magyarfutball.hu

Újpest FC - Bocskay FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 1. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.03.31, 20:20
    Ujpest - Bocskai 2:0 (0:0) A Bocskai még nincs rendben, a gyomrával sem és a belső triójával sem
    Góllövő: Avar, Déri
    Ujpest, 5000 néző. Bíró: Klein Á.
    Upjest: Sziklai — Sternberg, Dudás — Szalay, Szűcs, Sáros — P. Szabó, Pusztai, Avar, Jávor, Déri.
    Bocskai: Alberti — Vágó, Janzsó — Palotás, Gyulai, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Eőry, Hevesi.
    Uj arcok tűnnek fel a sárga és a lila-fehér ingben is. Uj kapusok: Sziklai és a Miskolcról Debrecenbe került Alberti. Gyulai, a debreceni centerhalf is most esik át a tűzkeresztségen. Felálláskor az ujpesti csatársor újszerű összeállítása hat újdonságként. Avar régen játszott centert bajnoki meccsen.
    Háromszoros hujhujhajrával (a Bocskainak) indul a játék. Eleinte sokat hibázgatnak a játékosok (szezon eleje).Vágó a 6-oson rúg lyukat (Pusztai könnyen gólt lőhetne),de Alberti lecsap a lábak közé. A mezőnyben játszadoznak eleinte a csapatok. Csak a 6. percben van kiadós ujpesti roham: Palotás szögletre ment, Déri szép rúgását nehezen mentik. Utána: Markos—Vince-roham, Vincét
    csak gánccsal
    tudják akasztani remek helyzetében. Gyanús volt! Veszélyes Markos rohama is, a bomba - araszszal fölé zúg. Jobban futballozik a Bocskai, ez már látszik. Az Ujpest-védelem időnként nem bír a labdához nyúlni. A 18. percben végre Szalay a debreceni kapu elé küldi a labdát, a bekkek nem tudnak felszabadítani, a céltalanul röpködő labda
    Avar elé kerül, aki a 11-es pontról pontosan a balsarokba szúrja (1:0).
    Ujpest most frontban marad. A Bocskai-védelem azonban most jobban vigyáz. Szűcs tűnik fel a faultjaival. A Bocskai élénkül az első félóra végén. Hevesi, majd Eőry lő félre. Remek jelenet: P. Szabó a szélről ível, Alberti hanyatt vetődve
    üti a labdát a kapu mögé. A berúgás után Avar fordulásból hirtelen lő, Alberti szépen vetődik, de kiejti a labdát s Vágó ment kornerre. Még egy korner ad módot Dérinek jó rúgótudománya fitogtatására, azután Bocskai-szögletrúgások vannak soron.
    Bocskai pergőtüzet
    hoz a 40. perc: öt lövésbe egymásután az utolsó pillanatban lépnek bele az ujpesti védők. A közönség már formában van, hiba nélkül „hülyézik”.
    Ujpesti támadásokkal indul a II. félidő. A Bocskai csak — finomkodik, aminek folytán sorra alulmaradnak az összecsapásokban. Alberti kapujára, Palotás a legveszélyesebb, olyan élesen fejel haza, hogy Alberti minden bravúrjára szükség van, így is csak kornerre tud menteni.
    Az új debreceni kapus most tündököl.
    Jávor bombáját csodálatos elvetéssel tolja kornerre. Tíz perc után jön a Bocskai szebbnél-szebb rohamokkal. Korner korner után, a 14. percben Markos fut a labdával,
    Sáros gáncsolja,
    de a szélső tovább megy, beadása a kapuvonalon, a kapus mögött megy végig, Eőry egy pillanatot késik. Korner így is! A debreceniek reklamálják az elmaradt 11-est.
    Avar összefejel,
    a fejét fogva kiáll. Öt perc után tér vissza — a balszélre. (Déri és Jávor eggyel beljebb rukkolt.) Az ujpesti támadásokat a bíró most sorozatosan lefújja — lesállás címén. A közönség gyanusít:
    — Egyenlít a bíró!
    Avar egész jó kornereket rúg balról, sőt csinál egy jó lefutást is. Lanyha egyébként a játék. A Bocskai pilinckázik,
    mintha gólokkal vezetne. Teleki a főpilinckás. Támadások — erőtlen befejezésekkel. A 34. percben Markos lövése végre gólt ígér, de
    Dudás feje ment.
    A hosszú debreceni ostromnak a 36. percben ujpesti gól a vége, a most balösszekötőben játszó Déri átbukdácsol Gyulain, jól jön ki a lépése és 14 méterről lő, a labda a felső lécről lepattan, onnan meg a felső hálóba. (2:0).
    Nagy gól! Utána P. Szabó lövése ér hálót, de kívülről. Még két Bocskai-helyzet: Teleki éles lövése egy gondolattal kerüli el a sarkot, Vincze pedig a 6-osról is Sziklai kezébe talál. Ujpest egészen jól kezd játszani a végén. Kezd megnyugodni az eddig bizony sokat izgult lila-fehér tábor. Végleges megnyugvás azonban csak a fütty után.
    Ujpest őszintén örül az eredménynek. Tóth Pista, az edző széles mosollyal mondja: — 2:0-ra győztünk, jobbat nem is érdemeltünk.
    Jánosy, a Bocskai edzője: Jobban is fog menni nekünk, mert most majd erősen dolgozunk. Eddig nem lehetett, mert a munkácsi gyomormérgezés nagyon levette a lábáról a csapatot. Főleg a csatársort.

    Nemzeti Sport, 1933. augusztus 28.