magyarfutball.hu

Bocskay FC - Vasas SC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 7. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.29, 23:18
    Nívótlan mérkőzésen győztek a rutinirozottabb Vasasok Debrecenben

    Vasas—Bocskay 2:1 (1:0)

    Vasas : Nyerges — Kővágó, Klein — Remmer, Horváth, Burger — Brunekker, Jellinek, Bednarik, Szentmiklóssy, Himmer. — Bocskay: Farkas — Molnár, Keviczki — Varga, Sípos, Mertin — Markos, Vince, Vampetich, Seiden, Polanetzky.

    Bíró: Boronkay Gábor,

    Kezdés után a friss Vasas-csapat tetszés szerint siklik át a debreceni játékosokon. A Bocskay támadások ritkák és a bekkeken sem jutnak túl, míg a Vasasok sűrű, lerohanásai egymásután teremtik a kritikus helyzeteket. A 13. percben Keviczky a labda mellé rúg, Brunecker erre lefut, centerez, Farkas kifut eléje, de útközben megáll, mire a csatár kényelmes lövése besétál a hálóba. (1:0).
    A Bocskait felrázza a gól, de erőfeszítései lendületnélküliek. Egyszer üres kapu elé kerül Vampetich, akkor is a fekvő kapusba lő. A másik kapunál viszont Bednarik egy lépésről lő a kapu fölé, csakúgy mint Markos, aki kapásból ismétli meg Bednarik bravúrját. A Vasasok fölényben vannak, három kornert szereznek, egyebet azonban nem.
    A második félidőben hirtelen eredményt ér el a Bocskay. A 3. percben Seiden átfejeli a bekkeket, Nyerges elhibázza a rávetést és Vampetich a hasa alatt a hálóba taszítja a labdát. (1:1).
    Vince kornerből nagy erővel lő, már gólnak látszik, ekkor meg Vampetich fejéről pattan vissza a labda. Még Markos kerül tiszta helyzetbe, a kapus is elébe fut, de ő is az üres kapu mellé lő. Közben a Vasasok csak lefutásokkal operálnak, de ezek mindig nagyon veszélyesek. Az utolsó negyedóra azután már teljesen a Vasasoké.
    A Bocskay Seident is a védelembe vonja vissza, de ez sem állja útját a támadásoknak. A 35. percben Szentmiklóssy lövése a felső lécről pattan vissza. Állandó roham közben
    a 43. percben a balszárny lefutására a védelem üresen hagyja a jobboldalt és Jellinek félmagas lövése megszerzi a győzelmet. (2:1).

    Sporthirlap, 1927. november 7.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.04, 10:59 (szerk.: 2018.12.04, 11:31)
    Debrecen. 2500 néző. Bíró: Boronkay

    Vasasok: Nyerges — Kővágó, Klein — Remmer, Horváth, Burger — Brunecker, Jellinek, Bednarik, Szentmiklósi. Himmer.
    Bocskay: Farkas — Molnár, Keviczky — Varga, Sípos, Mertin — Markos, Vincze, Wampetich, Seiden, Polanetzky.

    0:1 Brunecker (18 p.)
    1:1 Wampetich (46 p.)
    1:2 Jellinek (87 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.11.07.