magyarfutball.hu

Bocskay FC - Vasas SC 5 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 22. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.01.31, 18:26
    Bocskay—Vasas 5:0 (1:0)

    Bocskay: Budai — Fejér dr. Molnár — Villányi, Sághy, Keviczky — Markos, Vince, Teleki, Semler, Mertin. — Vasas: Szulik — Rozgonyi, Rottler — Remmer, Buza, Burger — Stanczl, Báder, Fröhlich, Száger, Himmer.

    Kezdés után azonnal két nagy helyzetet hagy ki a Bocskay-csatársor, a Vasasok támadásait pedig három eredménytelen korner követi nyomon. Teleki olyan gyengén lő az üres kapura, hogy Rottlernek ideje marad a közbelépésre. A 24. percben
    Markos megsérti az egyik határbírót, mire a bíró kiállítja.
    Innen kezdve a hangulat nagyon paprikás, az állóhely közönsége szünet nélkül sértegeti a határbírót, míg az át nem megy a másik oldalra. A Bocskay-csatársor a halfok támogatása nélkül nem tud a kellő eréllyel támadni. A 34. percben Buza faultolja Semlert, aki percekig statisztál a félvonal táján. Most csak három csatára van a Bocskaynak, a Vasas mégse tud felülkerekedni. A 38. percben a labda Semlerhez jut, aki lerohan a balszélen, a kapu elé centerez, Teleki átengedi a labdát Vincéhez, aki azonban élesen lő.
    Az első félidőnek nincs is egyéb érdemleges eseménye.
    A második félidőt a Vasas felforgatott csapattal kezdi. Remmer a balösszekötő, a halfsor pedig így áll fel: Buza — Burger — Száger. Ez sem segít. Támad a Bocskay, de csak kornereket ér el. Aztán Remmer nagy lövését Budai szépen védi. A 21. percben Semler átemeli a labdát a Teleki elé, aki stoppol és védhetetlenül lő a kapura.
    A második gól már teljesen deprimálja a Vasast és a 25. percben Mertin beadását Vince a 16-osról nyugodtan lövi.
    Azután Villányi előremegy a Bocskay csatársorába, míg Mertin hátravonul halfnak. Remmer szabadrúgása alig csúszik a léc mellé. A 39. percben Villányi beadását Semler értékesíti góllá. A Vasas feladja a küzdelmet és a 43. percben Villányi — Semler beadásából — az ötödik gólt lövi.
    Bíró: Vas Ernő.

    Sporthirlap, 1929. június 17.