    A 10. percben Fürstner magas beadását Weinhardt elvéti, a labda átesik a feje felett és a befutó Csendes fejese meghozza a Kispest egyetlen gólját. (3:1)

    A 30. percben Holczbauer átemeli a labdát Krutzlerhez, akinek magas beadására Holczbauer gyönyörűen kinyúlik a bekkek között s ritka szép fejese meghozza a Sabaria negyedik gólját. (4:1)

    Sporthirlap, 1926. szeptember 6.