magyarfutball.hu

Attila FC - Vasas SC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 11. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.28, 19:10
    Attila—Vasas 2:1 (1:1)
    Jellegzetes »kiesés elleni mérkőzés« be nem rúgott 11-essel, kiállítással, játékszüneteltetéssel
    Góllövő: Rudas, Kiss, Sziklai
    Miskolc, 1500 néző. Bíró: Boronkay.
    A két csapat a következő összeállításban állt ki:
    Attila: Szemző — Vadász, Dankó — Szabó, Sós, Pogány — Csere, Nemes, Rudas, Hajós, Sziklai.
    Vasas: Pintér — Király, Szemere — Vági, Burger, Skarka —Koszta, Kiss, Possák, Brunecker, Stanzl.
    A Vasas kezd, de rögtön az Attila támad, Rudas mellé lő, majd a 6. percben Rudas újra lő, Pintér nehezen vetődik és kornerre véd. Hamarosan a budapestiek is támadásba lendülnek, Vadász csak az utolsó pillanatban lép közbe. A 12. percben Stanzl lövése Szemző mellett hálóba menne, ha Dankó a vonalról nem rúgná vissza. Most az Attila ellentámadásba megy át.
    A 15. percben Rudas kiugrik, nyomják, de a tíz méterről éles lövést küld s a labda Pintér kezét érintve jut a hálóba. 1:0.
    Gól után újra az Attila kísérletezik. Csere lő, ámde Pintér felugorva szépen véd.
    Az Attila általában nagy fölényben játszik most.
    Sokat lő kapura, de még többet mellé és fölé. A 23. percben sarokrúgás is arra mutat, hogy a miskolci csapat az úr a pályán, de Szabó fölé vágja a labdát. A 26.percben már szóhoz jut a Vasas. Kiss szökteti Kosztát, aki pompás érzékkel küldi be a labdát.
    Dankó a 16-oson belül kézzel érinti azt. Tizenegyes.
    Szemző elszántan készülődik a kapuban, Burger fut neki a labdának.
    Szemző ugrik, visszaüti a labdát, Burger újra lő, de most már gyengén . Szemző meg tudja fogni.
    A tribünön rögtön megállapítják:— Ez a negyedik 11-es, amit Szemző itthon a vendégcsapatokkal szemben kivéd. (Akkor még nem tudták, hogy ez a 11-es, mint két előző is, szintén egy pontot jelent az Attilának.)
    A Vasas erre támadással kísérletezik, ámde Brunecker szöktetése után Stanczi mellé lő. A 42. percben újabb Vasas-támadásnál Dankó túl erősen küldi haza a labdát, Szemző nem tudja fogni, hanem csak kornerre védeni. Ez baj...Koszta irányítja a labdát befelé, bent Kiss lábára kerül,
    Szemző ráveti magát, de gondolattal elkésett. Gól. 1:1.
    Kiss azonban ottmarad a földön. Kiviszik s szünetig nem is jön már vissza.
    Azzal indul a második félidő, hogy Rudas nagy helyzetet fejezbe mellélövéssel. Majd meg Szabó lő, de Pintér legény a talpán. Még ha pöttömnyi is... Kiss egyre sántít, látszik, hogy nem használható. Kimegy jobbszélre. Közben az Attila támad. Nemes pompás lövést ereszt meg.
    — Gól — kiabál mindenki, ámde Pintér ezúttal is kitesz magáért és ment. A 4. percben kornert érnek el a miskolciak, majd Nemes fejez be hibásan egymásután több Attila-támadást. Kiss újra behúzódik összekötőbe , innen kezdve felnyomul a Vasas. Sarokrugást ér el, támad, de veszélyes helyzetet nem tud összehozni. A 21. percben végre újra gólnak tapsolhat a közönség. Hajós elfut, a labdát előreadja a hatosra, Sziklai nagy erővel fut rá és védhetetlenül vágja be a hálóba. 2:1.
    Egy perc mulva Szikla ismételni akar, de Pintér ráfut. Erre a labda gyorsan Hajós elé kerül, az ível és csaknem gól kerül az üres kapuba! A Vasasnál nemmegy a játék...
    Újra cserélgetnek ... Kisst kiküldik a balszélre, Brunecker lesz a jobb, míg Stanzl a balösszekötő. Ez sem segít. A 26. percben Rudas a félpályáról indul el, Király utána ered, azonban csak a 16-oson belül éri el, ott fellöki a miskolci játékost, ám Rudas nem esik el, csak botorkál. A bíró nem is sípol. A labda Sziklaihoz kerül, az lő is gyorsan, de csak kornert hoz a lövés. A berugásnál nagy kavarodás támad.
    Pintér hátára esik a labda, mire az Attila játékosok és a közönség egyformán gólt kiabálnak. Reklamálnak. Ennek az lesz az eredménye, hogy
    a bíró kiállítja Rudast.
    A közönség azonban nem nyugszik meg egykönnyen.
    A 28. percben Boronkay le is állítja a játékot
    a bekiabálások miatt. Erre a közönség ütemesen biztatni kezdi az Attilát. Két perc mulva folyik tovább a játék. A Vasas kerül fölénybe s az Attilának védekeznie kell. Jól védekezik. Húzza az időt.
    A tribünön ugyancsak szurkolnak. A 36. percben Brunecker alig lő fölé, majd meg Dankó kornert vét. 39. percben azonban felszabadul a miskolci kapu. Király miatt szabadrúgást is ér el az Attila. Nemes szépen lő fölé, majd még egy Attila-sarokrúgással 6:3 lesz a kornerarány a miskolciak javára. És vége a meccsnek.
    Fehér László, az Attila trénere: Ha játékosaink nem ilyen idegesek, akkor legalább három góllal győzünk.

    Nemzeti Sport, 1931. november 30.