magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti TC 1 : 0 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.02, 21:02 (szerk.: 2021.11.03, 12:04)
    Ferenczvárosi T. C.—Budapesti T. C. 1 : 0.

    (Millenáris pálya.) A F. T. C. csatársora erősen visszamenőben van; a három belső csatár a mezőnyben ugyan még mindig ügyes akcziókkal dolgozik, azonbana goal előtt határozatlanok, tétovázók és lassuak. A fedezetsorban csak Bródy tartja a lelket; Gorszky már kivénült; legalább erre vall lassu és megbízhatatlan játéka. Medgyessy, a ki Weinber helyén szerepelt, mint védőjátékos sokszor igen hasznosan dolgozott. Elsőrangu volt Rumbold, mig Manglitz sikerének titka a félelmetes termete; egy csatár sem mer a közelébe menni. Fritznek ezuttal igen jó napja volt, azonban nemcsak jól, de sokszerencsével is védett.
    A B. T. C. váratlanul jól tartotta magát és jórészt kitünően játszó védelmén is mult, hogy a zöld-fehérek csak egy goallal tudtak győzni. Fehéry, ha odaadással is védte kapuját, kissé elavult stílusával nem elég megbizható. A hátvéd- és a fedezetsor igazán szépen játszott,de különösen Ficzere és Kovács, a kik brilliánsan akasz­tották meg F. T. C. vehemens támadásait. A csatársor főerőssége Molnár III.—Korda volt. Az első elég gyors,kitűnő labdatechnikáju és jól czenterez, mig Korda nagyon agilis és energikusan támad. Kézsmárky ha kell,ha nem kell, dribling produkcziókat végez, pedig nyil­vános mérkőzés tudvalevőleg nem arra való, hogy azt bárki is magánszórakozására használja fel. Blazsek II.talán azért nem tudott érvényesülni, mert partnere,Oláh jobbszélső még az első félidőben lesántult, ugy hogy az utóbbi csak statisztaszerepre volt kényszerítve.
    A mérkőzés az unalmasak sorába tartozott, a játékstílusa nem volt a két jónevü csapathoz méltó. Ha vissza­emlékezünk azokra a kemény, izgalmas küzdelmekre,a miket F. T. C. és B. T. C. éveken át egymással vívott,bizony sivárnak és tartalomnélkülinek tetszett a két csapat tegnapi játéka.
    F. T. C. a szél- és napellenes oldalon játszik. A B. T. C.-ot szabadrugás hozza frontba és Molnár remek hosszu czenterét Fritz kénytelen védeni. Erre Szeidler vezet támadást és beadása Fehéry kezében akad meg;majd Szendrő hibájából Schlosser tör ki B. T. C. védel­méből, azonban Fehéry kirohanással ment. A kedvező széljárástól is támogatva B. T. C. támad és Simon lövését Fritz korner árán menti (8. p.), majd Kovács szépen irányított shotját Fritz fogja. Simon jól előreadott labdá­ját Blazsek gyengén guritja, ugy hogy Fritz könnyen védi. Bródy felbuktatása miatt F. T. C. szabadrugáshozjut, a melyet Fehéry korner árán tesz ártalmatlanná(16. p.), majd a következő perczben ismét sarokrugás veszélyezteti a piros-fehérek hálóját. Simon gáncsa miatt ujabb szabadrugáshoz jut Ferenczváros, mire ismét B. T. C. kerül offenzivába, de nem érvényesülhet, miután Oláh, a kinek régi lábbaja kiújult, néhány perczre kiáll.A 26-ik perczben Schlosser remek játék után a goal irá­nyába tolja a labdát, a melyet Fehéry czipője hegyével véd. Manglitz handse miatt B. T. C. kap szabadrugást,mire a zöld-fehérek nyomulnak fel és támadásuk kornert eredményez (29. p.). Medgyessy handse miatt ismét szabadrugáshoz jut B. T. C., de Korda süvítő lövését Fritz a háló balsarkában szépen fogja, mig Kovács szép shotját már csak korner árán tartja fel (31. p.). A 32-ik perczben Bródy Simonnal összeütközik annyira, hogy utóbbi a hátralevő 13 perczben nem játszik. F. T. C.szabadrugását Fehéry védi és ugyancsak ő fogja el Schlosser gyengén rugott labdáját is. Erre B. T. C. vezet támadást, Manglitz a félvonalon hibáz, mire Kézsmárky egyedül rohan F. T. C. goalja felé, de Rumbold mégidejében lekapcsolja.
    Félidő 0:0.
    Simon ujra beáll csapatába. F. T. C. azonnal ener­gikusan támad, de Schlosser gyenge labdáját Fehéry könnyen védi. Weisz shotja (az első a játék folyamán) méterekre B. T. C. goaljától kerül. A zöld-fehérek mind veszélyesebbekké válnak, ugy hogy ellenfele a fedezetsort is védelemre szólítani kénytelen. A hatodik peczben esik F. T. C. első és győztes goalja ; olyan dulakodásszerű küzdelem folyik B. T. C. hálója előtt, közben Fehéry is megsérül és a labda a piros-fehérek védelmének nevetségesen rossz helyezkedése folytán valahogy a hálóba gurul. Majd Korody is belemelegedik a játékba;a balszélre kiadott labdáját Szeidler ügyesen czenterezi,a mely azonban Fehéry zsákmánya lesz. Ficzere hibájából F. T. C. a 10-ik perczben kornert rug, a melyből az eddig pihentetett jobbszélső shotját ismét Fehérynek kell mentenie. Fehéry a zöld-fehérek következő támadását hálójából kirohanva akarja megakasztani, de majdnem vesztére, mert Schlosser süvítő lövése éppen hogy B. T. C. goaljának jobboldala mellett gurul tova.. Két rendkívül veszélyesnek tetsző labdát Ficzere ment nagy bravurral. F. T. C. tovább támad, Szeidler remek beadása, azonban ismét Fehéry zsákmánya. Rövid időre B. T. C. is frontba jön, de csatárainak erőtlen akczióit a zöld-fehérek könnyen leszerelik. Ismét Szeidler rohan le a labdával és éles beadását középen kiaknázatlanul hagyják. A következő perczben Schlosser védhetetlennek látszó süvítő lövése a kapu felső léozfájáról pattan ki a mezőnyből. A 22-ik perczben Molnár szép beadásával Kézsmárky kiszökik,tul jut a hátvédeken, de a menthetetlen goalnak tetsző labdát agyonplaszirozza, Az utolsó negyedórában már teljes homályban folyik a játék, Fehéry a F. T. C. egyik veszélyes támadásánál kapujából kifut, de Schlosser az üresen maradt háló fölé lő. B. T. C. még egyszer meg­kísérli a kiegyenlítést, azonban a zöld-fehérek védelme résen áll. Azonban F. T. C.-nek sem sikerül a hátralevő időben állandó offenzivája daczára két sarokrugáson kívül más eredményt elérni.
    Bakó Gyula (M. T. K.) jelesen bíráskodott.

    Az Újság 1908 május 19.