magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Hungária FC 5 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 3. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 25.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.21, 22:01
    A nagyszerű kondícióban levő Sabaria fölényesen bánt el a tartalékos Hungáriával

    Sabaria—Hungária 5:1 (2:1)

    Sabaria: Weinhardt ~ Nagy, Prém — Pesovnik, Vámos, Bass — Buresch, Mészáros, Stofián, Holczbauer, Tárnok. — Hungária: Ujváry — Mandl, Kocsis — Rebró, Kvasz, Schneider, — Braun, Molnár, Konrád II., Hirzer, Jeny.

    Változatos játékkal indul a mérkőzés. Az első komoly támadást a Hungária vezeti. Hirzer szökteti az offszájdon álló Jenyt, ez lefut, centerez, Konrád Csibihez fejeli a labdát, ez azonban túl hátra adja és Kvasz lövése kapu mellé megy. A Sabaria ellentámadását a jobbszárny viszi, Mészáros hosszú átadását Tárnok kapja, akinek éles lövését Ujváry biztosan fogja.
    Hirzer egyéni támadása után a 15-ik percben Jeny centerét Konrád fejjel Braun Csibihez továbbítja, akinek süvítő magas lövését már Weinhardt se tudja fogni, a labda a feje és keze fölött az üres hálóba tart, ám a felső kapufa ment. Egy percre rá már kornert szerez a Sabaria, majd Buresch centeréből Holzbauer nagyszerű gólhelyzetbe jut, de három lépésről kapásból — hibáz.
    A 23-ik percben veszélyes támadást vezet a Hungária és Weinhardt csak úgy tudja mentesíteni hálóját, hogy a csatárok lábára dobja magát és úgy szedi le a labdát. Buresch centerét hibázzák, Stofián fejese pedig mellé megy, míg végre
    a 29-ik percben Buresch újból lefut, középre adott labdáját Stofián Holzbauerhez fejeli, aki egészen közelről helyezett lövéssel megszerzi a vezetést.
    A 39-ik percben Kocsis hendszet vét, a szabadrúgást Mészáros végzi és éles, lapos lövése 25 méterről is utat talál a meglepett Ujváry hálójába.
    Változatos támadások mindkét kaput veszélyeztetik, de míg Stofián fejese magas,Prém éles szabadrúgása pedig későn mellé megy, addig a kitörő Hirzer centerét Molnár nem éri el, Csibi pedig lekésik. Már-már úgy látszik, hogy nem változik az eredmény, amikor egy perccel a befejezés előtt a Hungária-balszárny támadásából nagy kavarodás támad a Sabaria kapuja előtt, Hirzer rövid labdája kapufát érint, onnan Prém lábára pattan és Weinhardt már csak a kapuvonalon túlról húzza vissza a labdát. A bíró, aki pedig elég messze állott, gólt ítél és a Sabaria játékosainak élénk tiltakozása ellenére fenn is tartja döntését.
    A második félidőben
    lendületes Sabaria-támadások vezetik be a második félidőt és a szombathelyi csapat rögtön kornert erőszakol ki. Stofián lövése azonban gyenge. Nagy, a Sabaria hátvédje durván belegázol Jenybe, szabadrúgás érte a jutalma.
    Ismét Nagy miatt kell a bírónak szabadrúgást ítélnie, mert a kíméletlen hátvéd akkor is megrúgja Hirzert, amikor a labda már nincs nála. A kék-fehérek támadása közben még Schneider is gólhelyzetbe jut, ám lövése túlmagas. A 15. percben Jeny jó helyzetben késlekedik és a labda Weinhardt zsákmánya lesz, majd újabb szép beadását kornerre fejelik. Négy perccel később
    Stofián jut lövőhelyzetbe, ő azonban átengedi a labdát Holzbauernek, aki a tétovázó védelem hibájából gólt rúg.
    Alig állnak fel, ismét a Sabaria vezet támadást és
    Mészáros hosszú, lapos, de veszélytelen lövését Ujvári kiejti, mire a résen álló Holzbauer a kapuba fejeli.
    Ezt már a Hungária közönsége is megsokalja és bár még csak a 20-ik percnél tartunk, tömegesen hagyja el a pályát.
    Most érdekes halftámadást látunk: az egyik oldalon Pesovnik—Vámos ósszjátékából utóbbi lövését Ujvári nehezen menti, a következő percben viszont még Rebro intéz a jobbszárnyon sikerült támadást, centerét azonban Hirzer kapu fölé fejeli.
    A 28. percben Stofián offszájdról indul, a bíró azonban lefütyüli, egy perccel utóbb ugyancsak
    offszájdon találja a labda Stofiánt, a bíró most nem veszi észre és a szombathelyiek hoszszú centere a védőjátékosoktól kísérve, valósággal besétál a kapuba.
    A 35.. percben a Kohut—Hirzer akciót faulttal akasztják meg, a szabadrúgást Molnár élesen fölé lövi. Az utolsó akció a Sabariáé Buresch lefutását gánccsal akasztják meg, Mészáros lövése azonban nem hoz eredményt. Nem sokkal utóbb az indiszponáltan bíráskodó Bíró Sándor sípja a mérkőzés végét jelzi és Konrád Kálmán, a Hungária lovagias kapitánya az első, aki a Sabaria szép győzelméhez gratulál.

    Sporthirlap, 1927. szeptember 19.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.01, 12:35
    Hungária-út. 25.000 néző Bíró: Bitó Sándor.

    Sabaria: Weinhardt — Nagy, Prém — Pesovnik, Váamos, Bass — Buresch, Mészáros, Stofián, Holzbauer, Tárnok.
    Hungária: Ujváry — Mandl, Kocsis — Rebró, Kvasz, Schneider — -Braun, Molnár, Konrád, Hirzer, Jeny.

    1:0 Holzbauer (29 p.)
    2:0 Mészáros (39 p.)
    2:1 Jeny (44 p.)
    3:1 Holzbauer (63 p.)
    4:1 Holzbauer (64 p.)
    5:1 Stofián (76 p.)

    Sabaria trénere: Bányay
    Nemzeti Sport, 1927.09.19.