magyarfutball.hu

Budapesti TC - Ferenczvárosi TC 3 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.06, 00:04
    Vasárnap délután mérkőzött a két legjobb magyarlabdarugó csapat az első osztályú bajnokság kiküzdéseért u. m. a Budapesti Torna-Club, amelyik a bajnoksági mérkőzések elején nem mutatott jó formát,bár azóta óriásit haladt és a Ferenczvárosi Torna-Club, mely csapat kezdettől fogva vezetett és első helven is állolt a tegnapi küzdelemig.
    Minthogy tulajdonképpen a tegnapi napon dőlt el a bajnokság, tehát óriási közönség vonult ki a csömöri-uti pályára és megtöltötte mindkét tribünt az utolsó zugig." Mindkét egyesület teljes első csapatját állította ki.
    F. T. C. (zöld-fehér)
    Weinber
    Berán Manglitz
    Gorszkv Kolhanek Bródy
    Braun Novotny Pokorni Kovács Borbás
    Hajós Román Buda Róka Balázs
    Kurucz Skrobák Lucius
    Bulcsu Ráday
    Sellő
    B. T. C. (piros-fehér.)

    A játékot B. T. C. kezdi nap ellen. Mindjárt az elején roppant hevesen folyik a játék, azonban mint­egy 4 perczig csupa tach-csal dolgoznak, mig végre Kolhanek szépen leviszi a labdát a B. T. C. kapuja elé és már-már veszélyezteti a kaput, azonban az utolsó pillanatban összeütközik Skrobákkal és Bul­csúval, úgy hogy néhány pillanatig Kalhanek fekve marad és a játék is szünetel néhány perczig, azon­ban szerencsére nem történt semmi komolyabb baj és igy ismét folytatják a játékot.
    A 7-dik perczben Román leviszi a labdát a F. T. C. kapuja elé, azonban a lövést kivédi a hátvéd, de oly szerencsétlenül, hogy lábáról beugrik a labda a saját kapujukba s ezen öngoal révén jut a B. T. C.az első goalhoz. Annál szebb volt azonban a máso­dik goal; mintegy a 20. perczben Buda elveszi alabdát a F. T. C.-tól és egymaga berohan vele az ellenséges kapu elé és védhetlenül belövi a 2. goalt,melyet a 40. perczben Hajós berohanásával és szép pasz-játékával Buda megtold még egygyel, úgy hogy az első félidő eredménye 3 : 0 a B. T. C. javára.
    A második félidőben a F. T. C. veszi at a táma­dást, a hosszas ostrom után a 10 perczben az egvik hátvédje a B. T. C.-nek kézzel fogta meg a labdát,— bizonyára kapuskorabeli reminiszczencziák fogták el — és igy a 11-es büntető rúgás folytán Berán rúgja be a labdát a B. T. C. hálójába. Csinál ugyanaz F. T. C. még egy goalt, melyet azonban az eré­lyes biró, mint off side állásból lőttet nem ítél goalnak. Daczára annak, hogy a B. T. C. már erő­sen ki van merülve az erős játék folytán és daczára,hogy Róka 5 perczczel a vég előtt elhagyja a pályát,mert a lábán megrugták, eredményt többet egyik csapat sem tud elérni.
    A F. T. C. — melynek győzelmét csaknem biz­tosra vette a közönség nagy része, különösen a múlt vasárnap: jeles játéka után — ma gyengécs­kén játszott és még a kitűnő Berán is elhibázott néhány rúgást, a játék elején és főképpen az első szerencsétlen goal nagyon lehangolta a csapatot és ezen lehangoltság csak a második félidőben engedett kissé és Berán is kipótolta remek játékkal az első félidőben mulasztottakat. Jól játsztak még Kolhanek,Borbás és főképp Gorszkv és Weinber, a kitűnő kapus.
    A B. T. C. minden egyes tagja jól játszott, sőt Bulcsu határozottan szépen védett ma, csak Ráday volt gyenge hátvéd. Nagy hibája, hogy csak akkor mer rúgni, ha a labda már a földön van; amely elvvel természetesen mint hátvéd sohse lesz hasznos tagja csapatának. Második félidő eredménve 1:0 a F. T. C. javára.
    Teljes eredménv 3 :1 a B. T. C. javára.
    Biró: Gilemot Ferencz, (ki a 33-asoktól a M.U. E.-hez ment át.)

    Magyarország 1903 március 27.
     
  2. avatar: heimo
    2017.07.31, 17:32 (szerk.: 2017.07.31, 21:09)
    BTC - FTC 3:1 (3:0)
    Csömöri úti versenypálya, 2.000 néző, Jv.: Gillemot

    1:0 Manglitz (9p. öngól), 2:0 Buda, 3:0 Buda, 3:1 ? (56p. - 11-es)

    NS