magyarfutball.hu

Budai 11 - Sabaria FC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 3. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.15, 18:37
    Sabaria—Budai „11“ 1:0 (1:0)
    A budaiak csatársora bosszantóan gyámoltalan volt a kapuelőtt - a Sabaria örvendetesen javul Góllövő: Kovács II.
    Hungária út, 4000 néző. Bíró:Boronkay.
    Sabaria: Vermes — Kovács I., Janzsó — Sárközy, Vámos, Bass — Boda, Iglódy, Kovács II., Hollós, Belkó.
    Budai „11”: Lantos — Oláh, Ligeti — Kárpáti II., Sáros, Kovácsi — Stancsik, Czumpft, Ember, Schuszter, Tárnok.
    A Sabaria kezd és Belkó mindjárt az első lefutásnál kornert forszíroz ki. Ebből Kovácsi szabadít fel. Az iram feltűnően heves, a küzdelem változatos. A 4. percben Ember hosszú labdáját Crumpft az ötösön teljesen tisztán kapja, de idegességében közvetlen közelről pont Vermesbe lövi. A következő percben Ember a tizenhatos sarkáról lő az ellenkező sarokra, de Vermes, ezt is biztosan fogja. A Sabaria ellentámadásánál Lantos kifutással ment.
    Édekes és izgalmas a játék. Az egyik félpercben az egyik, a másikban már a másik kapu van veszélyben. Stancsik centerét Ember élesen melléfejeli (8. p). Rögtön rá a kitörő Iglódy elől Lantos az utolsó pillanatban szedi fel a labdát. A 10. percben nagy a kavarodás a budaiak kapuja előtt, ide-oda pattog lábról lábra a labda. Kárpáti II. fel akar szabadítani, ugyanakkor Kovács II. lőni akar. Szinteugyanabban a pillanatban érik el alabdát, Kárpáti II. egy tizedmásodperccel előbb, de oly szerencsétlenül, hogy
    Kovács II. lábáról védhetetlenül a balsarokba pattan. 1:0.
    Változatlanul heves továbbra is az iram. Ember lövése Janzsóról kornerra pattan, ez nem hoz eredményt. A másik oldalon Iglódy remek fejese hajszálnyira a léc mellett süvít el. A 17. percben Schuster kitör, de lövés helyett gyengén mellé gurít. Czumpft gyenge lövését pedig Vermes fogja. A 21. pecben Sárközynek a kapura irányított
    40 méteres bombája a felső lécről vágódik vissza.
    Lantos kétszer egymásután kifutással ment most. A másik oldalon pedig Vermes előbb Tárnok, majd Czumpft lövéseit húzza le.
    A budaiak némileg többet támadnak most, de a kapu előtt, bosszantóan energiátlanok. Valamirevaló lövés alig megy kapura, ami meg megy, azt a ragyogó formában levő Vermes biztosan fogja. A 38. percben a bíró Vermes állítólagos labdahordozásáért szabadrúgást ítél a szombathelyiek ellen, a 16-oson belülről, amit Oláh nagy erővel a jobb lécnek lő. Az utolsó percekben a Sabaria fekszik bele energikusan, Kovács II. húszméteres szabadrúgásból lőtt bombáját Lantos, remek elvetéssel kiüti, Vámos szabadrúgását pedig a következő percben biztosan fogja.
    A második félidőre a Budai „11” átcsoportosított csatársorral áll fel. Mégpedig: Schuster, Sztancsik, Ember, Czumpf, Tárnak összeállításban. A Sabaria támad, Buda lövését Lantos szépen védi. A 3. percben Oláhnak a félpályáról irányított szabadrúgását Tárnok ügyesen a kapura perdíti, de Vermes helyén van. Az iram most átmenetileg lanyhul. A játék a két bekkpár között hullámzik ide-oda. A 13. percben azonban a budaiaknak nagy helyzete marad ki. Schuster lefut, lő, Vermes csak kiütni tudja a labdát, Schuster újra fejel, a hátrafutó Janzsó azonban kornerre ment. Ebből Ember fejesét Vermes bravúrosan védi.
    Most ismét hevesebb lesz a játék, sőt meglehetősen kemény is kezd lenni." A budaiak ismét átcsoportosítanak. Sáros lesz a center, Kárpáti II. a centerhalf, Ember a jobbösszekötő és Sztancsik a jobbhalf. Sáros mindjárt nagyobb lendületet ad a budaiak támadásainak, a 20. percben kitörve élesen fölé lő. A 22. percben Schuster lefut, lövésszerű centerét Kovács I. karral tartja fel.
    11-es! Ember messziről nekifutva nagy erővel a felső lécnek lövi a labdát.
    Az a körülmény, hogy a 11-est sem tudták kihasználni, erősen letöri a budaiakat. A Sabaria most finisbe fog, egyik szép akciója a másikatköveti, Boda azonban kétszer egymásután nagy helyzetben mellé lő. Közben a 28. percben Sáros bombája veszélyezteti a szombathelyiek kapuját, Vermes azonban elnyúlva kornerre tolja. Majd a budaiak jobbszárnya forszíroz ki kornert, de ez sem hoz eredményt. A nagy lendülettel támadó Sabaria akciójai egyikénél Boda Belkó centerét hatalmas erővel kapásból kapura vágja, de a labda a felső lécről vonalon túlra perdül. A 35. percben ismét Boda hibáz, Iglódy sarkos passza teljesen tisztán találja az ötös sarkán, mégis mellé vágja a labdát. Iglódy, majd Kovács II. lövése veszélyezteti még a budai kaput és további eredmény nélkül vége is a mérkőzésnek.

    Nemzeti Sport, 1930. október 6.