magyarfutball.hu

Sabaria FC - Budai 11 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 22. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.01, 14:46
    Budai „11“—Sabaria 3:2 (0:1)
    Fáradtság terén a Sabaria vitte el a pálmát és így jutotta Budai „11“ két ponthoz.
    Góllövő: Tárnok, Szabóki, Sztancsik, Iglódy, Lyka
    Szombathely. Bíró: Bíró Sándor. 1000 néző.
    Budai „11”: Lantos — Wéber, Kárpáti II. — Czumpf, Kárpáti I., Schuster — Schmidt, Sztancsik, Polgár, Lyka, Tárnok.
    Sabaria: Varga — Horváth, Szaniszló II. — Sárközi, Vámos, Gábry — Iglódy, Boda, Kovács II., Szabóki, Belkó.
    A Budai „11” választ, a Sabaria kezd. A budaiak támadásai csak a szombathelyi hátvédekig jutnak el. Ezek a tartalékok feltűnő biztosan állnak a lábukon. A 15. percben adódik a budaiak első komoly helyzete: Schmidt beadását Sztancsik alig a kapu mellé lövi. Két perc mulva Polgár gyenge fejesét fogja Varga. A Sabaria támadásai egyelőre erőtlenek.
    Szaniszló II. felvágja Tárnokot a 16-oson, de a bíró nem ítél 11-est. A 21. percben a
    Budai „11” megszerzi a vezető gólt.
    Lyka lövése a kapufáról vágódik vissza, először Polgár küldi kapura, de a labda most Vargáról pattan vissza éppen Tárnok elé, aki remek lövéssel a jobb felső sarokba küldi. 1:0.
    Ezután Sztancsik Varga kezébe lövi a labdát. Szaniszló II. kornert vét, ami eredménytelen. Most a Sabaria kezd többet támadni és a 37. percben egyenlít is:
    Iglódy lefut, bead és Szabóki 8 méterről a vetődő Lantos mellett a bal sarokba helyezi a labdát. 1:1.
    Szaniszló félpályáról irányított labdája Lantos zsákmánya lesz. A 44. percben Sárközi foultolja Tárnokot, a szabadrúgást maga Tárnok irányítja, Varga kornerre üti. Szép Sabaria-támadás kornerrel végződik, de a bíró kirúgást ítél. Ezzel vége is a félidőnek.
    A II. félidőben csak percei voltak a helyi csapatnak
    Már az 1. percben kornert vét Sárközi, majd Tárnok megugrik, de kapu fölé lő. Sztancsik' jó helyzetből a kapu mellé teszi a labdát. A 7. percben Schmidt beadásából jó helyzet kerekedik. Polgár 8 méterről lőhetne, de gurít, ami persze rossz. Később Polgár Sztancsik elé emel jó labdát, de most Varga véd. Végre a 10. percben
    Sztancsik félpályáról indulva ügyes cselekkel viszi le a labdát egészen a kapu közelébe, ahol védhetetlenül helyezi a labdát a balsarokba. 2:1.
    A budai továbbra is szorít és gyors egymásutánban két kornert ér el. A másodikat Tárnok kapu mögé küldi. Most a Sabaria lendül támadásba, aminek a 14. percben meg is van az eredménye. A Sabaria kornert ér el, amit Kovács II. jól fejel.
    Lantos ugrik a labda felé, de Iglódy elfejeli előle, mégpedig a kapufára, ahonnan a hálóba pattan. 2:2.
    Most a Sabaria felbuzdul, Belkót csak kornerre tudja szerelni Kárpáti 11. Nem sokáig tart azonban a Sabaria lendülete, újra a budaiak kerekednek felül. A 22. percben Lyka jó helyzetben átlépi a labdát, nem veszi azonban észre, hogy mögötte Vámos áll. Polgár bombáját a 31. percben Varga fogja. A 33. percben esik a döntő gól. A budai csatársor széles akciókkal viszi a Sabaria kapuja elé a labdát,
    Polgár lövése Horváthról Lykához pattan aki habozás nélkül küldi azt a balsarokba. 3:2
    A 37. percben Tárnok szépen bekanyarodik, remek lövése a felső kapufáról pattan ki a kapu mellé. A 38. percben Szabóki jó labdát ad Bodának, de ez a kapu szája előtt nem találja el a labdát. A budaiak támadásait most már biztosan veri vissza a Sabaria védelme. Az utolsó percekben még egyszer rohamra indul a szombathelyi csapat, de már késő.

    Nemzeti Sport, 1931. június 1.