magyarfutball.hu

Vasas SC - Bocskay FC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 21. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.01, 22:37
    Bocskay-Vasas 2:0 (0:0)

    Bocskay: Hübner — Fejér, Dettrich —Varga, Keviczky, Wampetics — Markos, Teleky, Vince, Zemler, Mertin. Vasas.: Wimmer — Kővágó, Remmer — Szadovszky, Burger, Wilhelm —Báder, Laukó III, Jeszmás, Szentmiklóssy,' Himmer

    A játék
    Vasas-támadásokkal kezdődik és, már a, 3. percben nagy helyzet adódik. A Jeszmás passzával lefutó Báder éles lövését Hübner a sarokról kitolja, Laukó III. rögtön lő, a labda a felső kapufáról visszapattan a tisztán álló Himmer elé, aki fölé vágja. A Vasas tovább támad és fölénye állandósulni látszik, mert a Bocskay-támadásokban kevés a lendület. A 8. percben Jeszmásnak futtából lőtt labdáját védi Hübner. Néhány perccel utóbb a Mertin passzával lövéshez kerülő Zemler lő kapufát, majd a túloldalon ismét Báder jut lövéshez. Hübner kiüti a labdát, Szentmiklóssy rástartol, de egy lépésről zúgó labdáját Hübner remekül kornerre tolja. Most a Bocskay néhány támadása a túlakkurátus határbíró ofszájdjelzésén akad meg, de viszont Mertin tényleges ofszájdját a bíró elnézi és a fürge szélsőt Kővágó csak üggyel-bajjal tudja szerelni. Ezután felújulnak a Vasas-támadások, Burger jó helyzetből csak gurítja a labdát és Hübner könnyen vádi. Wilhelm 20 méteres lövése a kapu fölött süvít el, majd ismét Szentmiklóssy ront el egy biztos helyzetet, elhamarkodva a kapu fölé lövi a labdát. A 30. percben Remmer lesántul és kiáll. Báder sikertelen lövése és Jeszmás, leszerelt áttörése után erősödni kezd a Bocskay-offenzíva. Zemler kétszer is lövőhelyzetbe kerül, de első lövését Wimmer fogja, a második kapu fölé kerül. A 37. percben Remmer visszatér a pályára, de már csak statisztál. A mind erőteljesebb Bocskay-támadások a 40. percben csaknem megérlelik a gólt. Markos lefut, Kővágó mögött kiugratja Zemlert, akinek tíz méterről megeresztett lövése a felső kapufát súrolva jut ki a mezőnyből.
    A második félidőre a Vasas felforgatott csapattal áll fel. Remmer játszik balszélsőt, Himmer balhalfot, Wilhelm centerhalf és Burger a balbekk. Percekig nincs egyetlen egészséges akció. Végre a 7. percben Jeszmás kiugrik, Hübner elébe, dobja magát és a lendületben levő Vasas-center alig tudja elkerülni, hogy bele ne fusson a fekvő kapusba. A Bocskay részéről Markos rohamoz, de nem sikerül befejezni jól indult akcióit. Egyik labdája Mertinhez kerül, akinek lövése, a túlsó kapufa mellett jut ki a mezőnyből. A Bocskay van inkább frontban, mégis a Vasasnak kínálkozik nagy helyzet. A 22. percben a sántikáló Remmer a Szentmiklóssynak passzol, ez közelről élesen lő, de Hübner remekül kornerre tolja a labdát. A 27. percben végre sikere van a debreceni offenzívának. Dettrich szabadrúgását a Vasasok kornerre védik.
    Markos pontos sarokrúgását Szadovszky fogja ugyan, de a labda Mertinhez kerül, akinek éles lapos lövése a hálóba pattan (1:0).
    A Vasas a gól után erősíteni próbál, sikerül is átjutni a 16-oson, de Hübner merész rávetéssel elcsípi a labdát a nagy rössel ráfutó Szentmiklóssy elől. Ez a Vasas utolsó erőlködése és úgy látszik, hogy a Bocskay is ellőtte a puskaporát. Ám a 44. percben
    Markosból kitör a virtus, kígyózva átdriblizi magát a védelmen, rést talál a tétovázó Kővágó mellett és orrheggyel berúgja a második gólt.
    Bíró: Égner Kálmán.

    Sporthirlap, 1928. május 21.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 20:16
    Üllői-út. 5000 néző. Bíró: Égner Kálmán

    Bocskay: Hübner — Fejér, Dettrich — Varga, Keviczky, Wampetich — Markos, Teleky, Vincze, Zemler, Mertin.
    Vasas: Wimmer — Kővágó, Remmer — Szadovszky, Burger, Wilhelm I. — Bader, Laukó III., Jeszmás, Szentmiklóssy, Himmer.

    0:1 Mertin (72 p.)
    0:2 Markos (? p.)
    Nemzeti Sport, 1928.05.21.