magyarfutball.hu

Kispest FC - Sabaria FC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 15. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.15, 20:52
    Kispest—Sabaria 0:0
    Unalmas első félidő után, jó iramban gyenge csatárok játszottak
    Kispest, 1500 néző. Bíró: Juhász dr.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Hunyadi— Purczeld, Tőrös, Keresztes — Paczolay, Dormos, Kormos, Fürstner, Serényi.
    Sabaria: Vermes — Kovács I., Janzsó — Sárközy, Vámos, Szaniszló — Boda, Kovács II., Somogyi, Borbély, Belkó.
    Öt percig hullámzik a játék Azután Kispest kap lábra először s a közönség lelkes biztatása mellett sorra vezeti a támadásokat. A 12 percben azonban a Sabaria jár elöl, Somogyi Dénesen is keresztülviszi a labdát, lő is, a tribünön sikítanak, de
    a gólvonalra befutó Rozgonyi visszavágja a labdát,
    hogy aztán Boda fölé küldje. A meleg helyzetre Kispest-korner következik, berúgás után Tőrös bombáz s Vermes nem is tudja fogni a labdát. Kiejti! Itt is meleg a pillanat. Közben a közönségnek nem tetszik, hogy Kispest engedett az iramból. Ilyeneket kiabálnak.
    — Mi ez? Francia kényelem?!
    — Ezek nem franciák! ...
    — Ezek varsmegyeiek!
    Lassan észrevehető fölénybe kerül a Sabaria, de csatársora szörnyen gólképtelen. A közönség unatkozik. Végre a 25. perc után Kispest mutat valamit. Fürstner közelről lő, de nem erősen , így Vermes vetődve véd. Aztán ujra egyhangú lesz a játék. Halljuk is.
    — Halló! Ez nem az országos bridge-bajnokság!
    A 37. percben 17 méteres szabadrugáshoz jut a Sabaria Rozgonyi hendsze miatt. Fütty előtt rugják s így a bíró ujra rugat. Kovácsa sorfalba lövi s a lepattant labdát Belkó megcélozza, de a labda keresztbe megy. Két perccel később a Kispestnek is van egy tizenhétméterese, de az is eredménytelen.
    Az eseménytelenség
    még egy ki nem használt Sabaria szögletrugásban is kitombolja magát, hogy aztán Borbély jó helyzetből még mellé is lőjjön. A közönség már fenyegetőzik:
    — Vigyázzatok! Mindjárt jöna tűzoltózenekar! Ébresztőt játszani!!
    Enyhe Kispest-ostrommal indul a II. félidő, majd a Sabaria kapcsol rá s Belkó veszélyesen fejel a kapu felé a 4. percben. A játék ujra unalmas s a közönség, mármint a kispesti, kórusban kiabál:
    — Halfsor előre, halfsor előre!!
    Van is foganatja. Serényit góllövésben Vermes csak úgy tudja megakadályozni, hogy lábára vetődik, majd meg Serényi bombája külső hálón köt ki. Húsz méteres szabadrúgással is veszélyeztetnek a kispestiek, majd a 15. percben meg Dormos mellé lövése jelent eseményt: lendületbe jött a Kispest,
    de kapu előtt mindent ront a csatársor. A Sabariánál Kovács II. és Somogyi helyet cserélt s a 16. percben ilyen összeállításban érnek el Boda révén szögletrugást, természetesen ez is eredménytelen. A 18. percben Belkó Rozgonyit is maga mögött hagyja, pompásan küldi be a labdát, amit
    Kovács élesen fejel a kapura. A labda a kapufa belső éléről pattan le s nem lehet látni, hogy a vonalra, vagy gólba-e, mert rögtön ki is pattan.
    Senki sem reklamál. A kissé kényelmesen mozgó Juhász bíró nem is fütyül. Megy tovább a játék, mert most már
    pompás, gyors az iram.
    A 24. percben Kispest szögletrúgáshoz jut s a beküldött labda egymásután kínálja a gólhelyzeteket a csatároknak. A 26. percben kapu mögé rug egy újabb kornert Serényi. Gyors az iram, de érdemleges esemény sehol sem adódik. Végre a 38. percben 18 méteres szabadrugáshoz jut a Kispest, de a labda sorfalba megy. A Sabaria most már időt húz. Paczolay megsérül s két percre ki is áll. Majd a Sabaria kezd hajrába, meleg minden pillanat. A 43. perc ben Boda alig lő mellé, majd meg szögletrugás jelzi, hogy a Sabaria bírta tovább: fürgébb volt, de hiába... csak egy pontot vitt haza, de annak is
    örültek a meccs után az öltözőben
    ahol őszintén bevallják:
    — Erre sem számítottunk.
    — Egy hetet késtünk — hallani —, no igen! Egy héttel később támadtunk fel.

    Nemzeti Sport, 1932. április 5.