magyarfutball.hu

Sabaria FC - Kispest FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 18. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.18, 21:40
    Kispest—Sabaria 1:1 (1:0)
    A második félidőben kis szerencsével győzhetett volna a Sabaria
    Góllövő: Lukács, Belkó
    Szombathely. 800 néző. Bíró: Bíró Sándor.
    Feláll a két csapat:
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Császár — Raix, Purczeld, Keresztes — Senkey II., Paczolay, Kormos, Lukács, Steiner.
    Sabaria: Varga — Kovács I., Prém — Sárközi, Vámos, Szaniszló II. — Iglódy, Boda, Kovács II., Kelemen, Belkó.
    A Kispest választ kaput és a Sabaria lendületesen kezd, ez a lendület azonban rögtön visszaverődik a két szilárd kispesti bekkről. Már az első percben húsz méterről bombáz kapu fölé Kormos, a 3. percben pedig már gólhelyzete van a Sabariának. Kovács II. nem éri el Belkó jó beadását, de a labda elkerül Iglódyhoz, aki nyolc méterről mellé lő. Megint a Kispest támad és a jó helyzetben levő Lukács lövését Varga elvetéssel fogja. A 8 percben a Sabaria ér el kornert és ez a váltakozó, hullámzó játék továbbra is megmarad. A 11. percben Steiner ofszájdja akasztja meg a jól induló Kispest-támadást.
    Most Kispest erősít. A 16-ik percben Paczolay passzából Kormos tíz méterről fölé lő, de rövidesen megszületik az eredmény is.
    A 18-ik percben Szaniszló taccsdobásából korner lesz. Senkey pompásan íveli a labdát, Lukács fejjel küldi a kapu felé, Prém felugrik a labdáért és mellé fejel. Evvel elveszi a kilátást Varga elől is, aki nem tudja megakadályozni, hogy a labda mellette a hálóba ne jusson. 1:0.
    A gól után a Sabaria támad. A 21-ik percben Belkó lefut, szép beadását jó helyzetben kapja Kovács II. nyolc méterre a kaputól, de addig tétovázik, amíg Rozgonyi odaér és kornerre ment. Egy perccel később Iglódy és Keresztes összefejel és előbbit kiviszik. A Sabaria tíz emberrel is támad. A 25-ik percben Kovács passzából Belkó remek kapufát lő, valamivel később Belkó lövését védi Dénes. A 28-ik percben jön vissza Iglódy és változatosság kedvéért most Kispest támadásai következnek. Az egyik ofszájdon feneklik meg, a másiknál Steiner pompásan lefut, bekanyarodik s lapos centere hivogatóan gurul végigaz öt és feles vonalon, de nincs a közelben senki, aki a kapuba segítse. A 38-ik percben Belkó jó beadással koronázza szép lefutását, az álmos Kovács II. elől azonban Dénes halássza el a labdát. A végén még egyszer erősít a Sabaria és előbb Kelemen fejesét, majd Belkó lövését védi Dénes szép stílusban.
    Belkóra figyelmeztetika Kispestet a félidőben
    Rögtön támad is a szombathelyi csapat. Iglódy erős lövését Dénes már az első percben elvetéssel védi, a 3-ik percben Boda lövését ugyancsak Dénes teszi ártalmatlanná. Csak a hatodik percben szabadul fel a Kispest és Steiner lövése Vargának ad munkát. Ez a felszabadulás azonban csak pillanatnyi. A 7-ik percben már Boda nyolcméteres lövése találja el a kapufát. A Sabaria támad, Kispest azonban ragyogóan védekezik. A 13-ik percben Kovács átadásából Kelemen mellé lő.
    A 15. perc hozza meg a kiegyenlítést. Kovács szökteti Iglódyt, az lefut, centeréből Rozgonyi magas gyertyát fejel. Ezért Kelemen ugrik, sikerül is fejjel a kapu felé küldenie, Belkó ráfut és végleg besegíti a kapuba. 1:1.
    A 20-ik percben Rozgonyi kornert vét. A 22-ik percben összefut Paczolay és Varga és mind a kettő elterül a földön. Egy perccel később a meccs döntő mozzanata: Kormos faultolja Prémet, akit úgy kell kivinni a pályáról és mikor három perc mulva visszatér, akkor sem foglalja el régi helyét, hanem a hátrahúzódott Belkó helyére áll. Ez megbénítja a csatársor akcióképességét, amely Belkóban legjobb emberét nélkülözi, Belkó viszont gyakran bizonytalan a szokatlan poszton. A Kispest ki is használja ezt az előnyt, eredményt azonban nem tud elérni. Viszont a Sabaria a 30-ik percben komolyan veszélyeztet. Iglódy lefut, centerez és beadását Boda remek lövéssel küldi kapura. Már-már gólt lát mindenki, de Dénes csodás robinzonáddal megkaparintja a reménytelen labdát. A mérkőzés legszebb momentuma volt!
    A 35-ik percben végre a közönség biztatására visszacserélik Prémet Belkóval. Mindjárt más a játék, de a belsők erélytelensége miatt nincs eredmény. A végén még a Kispest finisel, de ő sem viszi semmire.

    Nemzeti Sport, 1931. április 20.