magyarfutball.hu

Budapesti TC - Ferenczvárosi TC 2 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.13, 21:31
    FTC.-BTC.
    2 : 2

    Nagy csalódás fakadt halottak napján e két csapat találkozása nyomán. A FTC álta­lánosan várt fölényes győzelme helyett a BTC. szerencsésen eldöntetlen eredményt ért el, bár a FTC.határozottan a jobbik és az erősebbik csapat volt. Azonban rossz napja volt kapusának s két olyan gólt kapott, amelyek mindegyikét könnyű szerrel kivédhette volna. Egyébként a csapat visszament formájában. Talán csak a két hátvéd képviseli a régi domináló klasszist, mig az egykor elpusztithatatlannak hitt Bródy, már csak törhetetlen energiájában a régi kiváló. Gorszkynak gyenge napja volt, ellenben a fedezetsorba helyezett Weisz igazán pompás játékot nyujtott,különösen szerepének támadó részében. Hosszabb szünet után ismét játszott a jobbszélen Iványi, de most alig muta­tott valamit. Általában a csatársor nem elégitett ki. A csa­pat egyébként komoly tréning mellett még e szezon folya­mán is javulhat, bár munkaképessé a csatársor csak akkor lesz, ha a mostani középcsatár helyére egy egészségesebb szellemű játékos kerül. A BTC.-ról nincs mit mondanunk. Gyengén játszott és csak Bihari szép munkája érdemel figyelmet a kapuban.
    A két csapat így állt föl:
    FTC.: Fritz—Bumbold, Manglitz—Weisz, Bródy, Weinber—Szeitler, Schlosser, Kórody, Braun, Iványi. BTC.: Bihari— Sárközi, Fehéry—Ficzere, Izsó, Kovács-—Oláh, Molnár II., Ujváry, Levák, Molnár I.
    A FTC. óriási iramban kezdi a mérkőzést s csakhamar komoly veszélyben van a BTC. kapuja, melyet azonban pompásan védenek. Lövés-lövést követ; Ficzere kezelése miatt nyert szabad­rugást Weisz élesen a kapu mellé lövi. Azonban a helyzet egyre veszélyesebbé lesz; a gól nem is késik soká, mert már a 8-ik percben Iványi—Braun jól kidolgozott labdáját Braun szépen belövi. A kapott gól fokozottabb munkára serkenti a piros-fehé­reket, kiket Oláh off-sidevel gyakorta tarkított lerohanásai áthuznak a FTC. térfelére is, hol a 15-ik percben esik az első komoly kapu lövés. A ferencvárosi védelem érthetetlen közöny­nyel engedi egyenesen a kapu felé rohanni Ujvárit, ki végül egy hosszu könnyű lövést küld a kapura, melyet Schlosser (!), a csatár, őrizett. Ez az egyetlen lövés is — bement s vele a BTC. kiegyenlített. Pár percre lehangolja ez a bajnokcsapatot, mely azonban a 19-ik percben már kettős kornert lő ellenfele kapu­jára; a másodikból Iványi egy fejessel ujból megszerzi csapatá­nak a vezetést a 20-ik percben. Ezentúl is inkább a FTC. a hely­zet ura, mig a BTC. Weinber miatt nyert szabadrúgás után jut kedvező helyzetbe, de Molnár I. magasan lő. Félidő 2:1. A II. félidőben BTC. ujból előveszi a 10 év előtti taktikát. Messze előreadott labdák után rohannak le csatárai s igy igyekszenek zavarba ejteni az ellenvédelmet, ami sokszor sikerül is. így a 23-ik percben kornerhez jut a BTC., amit azonban könnyedén védenek. A 27-ik percben a biró a FTC. kapuja közelében a közönság által nem látott okból, szabadrugást ítél BTC.-nek, mit a hibásan helyezkedő kapus mellett könnyen belő a BTC. s ezzel kiegyenlít. Nagyon elkeseríti ez. a FTC.-ot, mely ezentul idegesen játszik; fölényben is marad ugyan, de eredményt elérni nem tud. Biró: Gabrovitz Emil (Rambler) volt.

    Nemzeti Sport 1907 november 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.13, 21:15
    Budapesti Torna-Club—Ferenczvárosi T. C. 2 : 2.

    (Thököly-uti pálya.) A magyar labdarugó-sport tiz esztendős jubileumán szerencsésen tulestünk és a máso­dik deczennium hajnalán — visszafelé kezdünk haladni. A mai bajnoki mérkőzésen ismét olyan rendszertelen, kombinácziószegény játék folyt, a minőt ma a második és a harmadik klasszisu csapatoknak is kerülniük kellene. A magyar football-sport gyászosan stagnál, ezt ujra be­igazolta két legjobb csapataink sorába számitó klubunk mai bajnoki mérkőzése, a mely a várt érdekes és izgalmas­nak ígérkezett küzdelem helyett unalmasan folyt le. A játék nivójáról ne is szóljunk; csupa kezdetleges kísér­let, csupa magas labda és semmi nyoma a folytatólagos labdatovábbadogatásnak, vagy egy meggondolt, ügyesen és higgadtan keresztülvitt kombinácziónak.
    B. T. C. múlt heti csapatával állt ki, kivéve Ujvárit, a ki — mint középcsatár — még a legagilisabb volt a támadósorban, míg a szélsöcsatárok botrányosan rosszul játszottak. A védelem sem volt a szokott jó mert feltűnő sokat hibázott. Egyedül Kovács pompás játékát illeti elismerés, a ki mint fedezet, később mint hátvéd szép játékot produkált.
    A F. T. C. visszaállította fedezetsorába Weiszt és Weinbert, míg a jobbszélső helyét ismét Ivány foglalta el. A csapat legjobb embere Rumbold volt, de Bródy, Weisz es Manglitz is kielégített. A csatársor nem sok vizet zavart; a zöld-fehérek csatárlánczában is csak igen kevés nyomát láttuk az összjátéknak. Leginkább Schlosser játékára voltunk kiváncsiak, a ki azonban az ellenfél védelme miatt érvényesülni nem tudott.
    B. T. C. kezd, de a 15 perczig tiz emberrel játszó F. T. C. azonnal erős iramban támad és Bihari csak kirohanás árán ment egy veszedelmesnek látszó labdát. Bihari ujbóli közbelépése után F. T. C. szabadrugáshoz jut, a mely azonban kihasználatlan marad. Ivány táma­dást vezetve Braunhoz juttatja a labdát, a ki a sarokba elyezve, védhetetlen goalt lő (7. p.). Erre B. T. C. nyomul fel és Ujváry lerohanása sikerrel jár, a ki középről, magas lövéssel kiegyenlít (15. p.). F. T. C. újra frontba jön, a 19-ik perczben kornerhez jut, melyet óriási küzdelem után Bihari korner árán ment. A másik sarokrugás ismét a vezetéshez juttatja a zöld-fehéreket, mert az ügyesen rugott korner Ivány fejéről a goalba esik (20. p.). Azután hosszabb ideig középen folyik a játék, csak Weisz két messziről rugott labdája süvít el B. T. C. goalja mellett. Korodi közvetlenül a B. T. C. goalja előtt állva, biztos goalt hibáz ; gyenge shotja Bihari zsákmánya lesz, míg B. T. C.-nak a 33-ik perczben szabadrúgás hozott kedvező esélyt. Korodi lesben állva, újra egész közéből lő a piros-fehérek kapujára, de Bihari ismét ment.
    Félidő 2:1 a F. T. C. javára.
    Szünet után az irammal is alább hagynak a csa­patok, ugy hogy a játék csak igen kevés érdekeset nyujt. Különben is jórészt középen folyik a tervszerűtlen küz­delem, mindamellett inkább B. T. C. látszik offenzivában. Korodi a Schlossertól kapott labdával ismét biztos goalt hibáz (13. p.), mig a 15-ik perczben Ujvári szalaszt el egy kedvező esélyt, mert. F. T. C. goalja, miután Oláh czenterezett, üres volt. Molnár II. és Molnár I. miatt szabadrúgáshoz jut F. T. C. ; mindkettőt Bihari védi. Molnár II. süvítő lövését Fritz védi. B. T. C. eredmény­telen kornere után a zöld-fehérek ismét szabadrúgást érnek el, a melyet Bihari tesz ártalmatlanná. B. T. C. már szerencsésebb a szabadrúgásával, mert Molnár II-nek gyönyörű magas lövése meghozza a kiegyenlítő goalt (26. p.). Azután felváltva folynak a támadások. Ujvári két shotja Fritzet foglalkoztatja, majd az Ivány által vezetett támadást Bihari kirohanással menti. A 34-ik perczben rendkívül kritikus a helyzet a piros-fehérek goalja előtt, azonban Kovács bravurosan ment. F. T. C. kornere után (35. p.) ismét B. T. C. nyomul fel s Molnár II. jó helyzetből a goal mellé rug. Szeitler lövését Bihari védi. Biró Gabrovitz Emil (Rambler) volt.

    Az Újság 1907 november 2.