magyarfutball.hu

Vasas SC - Attila FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 9. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.02, 21:36 (szerk.: 2022.10.03, 09:23)
    Az I. liga mérkőzéseinek bírái: Ferencváros—III. ker. FC: Viczenik. — Hungária—Budai 33-as: Majorszky. — Nemzeti—Sabaria: Herzka. — Vasas— Attila: Salgó. — Újpest—Kispest: Széll. — Bástya—Bocskay: Boronkay.

    Sporthirlap, 1927. november 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.10.02, 21:20
    Vasas—Attila 1:0 (1:0)

    Vasas: Nyerges — Kővágó, Klein — Remmer, Horváth, Burger — Brunecker, Jellinek, Bednarik, Szentmiklóssy, Himmer. — Attila : Németh — Maszlonka, Dankó — Hajós, Kripkó, Janovitz — Singer, Powolny, Muhoray, Siklóssy, Pimpi.

    Elkeseredett modorban vívta meg bajnoki mérkőzését az Attila a Vasas csapatával s ennek a játékra odornak lett a következménye három Vasas játékosnak többé-kevésbé komoly sérülése. A legjobban sínylette meg az erőszakossággal párosult durvaságot Szentmiklóssy Béla, a Vasas szimpatikus balösszekötője, akit még az első félidőben tett harcképtelenné Pokolny, az Attila bécsi jobbösszekötője. Egy támadás alkalmával Pokolny hátulról fellökte Szentmiklóssyt, aki olyan szerencsétlenül zuhant a földre, hogy kulcscsonttöréssel szállították a mentők a zsidókórházba. A második félidőt így már csak tíz emberrel játszotta le a Vasas, de tulajdonképen ez a létszám is redukálódott, amennyiben Horváth Hajós rúgásától anynyira megsérült a térdén, hogy az utolsó félórában csak a középre vonult Himmer helyén a statiszta szerepére szorítkozhatott.
    A mérkőzés
    első mozzanata Himmer szép lövése és Németh ugyanilyen szép védése volt. Az első percek jobbára mezőnyjátékkal telnek el s az Attilánál Powolny kitörése, a Vasasnál Szentmiklóssy éles lövése kecsegtet sikerrel.
    A megismétlődő Vasas támadás Himmernél Maszlonka kornerjén, akad meg, de Himmer korner- rúgását Kripkó fejeli. Remmer hendsze után rövid Attila-támadás kísért, de újra a Vasas nyomul föl, miközben Himmer fellöki Hajóst. A szabadrúgás az Attilát hozza frontba, majd Himmer ismét a Vasas színeit viszi támadásba s ezt Dankó kornerre szereli. A 14. percben alakul ki az Attila első tervszerű támadása. Singer fut le, átadja a labdát Powolnynak, tőle visszajut Singernek, akinek beadását a Vasas kornerrel hárítja el. A korner Brunecker gyenge rúgása miatt értéktelen. A következő mozzanat Pimpi lefutása és jó passza passza Muhorayhez, a centernek még stoppolásra is van ideje, de lövése a kapu fölé kerül. A Vasas újabb kornerét Brunecker immár gyengén küldi a középre, majd Himmer beadását Szentmiklóssy lövi a kapu mellé. Singer lövését Nyerges fogja, Himmer támadását Maszlonka kornerre szereli, a kornert Himmer rosszul adja. Heves Vasas-támadás közben Brunecker összeütközik Bednarikkal, majd következik a Vasas gólja.
    A 30. percben Horváth hosszú előreadott labdáját Maszlonka elhibázza, Szentmiklóssy szerzi meg, leadja az offszájd-gyanús Himmernek, aki nyolc méterről a kapuba helyezi.
    A gól után az Attilának kínálkozik gólhelyzete, de Singer beadását Muhoray a kapu mellé helyezi. A következő pillanat a Vasasé, ám Szentmiklóssy lövése hibás.
    Hatalmas ostromot intéz most az Attila, amely Powolny váratlan 25 méteres és a felső lécre ütődő lövésével kezdődik, majd Powolny, lövése ismét kapufát ér, Muhoray lövését pedig Nyerges fogja. Ezután következik be Szentmiklóssy sérülése. Még Himmer fut le, de beadását Brunecker offszájdon kapja s véget is ér a féildö.
    A mérkőzésnek a komoly megítélésre igényt tartó szakasza is befejeződik az első féidővel, mert a második rész már csak egyrészt vergődés a Vasas részén, másrészt hiábavaló erőlködés az Attila oldalán. A Vasas tíz emberrel is támadóan lép fel .
    Némethnek jut alkalom a védésre. De hamarosan az Attila került nyomasztó fölénybe Hajós diktandójára. A támadások közben a Vasas Pimpit kornerre szereli, Hajós pedig megrúgja Horváthot. Sérülése súlyosnak látszik, de mégis folytatja a játékot, majd helyet cserél Himmerrel. A 24. percben Maszlonkának az állóhely közönségével támad valami baja, mire az odafutó bíró Maszlonkát kiállítja. Az egész mezőny összefut, a közönség is a vonalig nyomul és miután a határbíró közbenjöttével a helyzet tisztázódik, a bíró visszavonja ítélkezését.

    Sporthirlap, 1927. november 21.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.12.04, 15:40 (szerk.: 2022.10.03, 09:23)
    Hungária-úi, 3000 néző.

    Vasas: Nyerges - Kővágó, Klein — Remmer, Horváth, Burger — Brunecker, Jellinek, Bednarik, Szentmiklósi, Himmer.
    Attila: Németh — Maszlonka, Dankó - Hajós, Kripkó, Janovitz — Singer, Powolny, Muhoray. Siklóssy, Pimpi.

    1:0 Himmer (29 p.)

    Attila trénere: Nagy József

    Nemzeti Sport, 1927.11.21.