magyarfutball.hu

Sabaria LSz - Budai 33 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 13. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.08.31, 22:35
    Sabaria—Budai 33-asok 1:0 (0:0)

    Sabaria: Weinhardt — Blicenez, Prém — Pesovnik, Sághy, Vámos — Kása, Mészáros, Holzbauer, Szladovits, Buresch. — Budai 33: Zsák — Oláh, Lőwy — Beller, Müller dr., Eichbaum — Schmidt, Krámer, Steiner, Czumpf, Ticska

    Bíró: Bíró Sándor.

    A mérkőzést a 33-asok kezdik,
    de azonnal a Sabaria lép fel támadólag, Buresch lefut, éles lövését Zsák kiütéssel védi. A szombathelyiek fölénye lassan kialakul, a 6. percben Oláh kornerra szereli a jobbszárny támadását, de Zsák a saroklövést legszebb stílusával elfogja. Holzbauer Burescht szökteti, ha visszajátszik a centerhez, de az nem vállalkozik az áttörésre. A 15. percben egy 33-as ellentámadás, de Ticska beadása túl hosszú. Annál veszélyesebb a balszárny újabb támadása, amelyből Krámer erősen kapura lő és Weinhardt kornerre hárít.
    A 30. percben Kása beadása tiszta helyzetben éri Holzbauert, aki közvetlen közelből toronymagasan lő a kapu fölé. Most Krámer veszélyeztet, labdáját Schmidt lövi, Weinhardt védi. A 40. percben a szombathelyi jobbszárny újra remek helyzetet készít elő Holzbauernek, aki a közelharc elől ismét kitér.
    A második félidő
    első perceiben Weinhardt könnyelműen fogja Ticska beadását, a labdát elveszíti és a kritikus helyzetet csak Vámos lélekjelenléte menti meg. A felülkerekedő Sabaria nyomása alatt a budaiak teljes csapatukkal a védelembe húzódnak.
    A győztes gólt a 11. perc hozza meg. Burescht kornerre szerelik, a sarokrúgást Buresch a tömörülő játékosok közül visszakapja, harmadszor is centerez, amikor végre Szladovits kapásból nagy erővel védhetetlen lapos gólt lő.
    A 31. percben Krámer kézzel üti a szombathelyi kapuba a labdát, a gólt a bíró természetesen nem adja meg. A 33-asok az utolsó percekben feladják a küzdelmet s csak újabb góltól akarják óvni kapujukat. A 40. percben Mészáros óriási erejű lövése a felső kapulécről pattan vissza.

    Sporthirlap, 1927. március 26.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.29, 11:07
    Sabaria: Weinhardt — Blicenez, Prém — Pesovnik, Sághy, Vámos — Kása, Mészáros, Holzbauer, Szladovits, Buresch.
    Budai 33-asok : Zsák — Oláh, Löwy —- Beller, Müller dr., Eichbaum — Schmidt, Krámer, Steiner, Czumpft, Ticska.
    Szombathelyen az első Sabaria—Budai 33-as meccset a többet támadó Sabaria megérdemelten nyerte Szladovits góljával. Biró: Biró Sándor.
    Nemzeti Sport, 1927.03.27.