magyarfutball.hu

Budapesti TC - Ferenczvárosi TC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.13, 21:56 (szerk.: 2022.03.15, 17:06)
    BTC-FTC 1:0 (0:0)

    Üllői-uti pálya
    Bíró: Fiedler Kon­rád

    A FTC szeszélyes formaváltozásaiból ujabb ízelítőt adott. Egy góllal legyőzte a BTC, mely ízig lelkes játékával, fegye­lemmel és erős akarattal megtalálta, azt az utat, mely régi dicsős­ég­éhez vezet. A mérkőzés kezdetétől egész­­ lefuvásáig nívós, gyors és változatos volt, és h­a­ a FTC volt is a többet támadó fél, a BTC min­den akciója veszélyesnek mutatkozott. A mérkőzés sorsát a nagyszerűen játszó Pócz döntött­e el a BTC javára, aki­t gól­­n­élkü­li első fél- idő után (Wiener ofside helyzetből elért fejes gólja nem­ volt meg­adható) a II. félidő 16-ik percében len­­dülettel támadott és­ könnyen értéke­sithető gólhelyzetet teremtett a jobbössze­kötőt játszó ujonc Zilizi számára, aki azt ügyesen kihasználva, biztosan lőtte a labdát Szamosi kapujának balsarkába, helyet foglalván ezen kiváló teljesítmé­nyével az elsőosztályu góllövők sorá­ban. A FTC a hátralévő időben erős tá­madásokkal igyekezett a helyzetet a maga javára fordítani, de a futballszerencse nem szegődőtt hozzája,­ sőt ellenkezőleg, Palcsek ügyes védésein kívül Nikolsburger biztos góljának a kapufa á­llta ut­ját, majd közvetlen ezután lőtt labdája haj­­szálnyira a kapu balsarka mellett süví­tett el.

    A csapatok egys­éges játéka­­ tekinteté­ben feltétlenül a BTC javára kell ítéletet mondanunk. Kanyauek visszanyervén já­tékjogát, ugy a védelemben, mint a tá­madásban sokat használt. Ezzel szemben a FTC nélkülözni volt kénytelen a kato­náskodó Obitzot­, akinek helyét Kertész ­­foglalta el. A bekapott gól után Kertész centercsatárnak ment, Schwar­z jobbszél­­sőt, Matkovics, amíg meg nem sé­rült, jobbhalfot játszott. Míg a BTC so­kat játszott szélső­ire, addig a FTC szárnyai alig jutottak labdához. A FTC csatársorában csak Nikolsbu­rger játszotta ki formáját, míg Potya indiszponáltsá­­gára jellemző, hogy a tipikus FTC finis­ben egy kornere is cigányutra ment.

    A fedezetsorban Bl­um és mellette Szabó a­­ megszokott jó játékot produkálták. A védelemben Hungler szemmel láthatólag fejlődik. Takács sokat mentett, de a kri­tikus pillanatban Zilizit, (akit „Ribizli'” néven a közönség csakhamar kegyeibe fogadott) eltévesztette szem elől. Szamosi a kapott gólt nem védhette.

    A BTC kapujában Palcsek mindig résen volt, Gruber és Kőszegi és a h­alfsorban Rauchmaul meg Szabó kifogástalanul mű­ködtek. A csatársor jó játékára jellemző, hogy Horváth volt benne a leggyengébb, de leghangosabb.

    A mérkőzést Fiedler kifogástalanul ve­zette és nem rajta mult, hogy a közönség Szabó faultja miatt, aki egyenesen Wie­ner nyakába ugrott, pillanatokra meg­akasztotta a játékot.

    Nemzeti Sport, 1921. március 21.