magyarfutball.hu

Vasas SC - Bocskay FC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 8. forduló
játékvezető : Rubint Lajos
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.20, 19:26
    Bocskai—Vasas 2:2 (1:1)
    A Vasas állta jobban a sarat, amelyben nehezen találta meg a Bocskai a mérkőzés egyik pontját Góllövő: Markos, Stanzl, Teleki, Stanzl
    Lóversenytér, 1500 néző. Bíró: Rubint.
    A játékosok léptei nyomán messziről is meg lehet állapítani, hogy a pálya nem alkalmas a játékra. Mivel a játékvezető véleménye nem fedi ezt a megállapítást, a két csapat szembeáll: Bocskai:B udai — Kuti, Remmer — Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Ormos.
    Vasas: Pintér — Szemere, Kemény — Vági, Burger, Király — Koszta, Skarka, Egry, Brunecker, Stanzl.
    Markossal szemben Burger választott kaput s Teleki indítja el a labdát. A támadás hamar elhal, hiszen Telekiék laposan akarnak passzolni. A nézőtérről bekiált valaki:
    — Szúrni a labdát! Nem lehet tologatni!
    Tökéletesen igaz a dolog. A Vasas szót fogad, lendületesen támad. Koszta kap jó labdát, de a bíró lesben látta. Semmi játék sem alakul ki, mert minden labda a sárba ragad. A 7. percben mégis Skarka jól eltalálja a 16-oson s a pompás lövést Budai kornerre löki. Elhárul a veszély, a labda Teleki elé kerül, akit Kemény megfürdet a latyakban.
    A szabadrugást Teleki irányítja jobbra, Markos elé, a szélső faképnél hagyja Keményt a 8. percben, egészen a kapuba fut s Pintér tehetetlen a góllal szemben. (1:0).
    A Vasas lelkes ellentámadásokba kezd. Veszélyes is, de nem megy semmire, nincs helyzete. Stanzl centere kellemetlen csak a védelemnek, Remmer kornerre kotorja a labdát. 14. p. Elhárul a veszély, egykét szabadrúgás szakítja félbe a játékot, de a Bocskai-védelem nem tud nagyot rúgni s így tizenhatosa körül folyik a játék. Remnyr hazaadása kornert hoz, ám hiába szorongat a Vasas, lövés nincs. A 18. percben Teleki Markost szökteti, Kemény csak kornerre szerelhet. Ujabb Bocskai-támadás végén Vincze Mátéffy elé játszik, aki fölé lő. 21. p. Koszta lefutása reményt keltő, de a kapu előtt sárba ragad a labda, majd Vági mellé lő. A Vasas új ostromba kezd. Balról száll a kapu elé a labda,, amit Remmer a levegőből maga elé akar emelni. De
    Stanzl résen van, ráfut s amint a labda a bekk lábáról felpattan, kapásból a hálóba vágja. (1:1).
    24. p. Remek lövés, szép gól volt! A Bocskai nem tud megbirkózni a sárral, csak vergődik. A Vasas energikus és gyors, újra odaszorítja ellenfelét, de az kibontakozik . Vincze—Teleki-Markos lefutás alakul ki. Kemény azonban gáncsolja a szélsőt. A szabadrúgás után hosszas taccsdobálás teszi unalmassá a játékot, mely lassan változatossá válik. Teleki mellé lő, utána Pintér hazaadást fog. Moóré Teleki elé játszik, a center esik Szemerén, de tovább megy a játék s a labda ismét a center elé kerül. Pintér vetődik, hibáz, Teleki ott forgolódik az üres kapu előtt, de képtelen bekotorni a labdát a hálóba. 37. p. Stanzl Palotást löki, Szemere gáncsol, Mátéffy lesre fut. A 40. percben keresztbe vágott labdával Markos elfut, bekanyarodik s Szemere csak kornerre tudja szerelni. A sarokrúgásból semmi veszély nem származik, sőt Koszta fut, balra emeli a labdát, onnan Stanzl lő s Budai kornerre löki a labdát. A Bocskai-kapu nagy nyomás alatt van, de lövés nincs többé szünetig,
    Ormos gáncsa kelt izgalmat a játék ujrakezdése után. Álmosan megy néhány percig a dolog. A 4. percben azonban Stanzlt lesállás miatt állítja meg a bíró s a rugás után a Vasas erélyesen támad. Brunecker lapos lövését Budai balra tolja, onnan Stanzl hegyes szögből a kapufát találja el nagyszerű lövésével. Markos lefut, rosszul ívelt labdáját azonban kifejeli a védelem. A. S. percben Egry rohan el jobbszélen, kornert szerez. A jó sarokrugás után Stanzl gurulását Budai vetődve fogja s „kicsiny a rakás” lesz fölötte. Végül a bíró
    a kapufánál feldobja a labdát
    s kirugásban végződik a kényes helyzet. Koszta sarokrúgását elhárítja a Bocskai-védelem s máris Markos rohan. Kitűnő a helyzet, de Keményt nem tudja kikerülni, együtt esnek a földre. A bekk lefogja a szélső lábát, hogy az fel ne ugorhasson s ezért szabadrugás jár a 14. percben. A rugás a kapu elé viszi a labdát, Szemere hazaad, de rövid a rugás, mert fogja a sár a labdát.
    Mátéffy otterem, a kifutó Pintérbe vágja, mire Teleki javít. Az ő rugása nyomán a hálóban akad meg a labda. (2:1).
    Két Bocskai-ofszájd jelzi a debreceniek támadását, majd Budai szedi fel a labdát Stanzl elől. Biztosan húz le a debreceni kapus jó beadást is, viszont Remmer szabadrugását Pintér teszi ártalmatlanná. A játék ellanyhult. A 20. percben Keviczky miatt kornert rug a Vasas s a jó rugás után budai vetődve szerzi meg a labdát s ujra rögbi-jelenet fejlődik ki körülötte.
    A Vasas jó ideig támad most hasztalanul, de
    a 24. percben Koszta kap labdát. Elvágtat vele s kellő időben íveli át balra, ahol Stanzl majdnem centerbe húzódott. Jól jön lábára a labda s a levegőből küldi jobbal a kapu bal sarkába. (2:2).
    Változatosabbá válik a játék. A Bocskai is nagyobb energiával játszik ismét, de semmire sem megy. A 29. percben Koszta sarokrugását fejeli ki Moóré, majd az előrevágott labdával Ormos a kapu felé nyargal. Kitűnő helyzetben van, Pintér rohan eléje s a tizenhatosról küldött jó lövést el is csípi vetődve.
    Első ízben tapsol a közönség!
    Szép pillanat volt! A 32. percben Stanzl bombáját fogja Budai s a Vasas-fölényt csak Markos elfutása töri meg. Belül azonban csak ellenfél van. A 36. percben Szemere lyukat rúg, Ormos fut a labdával, Kemény azonban kornerre szerelt. Nehéz szabadulás után Stanzl rohanása jelzi, hogy nagy a harc a döntő gólért. Kuti gáncsolja a szélsőt. A szabadrugás Budai kezébe viszi a labdát, a következő támadás végén pedig Egry lövése hoz kornert. Budai szinte állandóan munkában van, de hibátlanul végzi dolgát. Még szorongat pár percig a Vasas, majd felnyomul a Bocskai, melynek balszárnyán Ormos Mátéffyval cserélt helyet. Vági feleslegesen hendszel, a labda a kapu elé száll, de nem éri fel, hiába ugrik öt játékos is érte! Ujabb veszélyes szabadrugás izgatja a Vasas-védelmet, majd az utolsó percben sarokrugásnak fut neki Ormos. A labda a levegőben száll, mikor megszólal a bíró sípja.

    Nemzeti Sport, 1931. december 7.