magyarfutball.hu

Sabaria FC - Budai 11 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 8. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.13, 19:37
    Budai „11"—Sabaria 2:1 (0:1)
    Az egységesebb és lelkesebben játszó Budai „11" mindkét pontot elhódította a sorsüIdőzte Sabariától
    Góllövő: Seper, Polgár Kovács I. (öngól)
    Szombathey, 1500 néző. Bíró: Biró Sándor—
    Budai „11”: Lantos — Wéber, Moharos — Kárpáti II., Kárpáti I., Schuster — Schmidt, Fekete, Polgár, Lyka, Czumpft.
    Sabaria: Varga — Kovács I. Janzsó — Sárközi, Somogyi, Vámos — Iglódy, Kovács II., Seper, Szabóki, Belkó.
    Erős szélben játszották a szombathelyi meccset. A szél az első félidőben a Sabariát segítette. A Budai „11” kezdi a játékot, de csakhamar Belkó teremt jó lefutásával nagy helyzetet, ám közelről mellé lő. A helyzet megismétlődik a 4. percben, amikor Iglódy teszi közelről a kapu mellé Belkó jó beadását. A Sabaria frontban marad. Szabóki a 11. percben Iglódy beadását fölé lövi. A 13. percben végre eredményes a Sabaria támadása. Belkó beadását Wéber magasan rúgja és a szél a labdát Lantos kapuja felé viszi és a felső kapufára sodorja. A budai kapus elhámul és
    a fáról visszapattanó labdát Seper mellette a hálóba nyomja. 0:1.
    Erős Budai „ll”-ostrom a válasz. Polgár Czumpft labdáját előbb Kovács I.-be, majd Janzsóba lövi. A 16. percben Kovács II. megsérül és egy percre kiáll. A 18. percben a honi csapat kornert ér el, de Iglódy jó rúgását a belsők elrontják. Belkó tartja frontban a Sabariát, de két nagyszerű beadását a tehetetlen belső trió kárba veszejti. A 27. percben Polgárnak támad nagy helyzete, ámde — bár Varga is kifut kapujából — a center az üres kapu mellé plasziroz.
    A 30. percben Belkó durván gyomorszájon rúgja Wébert, aki hét percig játékon kívül kerül. Kárpáti II. faultolja viszonzásképp Beikót. Korner lesz a szabadrugásból. Alig tér vissza a 37. percben Wéber, rögtön visszaadja Belkónak a faultot. Ebből is korner lesz a Budai „11” ellen, ismét eredménytelenül. A 42. percben Fekete jó támadás végén nyolc méterről mellé lő, aztán a Sabaria kerekdik felül. Belkót az öt és felesen Wéber kézzel fogja le, de a bíró nem látja és nincs tizenegyes. A Sabaria támad a félidő végén is.
    A Budai 11 nagy erővel fekszik most a játékba. Polgár kihagy először nagy helyzetet, de már a 4. percben a Lykától kapott jó labdát Schmidtnek játsza, ez visszateszi a center elé. Varga kissé könnyelműen veszi a dolgot, a labdát élfogja ugyan, de kiejti és
    Polgár pár lépést téve a hálóba helyezi. 1:1.
    Dacos Sabaria-támadás a felelet. A belsők azonban mindent elrontanak. A 8. percben, kis fekete kutya szalad át a pályán. A kabalás szombathelyiek rossz jelnek magyarázzák. A 12. percben Budai ostrom után Czumpft egy lépésről az oldalhálóba lő. A kiadásból a Sabaria ér el kornert, de ez is eredménytelen. Most rákapcsol a Sabaria. Ujabb kornert csikar ki a 18. percben, majd Szabóki jó szöktetésével Seper hibáz nagy helyzetben! A következő támadást ismét a Sabaria-belsők rontják. Ezzel el is lőtte a puskaporát a honi csapat. A 25. percben teljesedik be a végzet. Kárpáti I. szökteti Polgárt, aki a 16-os felé tart, amikor
    Kovács I. már-már beéri és a kornerra akarja menteni a veszélyes helyzetet, de oly szerencsétlenül találja el a labdát, hogy az menthetetlenül repül Varga hálójába. 2:1.
    öngól! Most megzavarodik a Sabaria. Kapkodnak, nem tudnak egységesen fellépni. Ezt ki is használja a pesti csapat, de Fekete a kapu szájában luftol a Sabaria nagy szerencséjére. Kissé enged az iram is percekre. A 32. percben Moharos faultolja a 16-on Iglódyt.
    A szabadrúgást Sárközi fölé lövi. Buda már csak az eredmény megtartására törekszik, a Sabaria meg mintha megadta volna magát sorsának. Két kornert elér ugyan a 36. és 37. percben, de eredmény nincs. A fölény tovább tart ugyan, de a 40. percben betetőződik a honi csapat szerencsétlensége.
    Belkó beadása Wéber kezén akad. 11-es!
    Az önbizalom hijján nincs rúgásra jelentkező csatár. Végre Sárközi kénytelen nekiállni, de rosszul lő, a kapu mellé helyezi a büntetőt. Ennek ellenére is végérvényesen visszaesik a Sabaria és csüggedten játsza végig a hátralevő perceket.

    Nemzeti Sport, 1931. október 5.