magyarfutball.hu

Vasas SC - Bocskay FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 6. forduló
játékvezető : Barna Béla
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.28, 19:26
    Bocskai—Vasas 1:1 (0:0)
    Csak a játék végén, erősen vitatott 11-essel egyenlített a Vasas s így érdemtelenül vesztett pontot a jobb Bocskai
    Góllövő: Vincze, Stanzl (11-esből)
    Béke utca, 2800 néző. Bíró: Barna.
    Bocskai: Budai — Fejér dr., Molnár — Villányi, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Bobák, Marosi.
    Vasas: Bereczky — Szemere, Rózsa — Stróbl, Burger, Kiss — Jeckl, Egri, Dán, Brunecker, Stanzl.
    A Bocskai indít és Teleki már az első percben mellé lő. Körülbelül száz főnyi debreceni drukkertábor rándult fel s a tábor tagjai rögtön hallatják is a hangjukat:
    — Huj, huj, hajrá . . .
    Mintha olajat öntenének a tűzre, úgy támad erre pillanat alatt az ellenhangorkán: — Tempó Vasas!!! A saját hangját sem hallja az ember. Bobák szépen megy le, majd Teleki ad munkát Bereczkynek. Oldalszél fúj s így a játék az ülőhely előtt pereg. A 6. percben Jeckl rosszul lép, elbukik, ottmarad. Masszázst kap, de
    innen kezdve már nem tud játszani.
    Mezőnyjáték folyik egy ideig, a 7. percben Dán húsz méterről szabadrugást zúgat fölé, majd meg Villányi messze mellé lő. Fejér dr.-nak jut most szabadrugás. Jól ívelt a kapura, Bereczky csak felütni tud, ott táncol a labda a gólvonalon, Teleki és Bereczky egymást nyomja érte, végül is
    Szemere a már gólba tartó labdát pont a vonalon csípi el
    és küldi a mezőnybe. A 13. percben Keviczky és Jeckl összecsap és Jeckl innen kezdve még jobban sántít.
    Közben többször feltűnik az, hogy Rózsa jóformán labdába sem tud rugni. Sorra rosszak a rugásai.
    Teleki jól szökteti Bobákot, az kiugrik, de mellé lő. Kornerhez is jut a debreceni csapat, majd Rózsa Vincze után rug, amikor a labda már nincs is ott. A bíró meglátja, odaszalad, de megelégszik azzal, hogy figyelmezteti a játékost. A 26. percben hatalmas ostromot diktál a Vasas. Brunecker lövése nyomán nagyon meleg a helyzet, mindenki gólt lát már, de Molnár az utolsó pillanatban ment.
    Az eső esni kezd, majd eláll, aztán újra kezd. Máris kész a bemondás:
    — Én mondom, hogy döntetlen lesz, mert azt mondták, ha esik, akkor a Vasas, ha meg nem esik, akkor a Bocskai győz. Hát itt holesik, hol nem esik . . .
    Izgalomban most ugyancsak nincs hiány, mert a Vasas buzgón támad, de csatárai nem küldenek lövést a kapura. A 28. percben Dán—Stanzl— Brunecker a labda útja. Az utóbbit senki sem zavarja, mégis nagyon rosszul céloz. Stanzl offszájdon áll, majd Markos önzése miatt romlik el a Bocskai támadása.
    Moóré mindjobban kitűnik. Úr a pályán. Különösen a fejelésben, nagy mester.
    A Vasasnál Kiss megunja a csatárok tehetetlenségét és majdnem a félpályáról lő. Elég jól. Markos újra önző. Mind a két oldalon akad még számos helyzet, de a Vasas üres kapuba sem tud gólt rúgni, aztán egymásután három kornert ér el, de egyiket sem tudja értékesíteni. 1 perc és 20 másodperccel előbb jelez félidőt a bíró.
    Bobák rögtön kiugrik, lő, Bereczky csak kiütni tudja. Meleg volt. Aztán Dán jól lő, Budai ki is ejti a labdát, de ráveti magát. Majd meg Egri lövését kíséri nagy rúgás, hogy aztán a Bocskai támadása hozzon sarokrúgást. A 10. percben Vincze foglalkoztatja Bereczkyt. Markos tör ezután Rózsán keresztül, pedig az a kezét is fogja, a beadás jó, bent azonban lekésik.
    A 16. percben újra Markos jeleskedik. Beadását most már jól várják,
    Teleki áttolja a labdát az üresen álló Vinczének, az úgy célozza meg, hogy szinte észrevétlenül surran a labda a hálóba, ahonnan nagyot pattan kifelé. 1:0.
    A gólra előbb a Vasas kísérletezik, de a Bocskai hamar feljön és ekkor percekig szóhoz sem jutnak a piros-kékek. Rózsa inkább magasan rúg, mint hosszan, mire beszólnak.
    — Elmúlt már Mindszentek napja ... Nem kell már a gyertya!
    — Kell az — vág vissza a debreceni —, holnap Halottak napja lészen.
    A Vasas azonban megembereli magát, egymásután több kavarodás támad a Bocskai kapuja előtt, korner is van s a közönség a legkisebb fault miatt is 11-esért kiabál. Látja, hogy másként nem megy a góllövés. A statisztáló Jecklt átküldik a másik oldalra, Brunecker lesz a jobbszélső. A 10.percben járunk, amikor a 16-os vonalon Keviczky és Brunecker összefut, Keviczky faultol, Brunecker elesik, majd befelé fordul a 16-osra. A bíró sípol, de nem mutat a 11-es pontra, hanem előbb átszalad megnézni a nyomokat, majd 11-est ítél.
    Pedig a fault kívül történt
    Stanzl, a híres 11-es rugó áll a labdának. Budai későn vetődik. A labda a kapu közepén a hálóba fut. 1:1.
    A hátralevő időben a Bocskai erősen ostromol, de már nem tudja megszerezni a győztes gólt.

    Nemzeti Sport, 1930. november 3.