magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti AK 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.03, 17:26
    FTC.—BAK. 3:2.

    A FTC.-nak a MTK. fölött aratott szép győzelme után óriási meglepetésszámba megy e látszólag nehéz küzdelem árán kiví­vott eredmény, amely azonban inkább a FTC. elbizakodott és unott játékának tudandó be. A csapat visszaesik régi hibá­jába s igy megeshetik, hogy — miként az előző években — erősebb ellenfeleinek legyőzése után a biztosnak vélt matchek egyikét fogja elveszíteni. A csatársor ezúttal némi változással állt föl. Kovács kikerült a csapatból, ami igen helyes dolog; helyén Pákay még nem volt otthonos, de szorgalmas tréning­gel még megszokhatja e helyet is, bár ismert agilitálása tán nem fog érvényesülni. Weinber kissé erőszakos modorban dolgozik s némi mérsékletre lenne szüksége. A BAK. ezúttal igen szépen játszott; a csatársor a leggyorsabbak közé tar­tozik s az összmunka is kielégítő. Kár, hogy a fegyelem nem elég nagy s a játékosok túlsokat reklamálnak s kelleténél jobban figyelik egymás játékát. Ez magyarázza a sok ellentétes jellegű eredményt.
    A mérkőzés FTC. támadásával kezdődik, s a 4-ik percben Weisz a Kormos által kivédett labdát góllá értékesíti. Felállás után Dobronyinak is csakhamar dolga akad. FTC. támad és kor­nert ér el. Ezután BAK. percekig kapujához szorítja ellenfelét s csak Rumbold bravúros védései óvják meg a Ferencvárosi kaput.Változatos és egyre élénkülő tempó után a félidő FTC. javára 1: 0-al végződik. A II. félidő a FTC. támadásával kezdődik. De a BAK. is fölnyomul és egy eredménytelen korner után bal szél­sője szépen lefut és az összekötő a kedvező helyzetben lefogott labdát a 8. percben FTC. kapujába juttatja. BAK. ismét támad, Weinber Groszt gáncsolja. A szabadrúgásból Oldal éles lövést in­téz, melyet Dobronyi alig bir kivédeni. Ezután FTC. erősen tá­mad s a 25. percben Gorszky a vezető gólt rúgja. Változatos éserős küzdelem után BAK. a 38. percben a jobb összekötő révén ki­egyenlít, de rögtön a felállás után erős ostromot kezd a FTC. és a 40. percben Weisz a győzelmet jelentő gólt rúgja. A hátralévőidő erős homályban, változatos játékkal múlik. Biró Hajós Alfréd (BTC.) volt.

    Nemzeti Sport 1906 október 28.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.03, 17:19
    Ferenczvárosi T. C. — Budapesti Atlétikai Klub
    3 : 2.

    (Amerika-uti pálya.) A legérdekesebb bajnoki mérkőzések egyike volt. A B. A. K., daczára an­nak, hogy csapatában több tartalékos szerepelt, váratlanul kitűnő formát mutatott. Kormos kapu­véd bravúros védése általános tetszést keltett és a csapat többi tagjai is lelkes, élvezetes küzdelmet folytattak. A F. T. C. fedezet- és csatársora kitűnő volt, csupán Weinber ismételten durva játékát kell határozottan kárhoztatnunk.
    A játékot F. T. C. támadása vezeti be és már a negyedik perczben Weisz a kapus által kivédett labdát a goalba juttatja. Schlosser éles lövését Kormos csak korner árán tudja menteni.
    A B. A. K. baloldalának támadásai Dobronyit erősen foglalkoztatják. Változatos támadások után
    F. T. C. ismét kornert ér el. Grosz ügyesen veze­tett támadása eredményesnek látszott.
    Félidő 1 : 0 F. T. C. javára.
    A második félidőt B. A. K. erős - támadása vezeti be. Rudas Groszhoz juttatja a labdát, a ki védhetetlen goalt rúg (8 pj. A B. A. K. azután is perczekig a zöld-fehérek térfelén táboroz. Grosz támadását Weinber gáncscsal hiusítja meg. Oldal éles lövését Dobronyi csak nehezen védi. Majd F. T. C. kerül offenzivába és Gorszki révén ismét a vezető goalhoz jut. B. A. K. újra felnyomul és szabadrúgást ér el. Gerő Oldalhoz juttatja a lab­dát, ez fejjel Márkushoz továbbítja, a ki védhetetlenül kiegyenlít. A ferenezvárosiak fokozott erélylyel támadnak és Weisz a győztes goalt rúgja. Hajós Alfréd (B. T. C.) példás korrektséggel bírás­kodott-.

    Az Újság 1906 október 22.