magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Kispest FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 13. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.13, 21:48
    Sabaria—Kispest 1:0 (0:0)

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stofián, Holzbauer, Tárnok. — Kispest: Dénes - Wegner, Dudás - Raix, Purczeldt, Truckenbrod — Senkey, Juhász, Jeszmás, Mátéffy, Csendes

    A játék
    a Sabaria támadásával indul meg, Stofián mindjárt lövő állásba kerül, de a kapu felé irányítja a labdát. A fölény később állandósul s az 5. percben megszületik az első korner, amelyet Tárnok emberbe lő. Az új kornerből Mészáros lő a kapu fölé. Kispesti részről Senkey rohamoz, Nagy nehezen szereli. A 11. percben Buresch akciójából Tárnok jut lövéshez, de labdája a kapus kezeibe fut. Erős iram és változatos játék folyik. A 14. percben újabb szombathelyi korner, a labda a lécet súrolja, kavarodás támad, végül Holzbauer kapja a labdát, de négy lépésről fölé lő. A 21. percben Jeszmás kitör, lövését az oldalháló fogja fel. Nagy kornert okoz, ezt Senkey a kapu mögé helyezi. Két újabb szombathelyi korner, Szófián a kapu fölé fejel, Mészáros a kapu fölé lő. A 28. percben kispesti korner. Itt alakul az első nagy gólhelyzet Kispestnek. Purceldt keresztlabdájából Mátéffy gólt lő, de ofszájdállása miatt nem érvényesíthető. Kispest erősen szorítja a Sabariát. Végül visszaszorul a kispesti csapat és a Sabaria egymásután három kornert szerez. A 44. percben Pesovnik nehéz helyzetében faultolja Csendest. A tizenhatosról lőtt szabadrúgás védőjátékoson akad fenn. Buresch fut le, lövése kapu mellé jut.
    Helycsere után Kispesté az első roham, de csak a tizenhatosig jut el. A 4. percben Prém rosszul hazaadott labdája meleg helyzetet teremt. Juhász eléri, egyedül tör kapura, amikor Weinhardt merész elébevetéssel szereli. Stofián szökteti Tárnokot, aki kétszer lő védőjátékosba. A 9. percben a szombathelyi balszárny vezet támadást, Tárnok a tizenhatoson lövéshez jut, Wegner faultolja, mindkettő elesik és megrúgják egymást. A bíró mind a két játékost kiállítja. Kispestnél Jeszmás megy hátra hátvédnek. Mind a két csapat négy csatárral játszik tovább, amire az iram némileg csökken. Itt is, ott is korner esik, a kispesti a veszélyesebb, Csendes fejesét Weinhardt nehezen védi. A 16. percben Nagy hatalmasat luftol, Csendes teljesen üres helyzetbe kerül, Weinhardt ismét vakmerő elébevetéssel állítja meg a csatárt. A 19. percben Stofián fejesét fogja Dénes. Váltakozó játék folyik. A 25. percben remek Sabaria-akció fejlődik, Stofián hajszálra a kapu mellé lő.
    A Sabaria erősít, lassan kint hatalmas finis alakul, ami Kispest védelmét a legelszántabb ellenállásra készteti. Mészáros bombája kornert hoz, majd Buresch lövését védi Dénes. Végre a 35. percben
    Pesovnik kiszökteti Burescht, ez összejátszik Stofiánnal, aki Dudás előtt Mészároshoz játszik s az összekötő tíz lépésről védhetetlen jobbsarkos lövéssel megszerzi a győzelmet.
    Kispest még megkísérli az eredmény megváltoztatását, azonban a Sabaria-védelem erőteljesen áll a helyén, sőt még egyszer felnyomul a csatársor is és Mészáros kapufát lő.
    Bíró: Gerő Ferenc.

    Sporthirlap, 1928. február 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.09, 17:05 (szerk.: 2018.12.09, 18:21)
    Szombathely. - 3500 néző, Bíró: Gerő
    Sabaria: Weinhardt— Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stofián, Holzbauer, Tárnok.
    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Raix, Purczeld, Truckenbrot — Senkey II., Juhász, Jeszmás, Mátéffy IV., Csendes.

    Kiállítva: Wégner és Tárnok (55 p.)
    1:0 Mészáros (80 p.)

    Kispest trénere: Boldog Ádám

    Nemzeti Sport, 1928.02.27.