magyarfutball.hu

Vasas SC - Attila FC 5 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 22. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.07, 22:47
    Vasas—Attila 5:3 (3:2)
    Ugy látszik, csak bele kell jutni a baj kellős közepébe és egyszerre megélénkül a Vasasok tábora. Harmadik meccs ez már vasárnap óta, sok ez a nyugodtabb vérmérsékletű embereknek is, hát még a kiesés ellen viaskodó Vasasoknak, akikért 1500 klubhívő izgul ezúttal is.
    Középerős szél fujt most is, mint szerdán, csak a helyválasztás sikerült most jobban. A Vasasokat szél és nap segíti, amikor Barna Béla bíró sípjelére a mérkőzést elkezdik a következő csapatok:
    Vasasok: Bereczky — Szemere, Rózsa — Vági, Burger, Talmács — Possák, Schell, Egri, Brunecker, Stanzl.
    Attila: Szulik — Vadász, Dankó — Buzássy, Sós, Bán — Haraszti, Gyurcsó, Magyar, Rudas, Sziklai.
    Ugy indul a játék, hogy Burger összeütközik valakivel, összeesik és a félidő végéig nem is talál magára. A Vasasok így csak az első támadást vezetik, aztán nekilendül az Attila, Magyar ügyesen a Rózsa lábai között lő kapura s alig veszi észre a Vasas-kapus.
    Közepes iramú, még nagyon elfogódott a játék mind a két oldalon. Frontban van a Vasas-csapat, de nem veszélyes. Sohell két távoli lövése, Egri kitörési kísérlete (a kapus felszedi előle a labdát) — ennyi az első tíz perc története. Possák éles centere az első nehezebb labda, ezt Szulik biztosan védi. Közben az Attila csak szórványosan támad. Bereczky egyszer ügyes kifutással ment Haraszti elől, aztán meg Magyar félig sikerült fejese következik, ami veszélyes is lehetett volna. Rögtön utána Rudas egyéni kitörést vezet, de nagyon rosszul lő. Ez gól lehetett volna. Éppúgy, mint a Rózsa által váratlanul „haza” stopolt labda.
    Egészen észrevételenül már Attila-fölény fejlődik ki, szorongatott védekezés a Vasas részéről, korner, gyors egymásutánban pergő lövések, de csak kapu mellé, sőt közben Rudas gólt is ér el, de a bíró észreveszi, hogy kézzel ütötte a kapuba a labdát.
    A 21. percben hirtelen ellentámadás, Possák finoman emeli a labdát Egrinek, aki kiugrik és kapásból a sarokba irányítja. Szulik meg sem kísérli védeni az aránylag gyenge lövést. (1:0). Erre heves miskolci rohamozás következik, közelharc a Vasas-kapunál, ahol Bereczky snájdigul viaskodik és győz. Aztán újabb lendületre kap a Vasas, Possákot nehéz visszatartani, kár hogy a centerezését a belsők elszalasztják. A 26. percben egymásután mind a két miskolci hátvéd vaskos hibát követ el
    Brunecker hirtelen egészen üresen játsza a szélsőjét, Stanzl be is fut a hatos vonal sarkáig, onnan laposan Egri elé tálal s a center sarkos gólt helyez. Szulik most is tehetetlenül áll a helyén. (2:0).
    Megint ez történik, hogy az Attila elszánt ostromba fog. Most azonban van eredmény is, mert Haraszti tisztán kiszökik, mára kapu előtt van, amikor labdáját Szemere kézzel üti le, a tizenegyest Gyurcsó pompás lövéssel küldi a kapu sarkába. (2:1).
    És mindjárt újabb erőteljes miskolci támadás, amit faulttal kell megállítani. Szabadrugás, Rudas lövéshez jut, nyolc lépésről süvít a labda, amit Bereczky bravúrosan „leüt”.
    Ez az Attila utolsó próbálkozása. Mezőnyjáték fejlődik, hosszú ideig minden különösebb nélkül. A 38. percben a Vasasok jobbszárnya fut le, bágyadt korner.
    Stanzl megint átjön a jobboldalra kornert rúgni és tényleg olyan finoman csavarja az ellenkező léc tövébe a labdát, hogy Bruneckernek már szinte be sem kellene nyomni a hálóba. (3:1).
    Nyomban ezután Rózsa irányít egy szabadrúgást, Egri fejel s a labdát alig bírja már felszedni a miskolci kapus. A 41. percben lassú, veszélytelennek látszó akció a miskolci jobboldalon, aztán egyszerre megélénkül a játék,
    Gyurcsó hirtelen befelé emeli a labdát és Rudas kapásból nagyszerű bombát zúdít az ellenkező sarokba. (3:2).
    A Vasas megijed, neki fekszik, Brunecker kiszökteti Egrit, kitörés, lövés a tizenhatosról élesen kapu mellé. Határozottan szép akció volt.
    A szünetig csökkent a szél, már alig valamit zavar a játékon. A második félidőt már könnyebben kezdi a Vasas, de csak egy lapos lövésig jut, azután erőteljesen belefekszik az Attila. Előbb Vadász 60 méteres szabadrúgása (!), majd egy előre tévedt labda foglalkoztatja Bereczkyt. Most következik Magyar egyéni kitörése, amely a tizenhatosról küldött óriási lövéssel és Bereczky remekül lendülő robinzonádos védésével végződik. A meccs legszebb jelenete volt. Az Attila percei következnek, Bereczky egymásután kerül tűzbe, de helytáll! A 7. percben azonban
    Possák hirtelen elszökik, élesen befelé játszik, Egri stopol, fordulásból kiszökteti Bruneckert, aki vagy nyolc lépésről remek sarkos gólt lő. (4:2).
    A miskolciak fölénye után egészen váratlanul jött ez a gól. De továbbra is az Attila támad agilisan és újra munkába fogja a Vasas-kaput. Egyszer Szemere nagy hibát vét, Sziklai elhúz mellette, oldalról hatalmasan lő, Bereczky ösztönösen emeli a lábát, amit csak annyira súrol a labda, hogy éppen a kapufára surran. A csatársorban viszont egyre élénkebben jelentkezik Possák, akinek lefutásai sorban kitűnően sikerülnek. Egyik labdáját Schell nagy erővel a kapu fölé lövi, másikat Brunecker gólba is fejelné, ha közben el nem nyomnák. Aztán újra szökik a Vasas-szélső, egyéni játékkal nyomul előre, de lövése az oldalhálónak fut.
    Határozottan élvezetes percek, amiket hirtelen megzavar néhány Attila-lefutás, egyikből Sziklai remekül centerez, Gyurcsó nagy helyzetben lőhetne, de a döntő pillanatban a labda leperdül a lábáról.
    A 28. percben Vági hosszú labdájával Possák lerohan, élesen centerez, a labda átfut a kapu előtt, csak Stanzl fogja el a másik szélen, óriási erővel találja el a másik oldalon a kapufát, a labda befelé vágódik, éppen Egri kezének és onnan a hálóba. (5:2).
    Valami erőtlen reklamálás az Attila részéről, de a bíró a határbírót is megkérdezi és végül is megadja a gólt. Miskolc hamarosan beletörődik. (A bíró szerint a labda már túljutott a kapuvonalon, amikor Egri kezét érintette.) Egymásután több élvezetes lefutást vezet a Vasas-jobbszárny, főleg a pompásan diszponált Possák, akinek egy gyilkos erejű lövése a felső kapufát éri. Gólt érdemelt volna. Gólt azonban az Attila szerez, a 43. percben, amikor
    Bán finom szöktetésével a kitűnően helyezkedő Sziklai az ofszájd határáról szökik el, majd pontosan az üresen érkező Gyurcsó elé centerez, aki az eléje futó Bereczky mellett könnyedén helyezi be a labdát. (5:3).
    Még egy nagyon szépen rúgott Vasas-korner, de a labda ívelése közben a bíró a meccs végét jelzi.

    Sporthirlap, 1932. június 11.