magyarfutball.hu

Sabaria FC - Kispesti FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 9. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.30, 22:20
    Sabaria—Kispest 3:1 (2:1)
    Élednek a régi Sabaria-erények, volt már a sárga-kék csapatban győzni akarás
    Góllövő: Kovács II., Iglódy, Kormos, Belkó
    Szombathely, 600 néző. Bíró: Kohányi.
    Sabaria: Vermes — Kovács I., Janzsó — Sárközi, Vámos, Szaniszló — Iglódy, Kovács II., Seper, Borbély, Belkó.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Hunyadi — Raix, Purczeld, Keresztes — Paczolay, Lukács, Kormos, Dormos, Serényi.
    Raixnak kedvez a szerencse Vámossal szemben és a Sabaria szél ellen kezd. Így is rögtön előrenyomul, de első támadása elakad Belkó lesállásán. Rögtön újra támad a szombathelyi balszárny és Belkó most remekbeszabott lövést ereszt meg, Dénes zsákmányul ejti. A Sabaria tartja az iramot és Seper közelíti meg a kispesti kaput, de lövése gyenge. Az iram a 15. percben hoz eredményt:
    Seper jó labdát ad Kovács II-nek, aki kiugrik a védők közt, tesz még néhány lépést és körülbelül 12 méterről helyezve küldi a labdát a balsarokba. (1:0).
    Kispest erősít a kapott gól után Serényi kap jó labdákat, de a beadásai nem sikerülnek, sorra a kapu mögé jutnak. Kispest puskapora hamar elpuffog, újra felnyomul a Sabaria, Iglódy fut Vámos labdájával, a beadást Seper elől csak kornerre tudja menteni Rozgonyi. Kispest hárítja a kornert és rögtön vissza is adja a kölcsönt, Paczolay kornerében sincs azonban köszönet, mögé megy. A 25. perc hozza a Sabaria második gólját. A korner után Vermes kirúgása Borbélyé, tőle Belkó kapja a labdát, a beadást Kovács II., kicselezi az elébe futó Dénest és kapura gurítja a labdát.
    Kovács II. labdája akadálytalanul begurulna az üres kapuba, de Iglódy ráfut biztonság okáért és bevágja, hogy baj ne legyen. (2:0).
    Három perc mulva újra gólszerző alkalom nyílik a szombathelyi csatárok lába előtt: Belkó csikó módjára faképpel hagyja a kispesti védelmet, beadását Iglódy lövi, a labda keresztben száll a kapu előtt és a későn beugró Belkó fejéről megy ki a vonalon. Kispest most élénkül, támadásba kezd. A 32 percben
    Serényi egyedül támad, tökéletes beadását Kormos a jobb sarokba fejeli a vetődő Vermes mellett. (2:1).
    Kispestet most tüzeli az egyenlítés reménye s a Sabariára gyenge percek következnek, de a védelme változatlan biztonsággal áll a lábán , a Kispest nem tudja kihasználni a gyenge perceket. A 36. percben már újra a hazai csapat támad s Belkó remek lövése teszi próbára Dénest. Ujra meg újra Belkó veszélyes: a 40. percben Dénes a levegőben úszva csípi el a szélső újabb nagy lövését. Kovács II.lő kapu mellé, majd a félidő utolsó perceiben újra feljön Kispest, Kormos fejese ad munkát Vermesnek s mezőnyjátékkal ér véget a félidő.
    Úgy látszik, használt a taktikai megbeszélés a Kispestnek, mert a II. félidő első perceiben ő irányítja a játékot. Kormos lő, de az oldalhálóra, Paczolay is lő, de Vermesnek. A kispesti erőfeszítés nem hozza meg a remélt sikert és — úgy látszik — ezzel el is készült erejével a vendégcsapat. Rövid negyedóra után a Sabaria veszi át a játék irányítását s ő támad.
    Kovács II.-t ollóba fogják a hátvédek s buktatják, ő rúgja a szabadrúgást is, ám a falról kipattan a labda és Sárközi 25 méteres eresztése komolyabb, de Dénes fog. A 21. percben a Sabaria kornert ér el, Kovács II. fejel ebből mellé. Utána három egymást követő korner jelzi a Sabaria nyomás élénk voltát, nagyon meleg helyzetek illeszkednek a kornerek közé, van dolga a védelemnek, de végre mégiscsak sikerül felszabadítani a kaput. Kispest most lélegzethez jut a 28. percben Kormos egyenlítéssel fenyeget: 12 méteres lövését Vermes csak szerencsével bírja kiütni kornerre. Kispest élénksége nem is sokáig tart. A 34. percben már ujra a Sabaria rohamoz:
    Seper labdájával Belkó fut, Dénes elébe rohan, de csak rugásra van ideje . Belkó talpáról a rugás védhetetlenül pattan az üres kapuba. (3:1).
    Tovább rohamoz a Sabaria-csatársor és Dénesnek kell elszednie a labdát a szombathelyi csatárok elől. A 37. percben viszont Serényi szép lövését Vermesnek kell vetődve mentenie. A Sabaria finisel, a 42. percben Belkó lövése a kapufáról megy ki s Sabaria-támadások közben, de újabb gól nélkül ér véget a játék.

    Nemzeti Sport, 1931. november 16.