magyarfutball.hu

fénykép helye
nemzetiség
Magyarország
poszt
kapus

játékos

pályafutás
Erzsébeti TC
? - ?
Vasas
? - ? (1930, 1931)
?
? - ?
eredmények / elismerések
?
fénykép helye
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.16, 15:58 (szerk.: 2018.10.16, 15:59)
    Bereczky Gábor ETC.

    Sokan meglepődtek az erzsébeti kapus beválogatásán. Erzsébeten sem tartották eddig nagy kapusnak a 19 éves, fiatal játékost, annál nagyobb most az öröm, hogy a válogató bizottság felfedezte benne a klasszikus tudású játékost.
    Bereczky mindössze három éve kezdett el futballozni az ETC ifjúsági csapatában. Persze ez nem jelenti azt, hogy azelőtt nem rúgta a harisnyába tömött rongylabdát az erzsébeti homokban. Sőt ellenkezőleg! Erre vall az is, hogy a harisnyagyárban dolgozik s így termeli a sok új harisnyát Pappal egyetemben azok helyett, melyeket annak idején szétrugdostak. Az utolsó évben nemcsak tudásban, de termetben is alaposan megnőtt. Nagyon bátor kapus és eben a tulajdonságában van legfőbb ereje. Néha azonban ráfizet a bátorságára s ilyenkor bizony kevésbé veszélyes labda is be-becsúszott ezelőtt a hálóiába. Különösen, ha lapos volt a lövés. Úri gondolkodású, csendes, jó modorú fiú s így nem csoda, ha kissé meggondolja néha, mielőtt a piszkos földre veti magát vagy lehajol a labdáért.
    Nagy múlt, egyáltalán múlt alig van mögötte. Annál szebb, annál biztatóbb jövő előtt áll azonban. Eddig legbravurosabb meccsét tavaly a BAK csapata ellen játszotta, amikor csodásán védte hálóját.

    Nemzeti Sport, 1926.04.30